pénz, siker

Tudatosság és önkontroll – így alakulnak 2024-ben a csillagjegyek pénzügyei

Ha résen vagyunk, a Jupiter erejéből idén sokat profitálhatunk.

Az asztrológia szerint 2024-ben sem lesz hiány kozmikus égi együttállásokból, ami minden bizonnyal a pénzügyeinket sem hagyja majd hidegen. Jó hír, hogy az idei év a pozitív változások időszaka lehet, ehhez azonban elkél majd némi rugalmasság és nyitottság a zodiákusok részéről.  

Az asztrológiában a Jupiter uralja a szerencsét, a bőséget és a belső növekedést. Egyetlen hátránya, hogy túlköltekezésre sarkallhat, azonban ha jól használjuk az energiáit, régóta dédelgetett vágyainkhoz is közelebb kerülhetünk. Vajon a karrier területén lesz szerencsénk, esetleg sikerül végre eladnunk valamit, ami idáig senkinek sem kellett? Lássuk, mire számíthatnak a csillagjegyek 2024-ben!

Kos (március 21. – április 20.)

Kedves Kos, tűzz ki magad elé reális pénzügyi célokat, és tartsd is be az elhatározásaidat! Különösen a május lesz alkalmas a gyors pénzszerzésre, mivel a tavaszi nagytakarítás során olyan kincsekre nyomára is bukkanhatsz, melyeken nem lesz nehéz továbbadnod. Ami a spórolást illeti, októberben és novemberben érdemes lesz résen lenned: ebben az időszakban váratlan kiadásaid is lehetnek, így ha könnyítenél az esetleges pénzügyi terheken, érdemes lesz tudatosabban bánnod a könnyen jött pénzzel.

Bika (április 21. – május 20.)

A Bika csillagjegy köztudottan ragaszkodik jól bevált megszokásaihoz, most azonban érdemes lesz új utakat felfedeznie. Ha elégedetlen vagy a karriereddel, most jött el a te időd! Június első felében több lehetőség közül is választhatsz, és csak rajtad áll, hogy kihasználod-e a Jupiter energiáit! Ne feledd, a változás nem könnyű, de szükséges.

November és december környékén légy résen, mert a nagy intenzitású Merkúr retrogád év végén okozhat némi pénzügyi feszültséget – ebben az időszakban fokozottan ügyelj a csalóktól érkező telefonhívásokra és e-mailekre!

Ikrek (május 21. – június 21.) 

Júniusban és júliusban virágzó és bőséges időszakra számíthat az Ikrek csillagjegy. A júniusi telihold arra ösztönözhet, hogy elengedd a benned kavargó bizonytalanságot és feszültséget, ami hosszú távon az anyagiakra is hatással lehet.

A július 6-án felébredő újhold a Rákban pedig az Ikrek kreativitását is lángra lobbanthatja, ami kitűnő lehetőséggel kecsegtet a pénzügyek területén. Kedves Ikrek, használd ki ezt az időszakot! A túlórák végre értelmet nyerhetnek, így most érdemes plusz energiát fektetned a munkába.  

Rák (június 22. – július 22.) 

Kedves Rák, ez az időszak a szembenézésről és az önkontrollról fog szólni. A Mars retrogád mozgása a pénzügyeidre is hatással lehet, amit leginkább nyár végén, ősszel és december elején érezhetsz majd a bőrödön. Ha szigorúan nyomon követed a költségeidet, a realitás talaján mozogsz, és nem csábulsz el minden hó végi leárazás láttán, a kiadásaidat, sőt, a hónapok óta benned munkálkodó feszültséget is csökkentheted. Használd ki a Jupiter energiáit, és tanulj meg idén sokkal tudatosabban gazdálkodni!

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) 

Tudjuk, hogy szeretsz a pillanatnak élni, és bőkezűséged sem ismer határokat. Februárban és március elején azonban lehetőséged nyílik némi korrekcióra (már ami a felesleges kiadásokat illetni), amíg a Szaturnusz a Halak jegyében áll. Ha nagyobb kiadás van kilátásban, júniusban nem érdemes kockáztatnod. Ezt az időszakot azonban arra is felhasználhatod, hogy fontolóra vedd, mibe érdeme befektetned, és milyen megtakarítási lehetőségek kedveznek számodra leginkább.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.)  

Az összes állatövi jegy közül minden bizonnyal a Szűz lesz idén a legszerencsésebb. A március 25-i telihold egy olyan ciklust zárhat le az életedben, amire már régóta vágytál. Ebben az időszakban virágzó befektetések elé nézhetsz: a karrierváltásnak és az előléptetésnek is a tavasz kedvez igazán, és olyan új lehetőségek is felbukkanhatnak, amelyek a pénzügyi terveiddel, sőt, még az értékrendeddel is összeegyeztethetőek. Csak így tovább, kedves Szűz!

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

Idén a május lehet számodra a legkiszámíthatatlanabb időszak. Ha nem szeretnéd, hogy fejtörést okozzanak a késedelmi kamatok, ebben a hónapban fokozottan ügyelj arra, hogy minden számlát és csekket időben befizess!

pénz

Az asztrológia szerint idén sem lesz hiány kozmikus égi együttállásokból, ami minden bizonnyal a pénzügyeinket sem hagyja majd hidegen (Fotó: Getty Images)

Rend a lelke mindennek – a legkönnyebben úgy vészelheted át a nehézségeket, ha mostantól minden befizetnivalóról és határidőről külön emlékeztetőt állítasz be. Ha nehezen látsz át a káoszon, hatalmas segítség lehet, ha havi költségvetési táblázatot vezetsz. De semmi vész, kedves Mérleg: ha jól csinálod, őszre a pénzügyeid és a lelki békéd is egyensúlyba kerülhet.

Skorpió (október 24. – november 22.)  

A Skorpiónak főként májusban és júniusban érdemes csínján bánnia a pénzügyekkel. Ha elkerülnéd az adósságokat, még most érdemes felülvizsgálnod, hogy mikor vagy hajlamos túlköltekezésre. Örök érvényű aranyszabály, hogy farkaséhesen soha ne menjünk vásárolni, és ne vegyünk meg valamit csak azért, mert éppen akciós áron van. Mérlegelj, hogy mi az, amire tényleg szükséged van, és aminek hosszú távon is a hasznát veheted. Használd ki a Jupiter változékony energiáit, és gyakorolj némi önkontrollt az évben!

Nyilas (november 23. – december 21.) 

Előfordulhat, hogy korlátozni kell a kiadásaidat annak érdekében, hogy növelhesd a megtakarításodat. A Jupiter kozmikus energiái ebben is segíthetnek, amennyiben nem engedsz meg magadnak annyi mindent, mint az előző évben – akár el is adhatod néhány ki nem használt, de jó állapotban lévő holmidat. Ami a karriert illeti,

a szeptemberi telihold és az októberi újhold energiái jó hatással lesznek a szerencsecsillagodra, így ha pályaváltáson gondolkodsz, most érdemes döntést hoznod!  

Bak (december 22. – január 20.)

A spórolós Baknak idén nem lehet oka panaszra. A Mars retrogád miatt ősszel és decemberben ugyan érdemes lesz óvakodnod a csalóktól és az ünnepi túlköltekezéstől, de ha továbbra is ragaszkodsz eddigi elhatározásaidhoz, a 2024-es évet is elégedetten zárhatod. Csak így tovább!

Vízöntő (január 21. – február 19.) 

Februárban és márciusban nem árt kicsit jobban odafigyelned a pénzügyeidre. Ebben az időszakban feszélyezve érezheted magad az extra kiadások miatt, de öröm az ürömben, hogy a feszültség egyúttal az ambícióidat és a kreativitásodat is felélesztheti, ami új, hatékonyabb és tudatosabb pénzügyi megoldásokra sarkallhat a jövőben.

Halak (február 20. – március 20.)  

Kedves Halak, Fortuna idén a te lapjaid szerint játszik! Az április 24-i telihold lezárhatja az adósságok ciklusát, a jegyedben állomásozó Szaturnusz pedig tökéletes alkalmat kínál nyáron arra, hogy átértékeld a mögötted álló, főként anyagilag megterhelő időszakot. Ha sikerül tanulnod a múlt hibáiból és óvatosabban gazdálkodsz, ősszel némi pénzügyi fellendülésre is számíthatsz.

Tudtad, hogy a színek által biztosított energia segíthet elérni a céljainkat? Megmutatjuk, hogyan építheted be néhány egyszerű mozdulattal a pénz és jólét energiáit az otthonodba!

Kiemelt kép: Getty Images