Ezt az 5 dolgot vedd nagyobb mennyiségben, hogy pénzt és időt spórolj!

A több – néha bizony valóban – jobb.

Minden egyes bevásárlásnál számít, mi kerül a kosárba, hiszen a legtöbbünk ott próbál pénzt megfogni, ahol csak lehet. Általánosságban, ha többet veszel valamiből, vagy nagyobb kiszerelést választasz, jobban jársz anyagilag.

A felsorolásunkban öt olyan termék van, amikből ha ésszerű keretek között beraktárazol, akár időt és energiát is spórolhatsz magadnak. Azt viszont semmiképp sem ajánljuk, hogy ezután a boltok polcainak kifosztásába kezdjen bárki is.

1. Elemek

Manapság szeretik ellátni a kisebb elektronikai dolgokat akkumulátorral, amiket hálózati áramforrásról könnyűszerrel feltölthetünk, de még mindig rengeteg dolog igényel cserélhető elemeket. Számold össze, hány távirányítótok van otthon, és gondolj bele, mekkora bosszúságot okozna, ha vasárnap este nem tudnád kezelni mondjuk a tévédet. De ott vannak még a faliórák, biciklilámpák, illatosító berendezések vagy akár füstjelző készülékek is. Ennél több érvet nehéz lenne amellé hozni, hogy miért érdemes mindig tartani a fiókban legalább egy extra csomagot. 

2. Tisztálkodási termékek

Kellett már fogmosás nélkül elindulnod a munkahelyedre, mert elfogyott reggel a fogkrémed? Csupán egy kellemetlen példa, ami bárkivel előfordulhat, mégis könnyen ki lehetne védeni. Hiába fogynak láthatóan a tusfürdők, a samponok vagy épp a fogkrém, sokan hajlamosak az utolsó pillanatig várni azzal, hogy újat szerezzenek be. A tisztálkodási termékeknél pedig kifejezetten kedvező a nagy kiszereléseket választani, tehát ha nem akarsz kellemetlen perceket kockáztatni, ezekből a dolgokból is érdemes többet és nagyobbat venned.

Tisztítószer

Kép forrása: Unsplash

3. Háztartási vegyszerek

Minden házban vagy lakásban szükség van a takarításhoz tisztítószerekre. Könnyen elfelejthetjük, mennyi van éppen a vízkőoldóban vagy kifogyott-e a hypo, hiszen ezeket általában nem kell minden nap a kezünkbe vennünk. Viszont annál nagyobb macerát tud okozni, amikor mondjuk egy nagytakarítás közepén kell elrohanni a sarki közértbe, hogy be tudd fejezni a munkát. Ha szeretnéd segíteni a jövőbeli éned, gondolkodás nélkül csapj le a boltokban az éppen akciós háztartási vegyszerekre, hiszen megromlani nem fognak. Ha nem szívleled a vegyszereket, akkor természetesen otthon is készíthetsz tisztítószert – ebben a cikkben tippeket adtunk arra, hogyan teheted meg!

4. Pelenka

Kisgyermekes szülőként számos olyan dolog okozhat kellemetlenséget, amit egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetsz. Előfordult már, hogy az éjszaka közepén döbbentetek rá a pároddal, hogy az utolsó pelenkát is ráadtátok a picire? Akivel igen, az egy életre megtanulta, hogy érdemes mindig több pelenkát venni, mint amire gondolnánk, hogy szükségünk lesz. Ha pedig időközben kicsivé válnának, a bontatlan csomagokat felajánlhatjuk akár jótékony célra. 

5. Állateledel

A rutinos háziállat tartók már tudják, hogy eleségből sosem árt betárazni. Itt kifejezetten érvényes a nagyobb kiszerelés, kedvezőbb ár jelenség, de azért mindig figyeljük a szavatossági időt is, amikor kedvenceinknek vásárolunk konzervet vagy szárazeledelt. Megjegyeznénk, hogy csak a kedvező ára miatt ne válasszon senki olyan terméket, amit még nem is kóstolt az állatkája, mert előfordulhat, hogy nem fog ízleni neki és otthagyja majd a táljában. 

Kiemelt kép: Unsplash