Vannak, akik természetüknél fogva tehetségesek a manipuláció terén, ami összefügghet horoszkópjukkal.

Amikor valaki verbálisan vagy testbeszéddel arra ösztönöz bennünket, hogy tegyünk meg valamit, mely által ő elérheti céljait – ám bennünk mindez kellemetlen érzéseket ébreszt –, akkor bizony érzelmi zsarolásról van szó. A másik viselkedésére adott reakciónk révén irányíthatóvá válunk, szükségleteink háttérbe szorulnak, a manipuláció pedig gyakran még fenyegetésbe is torkollhat, tehát érdemes megtanulni időben felismerni ezt a káros jelenséget.

Arról, milyen jelekből tudatosíthatjuk, hogy érzelmi zsarolás alatt állunk, itt írtunk részletesebben, ám most kifejezetten a másik oldalt igyekszünk megvilágítani az asztrológia segítségével és megvizsgálni, mely csillagjegyeknek van velük született hajlama az érzelmi manipulációra. 

1. Szűz csillagjegy (augusztus 24. – szeptember 22.)

A Szűz csillagjegy szülöttjének kisujjában van a manipuláció, ám ezt nem tudatosan gyakorolja, sokkal inkább célratörő személyisége az, ami arra sarkallja, hogy azonnal tovább álljon, amint úgy látja, képtelen végigvinni a másikon akaratát. A jegy képviselői rendkívül analitikusak életük minden területén, melyet áthat a precizitás, a tökéletességre való törekvés, legyen szó akár meghatározó, akár hétköznapi dolgokról.

Mivel hajlamosak elveszni a legapróbb részletekben, különösen érzékenyek a felmerülő hibákra, véleményüket azonban már nem szívesen rejtik véka alá. 

3 csillagjegy érzelmi zsarolás

Fotó: Canva

A Szűz jegyű személyek érzelmi zsarolása kritikai hozzáállásukban mutatkozik meg leginkább, vagyis kihasználják mások bizonytalanságait és hiányosságait, melyeket aztán a szóban forgó személyek ellen fordítanak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Szűz csillagjegyűeket általában nem rossz szándék vezérli, mindössze rendkívül érzékenyen reagálnak mások érzéseire, így a manipuláció esetükben inkább öntudatlan viselkedésminta lehet, melyet odafigyeléssel kiküszöbölhetnek. 

2. Skorpió csillagjegy (október 24. – november 22.)

Hogyan is maradhatnának ki egy ilyen listából a Skorpió jegyű személyek, akiket egójuk és szenvedélyük vezérel döntéseikben, így nem csoda, hogy hajlamosak önmagukat megtenni főszereplőnek mások életében. Tekintve, hogy rendkívül elkötelezettek céljaik elérésében, bíznak ösztöneikben, és remek emberismerők, a Skorpió csillagjegy szülöttjei képesek meglátni a másik fél rejtett motivációit.

Ilyen tudás birtokában azonban hajlamosak lehetnek az érzelmi manipulációra, ráadásul mindezek tetejébe erőteljes, határozott egyéniségek, tehát képesek is könnyedén elhitetni másokkal véleményüket.

Jól tudják, hogyan zsonglőrködjenek az intenzív érzelmekkel és az empátiával, ez a taktika pedig lehetővé teszi számukra, hogy felhasználják képességeiket mások befolyásolására.

A Skorpió jegyű személyeknél ez a viselkedés azonban gyakran egyfajta védelmi mechanizmus is lehet, ezért fontos, hogy ne engedjenek minden helyzetben erőteljes érzelmeiknek. 

3. Nyilas csillagjegy (november 22. – december 21.)

A Nyilas csillagjegyűek valóban mesterien űzik a manipuláció technikáját. Úgy vélik, mások csak azért élnek, hogy elősegítsék az ő boldogságukat, ráadásul akkor vannak igazán elemükben, ha minél több ember lesi aktuális kívánságukat. A Nyilas szülöttjei igazi kalandorok, lételemük az újdonságok megtapasztalása minden területen, de a szabadságnál és az egyéni önkifejezésnél semmit sem értékelnek többre.

Ösztöneik követése során azonban gyakran csak eszközként tekintenek másokra, ezért kiváló érzelmi zsarolók, ha boldogságuk elérése a tét. A Nyilas jegyű személyek gyakran tűnnek érzéketlennek, ami félreértéseket vagy konfliktusokat okozhat, ám ez a fajta őszinteségük az, ami megálljt parancsolhat manipulatív viselkedésüknek, tehát érdemes erre jobban odafigyelniük. 

Szeretnéd tudni, melyik az a 3 csillagjegy, akit sokan fognak irigyelni idén? Akkor kattints a linkre!

Kiemelt kép: Getty Images