pénz szerencse bevonzása feng shui

Egészség, siker, pénz: így vonzhatod be ezeket az otthonodba – és az életedbe

Engedd át a megfelelő növényeknek a terepet: energiájuknak köszönhetően a jól kiválasztott helyekre állítva ezek a növények megváltoztathatják az energia áramlását az otthonodba, szerencsét, szakmai sikert, fizikai és lelki egészséget hozhatnak a te és a családod életébe. Egy próbát megér.

A gyógy- és fűszernövények, akárcsak más élő növények, életfontosságú jang energiát juttathatnak az otthonunkba. A szerencsét hozó gyógy- és fűszernövények használata bevett és hatásosnak bizonyult fengsuj (feng shui) gyakorlat a pozitív energia bevonzásához az élet minden területére. A fengsuj szerint a jó szerencse, a jólét, anyagi biztonság és az egészség beinvitálásához nemcsak maga a cserépben nevelgetett növény, de a gyógynövények illóolaja is hatásos lehet, sőt, akár füstölőként szárított gyógynövényeket is égethetünk.

Ez utóbbit persze szigorúan erre kijelölt, biztonságos edényben, nehogy baleset legyen a vége. Az élő növények életerejük révén pozitív csí energiával rendelkeznek, és vonzó dekorációs kiegészítők minden otthonban. A szárított gyógynövények megőrzik az eredetileg bennük lévő erőt, de az élő energia nélkül. A szárított gyógynövények füstölőként való elégetése növeli az erejüket, de nem minden otthonba vagy helyzetbe alkalmasak. A tiszta gyógynövényes illóolajok diffúzorral szétterítve terjesztik a pozitív fengsuj hatásukat, miközben javítják a helyiség összhatását, levegőjét.

Fontos ugyanakkor tudni, hogy a jó fengsuj alapja az elhelyezés. Nem mindegy lakásunk, otthonunk melyik pontjára állítjuk a növényeket, amelyektől a jó változásokat reméljük. A megfelelő pozíciókban és helyszínen ugyanis hozzájárulhatnak a pozitív csíhez, vagy kijavíthatják a rossz energiát. Máshol viszont teljesen hatástalanok, sőt, akár még kártékonyak is lehetnek, hisz felboríthatják az egyensúlyt.

Egészség: így vonzhatjuk be a növények segítségével

Aki kicsit is jártas a fengsuj rendszerében, tudja, hogy lakásunk bizonyos pontjai, helyiségei életünk különböző szektoraihoz vannak hozzárendelve. Az egészség helyszíne otthonunk közepe, központja, ami mindegyik másik szektorral érintkezik, hisz csak akkor lehet rendben életünk bármelyik területe, ha egészségesek vagyunk. Az alaprajzot magunk elé képzelve nézzük meg, mi a középpont, és dekoráljuk azt a részt az alábbi, pozitív egészségügyi energiát hozó gyógynövényekkel!

Rozmaring

Ez a gyógynövény gyógyító tulajdonságairól ismert. Úgy tartják, hogy javítja a memóriát, fertőtlenít, javítja a hangulatot. A rozmaringot több hitrendszerben is használják, mint szerencsehozót és energiatisztítót.

Levendula

Ez a gyógynövény megnyugtatja az érzelmeket és erősíti az egészséget. Jó hatással van az idegrendszerre, az emésztésre, illata valóságos lélekemelő, nem véletlenül ennyire népszerű.

Bazsalikom

A bazsalikom gyógyhatását évszázadok óta ismerik – már az ókorban is rendszeresen használták az orvosok, gyógyítók. Illóolajként a bazsalikom megnyugtat és táplálja a lelket a stresszes időszakokban. Cserépben is hozzájárulhat hatással a jóllétünkhöz, ha a lakás egészségszektorába tesszük.

pénz szerencse bevonzása feng shui

Fotó: Getty Images

Jólét, pénz, anyagi biztonság: így vonzhatjuk be

Ezek a gyógynövények azonnal bevonzhatják a szerencsét, ha otthonod gazdagság, pénz és jólét sarkában helyezed el őket. Ez a lakás bejáratától, az első faltól nézve a bal hátsó rész, sarok vagy szoba, ide érdemes tenni az alábbi gyógynövényeket cserépben, vagy párologtatni az illóolajukat, esetleg füstölőként használni őket.

Menta

Ez a gyógynövény ideális arra, hogy elmozdítsa, lendületbe hozza a stagnáló csít, így anyagi helyzetünkre is pozitív hatással lehet.

Szurokfű (oregánó)

Ezt a fűszernövényt ősidők óta szerencsehozónak tartják, és a fengsujban a leggyakrabban a gazdagság és a pénz beinvitálására használják.

Kamilla

Ez az illatos gyógynövény a gazdasági megnyugvást, jólétet vonzza az otthonunkba, és megnyugtató csí energiát hoz oda, ahol hiány van belőle.

Siker a karrierben: így adjunk löketet neki

Ezek a gyógynövények vonzzák be azt a szerencsét, ami a karrierünk előmozdításához szükséges. Helyezzük őket a lakás karrier sarkába, hogy aktiválják a pozitív munkahelyi energiát, vagy az otthoni dolgozószobánkba a siker érdekében. A munkahelyi asztalunkra vagy irodánkba is tehetünk belőlük. A karrier rész rögtön a lakás bejáratánál helyezkedik el, ezért is nagyon fontos, hogy rendezetten tartsuk ezt a részt.

Kakukkfű

A kakukkfű energiái erősítik az önbizalmat és önértékelést, ezért nélkülözhetetlen a karrier sarokból.

Bazsalikom

A bazsalikom nemcsak az egészség szekcióban lehet nagyon hasznos, hanem a karrierünk fejlődését és az üzleti szerencsét is fokozhatja. Akár váratlan pénz- vagy egyéb nyereményt is bevonzhatunk vele. Ha nincs természetes fény a karrier sarokban, tegyünk ki egy bazsalikomot ábrázoló képet a falra.

Kiemelt kép: Getty Images