Talán ők is úgy gondolják, hogy „az ellenségem ellensége a barátom”?
  • Jamaicába látogatott Harry herceg és Megán hercegné.
  • Még egy közös fotóra is összeálltak az ország miniszterelnökével.
  • Aki azonban korábban nyilvánosan kijelentette, hogy nem akarja Vilmost a népe királyának tudni.

Sussexék karibi kiruccanást tettek: Harry és Meghan Jamaicába utazott, ahol részt vettek egy új Bob Marley-film premierjén. A bemutatón vörös szőnyeges fotózkodásra is lehetőség volt, az ország republikánus miniszterelnöke, Andrew Holness pedig kapva kapott az alkalmon. Ezzel a közös képpel azonban Meghanék megint felkavarták az állóvizet a Buckingham-palota környékén.

Tudniillik azért okoz gondot a közös pózolás, mert a jamaicai vezető korábban nyilvánosan kijelentette, hogy országa függetlenedni akar az Egyesült Királyságtól. Diplomáciai szempontból tehát szinte egy hadüzenettel ér fel ez a gesztus.

Harry és Meghan a jamaicai miniszterelnökkel pózolt

De az egészben talán az a legrosszabb, hogy Harry és Meghan épp akkor mulat ilyen jól a kingstoni Carib Színházban, mikor Károly király prosztataműtétre készül, Katalin hercegné pedig komoly hasi műtétje után lábadozik.

Mindez tényleg csak hab a tortán, ha belegondolunk, hogy Holness már évekkel ezelőtt ki akarta léptetni országát a monarchiából. „Jamaica, mint láthatják, egy olyan ország, amely nagyon büszke a történelmére és arra, amit idáig elért – vágta Vilmos és Katalin fejéhez Jamaica miniszterelnöke, mikor a királyi pár nála járt 2022 márciusában. – Hamarosan továbblépünk,

rövid időn belül elérjük céljainkat, és független, fejlett, virágzó országként teljesítjük valódi ambícióinkat”.

Vilmos és Katalin akkori karibi karibi körútját gyarmatellenes tüntetések és feszült nyilvános megszólalások tarkították. Na nem úgy, mint Harry és Meghan mostani látogatását…

harry-meghan-jamaica

Meghan, Harry, Andrew Holness, Juliet Holness és Olivia Grange a Bob Marley-film premierjén, Jamaicában (Fotó: Jason Koerner/Getty Images for Paramount Pictures)

A Bob Marley-film premierjén készült fotókat elnézve kijelenthető, hogy a királyi pár remekül szórakozott Holness társaságában – és ki tudja, hogy szóba kerültek-e egyáltalán a két évvel ezelőtti események.

Mostanában egyébként sem sokat tudni arról, hogy milyen viszonyban lehet Vilmos és Harry. Források szerint Harry és Meghan „különböző módokon” kapcsolatba lépett Károllyal és Katalinnal az elmúlt napokban. Aggodalmukat fejezték ki és jókívánságaikat küldték. Mint tudjuk azonban, ezek a „különböző módok” a galambpostától a füstjeleken át egy Facebook-kommentig bármit jelenthetnek.

Tudtad, hogy Harry herceg nemcsak Vilmossal, hanem már az apjukat alakító színésszel sem áll szóba?

Kiemelt kép: Harry és Vilmos herceg 2018. július 10-én – Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images