harry herceg dominic west barátság

Kiderült, miért nem beszél Harry herceg A korona sztárjával

Banális dolog vetett véget Dominic West brit színész és Harry herceg jó kapcsolatának.

Dominic West, az ismert brit színész (A drót, Az affér, A korona) és Harry herceg egykor szoros barátságot ápoltak, ám mostanra a kapcsolatuk gyakorlatilag teljesen megszakadt. Eredetileg a Walking With the Wounded (Séta a sebesültekkel) nevezetű szervezet jótékonysági antarktiszi expedíciója során találkoztak, amelynek célja az volt, hogy támogassák a brit fegyveres erők korábbi tagjait, akik a civilek közé való visszailleszkedésük során segítségre szorulnak. A két híresség kapcsolata hamar elmélyült, ugyanis mindketten szívükön viselik a sebesült veteránok sorsát (Harry herceg például a kifejezetten a számukra létrehozott Invictus Játékok nevű sportesemény fővédnöke is), ráadásul mindketten a brit elit iskolába, Etonba jártak – bár a színész mintegy tizenöt évvel korábban.

Azonban nemrég Dominic West – aki pikáns módon a brit királyi család életéről szóló A korona című sorozat 4. és 5. évadában Károlyt, azaz Harry édesapját alakítja – a Times Radio-nak adott interjúban elismerte, hogy a kapcsolatuk megromlott egy sajtótájékoztató miatt, melyet a 2013-as expedíció után tartottak. A színész szerint egyszerűen „túl sokat mondott a sajtótájékoztatón”, és ez pedig ahhoz vezetett, hogy Harry herceg nem válaszolt üzeneteire és megszakította vele a kapcsolatot.

A vitatott sajtótájékoztatón a most 54 éves West többek közt a sajtó képviselőinek elárulta, hogy Harry durva vicceket mesélt a mintegy 320 kilométeres, három hétig tartó expedíció során, emellett

a „latrinák királyának” nevezte a herceget (utalva arra, hogy mennyire remek, szélvédett toaletteket tudott építeni az ideiglenes táborhelyeiken), és még azt is hozzátette, hogy lábprotézisből ivott pezsgőt.

Az eset állítólag annyira felbosszantotta Harryt, hogy úgy döntött, megszakít minden kapcsolatot Westtel, aki a herceg szerint súlyosan megsértette a privát szféráját azzal, hogy nyilvánosságra hozta a kellemetlen eseteket.

harry herceg dominic west a korona

A 2013-ban készült fotón az látható, ahogy Harry herceg, a Virgin Money South Pole Allied Challenge 2013 expedíció brit csapatának védnöke és Dominic West az Antarktiszon található Novóban végzett előkészületek során feljegyzik, hogy az egyes személyek és felszereléseik mennyit nyomnak. A Nagy-Britanniából, Amerikából, Kanadából és Ausztráliából érkező mintegy 12 sérült katonából álló csapat naponta 15-20 kilométert tett meg mínusz 45 Celsius-fokos hőmérsékletnek és 50 mérföld/órás szélnek kitéve, miközben 70 kilós szánjaikat végighúzták a Déli-sarkon (Fotó: WWTW via Getty Images)

West elárulta, hogy az elmúlt tíz évben próbált kapcsolatba lépni a herceggel, de mindhiába. A brit sajtóban megjelent információk szerint Harry herceg nemcsak Westtel, hanem a színész ismerőseivel is megszakította a kapcsolatot, mondván, hogy nem kíván semmilyen kapcsolatot azokkal, akik Dominic West barátai lehetnek. 

Az egész eset már csak azért is érdekes, mert Harry körül meglehetősen megritkult a levegő az utóbbi években, miután lemondott a királyi családban betöltött hivatalos pozíciójáról. Többek között eltávolodott a családtagjaitól Meghan Markle-lel való kapcsolata és a tavaly megjelent a Tartalék című önéletrajzi könyve miatt, és úgy tűnik, nagyon is jól jönne neki egy igazi barát.

Ha érdekel, hogy milyen most Harry és Vilmos herceg kapcsolata, akkor kattints ide!

Kiemelt kép: Jeremy Selwyn – WPA Pool/Getty Images