Egy közeli forrás kitálalt.

Korábban még kétséges volt, hogy Harry herceg és Meghan Markle vajon tiszteletüket teszik-e III. Károly király május 6-i koronázási ünnepségén – azóta azonban kiderült, hogy amolyan köztes megoldás született: Harry herceg minden bizonnyal ellátogat a ceremóniára, míg felesége otthon marad gyermekeikkel, Archie-val és Lilibettel.

Harry herceg állítólag nemrég „szívélyes beszélgetést” folytatott édesapjával, a királlyal, Ingrid Seward, a Majesty Magazine szerkesztője pedig ezzel kapcsolatban azt mondta a The Sunnak, hogy ez az esemény „megkönnyítette a békéhez vezető utat” családi berkeken belül. De hogy mi lehet most a helyzet a két testvérrel? Vilmos és Harry minden bizonnyal találkozni fog egymással apjuk május 6-ai koronázási ünnepségén a westminsteri apátságban – ez lesz az első alkalom, hogy egymás szemébe nézhetnek azóta, hogy Harry januárban kiadta Tartalék (Spare) című memoárját, amelyben bátyját a főellenségének nevezte. Ezen kívül pedig Harry korábban nyilvánosan is felszólította rokonait, hogy kérjenek bocsánatot tőle és Meghantól az elszenvedett sérelmekért, bizonyos források azonban azt állítják, hogy mindez azóta is várat magára, az egykor elválaszthatatlannak tűnő testvérek között pedig mára olyan hatalmas szakadék húzódik, hogy nem valószínű, hogy valaha is helyrehozhatják kapcsolatukat.

Károly állítólag nagyon örül, hogy legfiatalabb fia hamarosan meglátogatja a családot, és a király hangulatát különböző források „eléggé megbocsátónak” írják le, jóllehet az édesapa még mindig elárulva érzi magát fia által – különösen a memoárban tett kinyilatkoztatásai miatt. A koronázással kapcsolatban Ingrid Seward úgy fogalmazott, hogy „Károly minden bizonnyal üdvözölni fogja a fiát, de szerintem Harry nem most fogja rendezni a kapcsolatát Vilmossal”. Sokan arra számítanak, hogy Harry már csak puszta udvariasságból is megpróbál majd elvegyülni a családja körében, „bármennyire is nehéz lehet ez neki”.

A források azt is elárulták, hogy nem valószínű, hogy a két testvér egyáltalán leül majd egymással beszélgetni – amit egyébként bennfentesek szerint Harry külön követelt korábban.

Vilmos herceg állítólag látni sem akarja öccsét, bár a hivatalos indoklás egyelőre annyiban merül ki, hogy „nem lesz idejük” találkozni a koronázási előkészületek közepette.

A The Sun Ingrid Sewardra hivatkozva azt írja, hogy a királyi családtagoknak „nagyon szoros az időbeosztása” ezekben a napokban, bár hozzátette, hogy szerinte „szép lenne”, ha Harry egy kis időre még a családjával maradna az esemény után, és a családtagok barátsággal fordulnának egymás felé.

Kevés az esély arra azonban, hogy Harry a tervezett egy napnál több időt tölt majd közel a családi fészekhez, hiszen apját éppen elsőszülött kisfiának, Archie-nak a negyedik születésnapján koronázzák királlyá, a kis szülinapos pedig, ahogyan azt fentebb írtuk, édesanyjával a tengerentúlon tartózkodik majd a különleges napon. Emiatt jó eséllyel Harry is mielőbb hazasiet majd az Egyesült Királyságból Kaliforniába.

Vilmos egyébként akkor sem állt szóba testvérével, amikor Harry tavaly a néhai Erzsébet királynő platinajubileumi ünnepségére látogatott Meghannal és a gyerekekkel.

Kiemelt kép: Harry és Vilmos 2018-ban – Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images