III. karoly kiraly harry herceg

Ezzel a feltétellel fogadná vissza Károly király Harry herceget

III. Károlynak hiányzik a fia, akivel Meghan Markle miatt romlott meg a viszonya.

Híradások szerint jövő hónapban személyesen találkozna III. Károly király és Harry herceg, hogy megbeszéljék, milyen feltételekkel térhetne vissza az uralkodó másodszülött fia a királyi család kötelékeibe. Mint ismeretes, Harry kapcsolata azután romlott meg a családtagjaival, miután állítólag feleségét, Meghan Markle-t a bőrszíne miatt attrocitások érték a sajtó és a palota részéről, ami miatt az Egyesül Államokba költöztek, és lemondtak a királyi családban betöltött szerepeikről.

Már ez is sokaknál kiverte a biztosítékot, azonban miután megjelent a herceg Tartalék című önéletrajzi könyve és a feleségével közös dokumentumfilm is kikerült a Netflixre, gyakorlatilag az egész uralkodói família megharagudott Harry-re, és sem III. Károly király, sem Vilmos herceg nem állnak szóba vele. Nem is csoda, hiszen a másodszülött elég meredek állításokat fogalmazott meg a királyi család összes tagjáról, beleértve Kamilla királynét is. A drámába egyébként beleszálltak Meghan rokonai is: féltestvérei szerint Sussex hercegnéje hazudik

III. Károly Meghan Markle Harry herceg

Egyelőre nem készülhet hasonló fotó III. Károlyról, Meghan Markle-ről és Harry hercegről, ugyanis a király nem hajlandó személyesen találkozni velük (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Ennek az évek óta húzódó drámának végére tehet pontot a király. Richard Palmer királyi szakértő az OK Magazin szerint így fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy a király szívesen látná őket újra. Úgy értem, eléggé szeretné begyógyítani a családi sebeket, amik viszont nyilvánvalóan nagyon fájnak. Bár azt mondom, hogy nagyon szeretné begyógyítani ezt a sebet, az elmúlt két alkalommal, amikor Harry az Egyesült Királyságban járt, Károly mégsem találkozott a fiával.” Harry herceg májusban részt vett Károly király koronázásán, majd később, júniusban Nagy-Britanniába látogatott egy hivatalos ügy miatt, a várva várt találkozó azonban elmaradt.

Végre találkozik Károly és Harry?

A hírek szerint azonban már a jövő hónapban sor kerülhet a béketárgyalásokra, írja a Mirror. Harry ugyanis néhány hét múlva Németországba utazik az Invictus Games-re (ami egy olyan sportverseny, melyet veterán katonák számára szerveznek), és állítólag az esemény végeztével az Egyesült Királyságon keresztül repül vissza Kaliforniába. A családegyesítő találkozóra pedig szeptember 17-én kerül sor.

„A király nagyon szereti a fiát, de mondhatni halálos sebet ejtett rajta az, amit tett. Mindig ott lesz mellette, de meghúzza a határt a nyilvános szópárbajoknál. Ha a találkozóra sor kerül,

a király világossá fogja tenni, hogy a jövőben semmiféle családi magánügyet nem szabad nyilvánosan megvitatni”

– mondta el a jól értesült forrás az OK-nak, aki azt is hozzátette, hogy Meghan Markle valószínűleg nem lesz jelen ezen.

A palota máris cáfolja

Amint megjelentek a lehetséges találkozóról szóló első hírek, a palota gyorsan kiadott egy közleményt, miszerint a közeljövőben nincs betervezve találkozó az uralkodó és Harry herceg között. Mint rámutattak, III. Király akkor éppen Franciaországban lesz hivatalos úton (bár a korábbi értesülések szerint már a hónap közepén visszatér a szigetországba), és eddig még nem módosítottak a programon.

Hogy mi az igazság, néhány héten belül kiderül, de úgy látszik, ez a kapcsolat sokkal súlyosabb sérüléseket szenvedett, mint ahogy azt Harry korábban gondolhatta.

Kiemelt kép: Niall Carson-Pool/Getty Images