Meghan Markle azt hitte, ő lesz az új Beyoncé Nagy-Britanniában

Egy új könyv merész állításokat fogalmaz meg Harry herceg feleségével kapcsolatban.

Egy új könyv azt állítja, Meghan Markle azért távolodott el a Buckingham-palotától, mert úgy érezte, megfullad a palota merev szabályai miatt, és folyamatosan pocsékul érezte magát.

A Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown (Udvaroncok: A korona mögötti rejtett hatalom) című könyv írója, Valentine Row, egykori királyi tudósító szerint Meghan ennek következtében kezdte el terrorizálni a királyi palota személyzetét is – amit állítólag maga II. Erzsébet királynő tussolt el, hogy ne legyen belőle botrány –, és valószínűleg ekkor kezdődtek a gondok közte és Katalin hercegné között is. A források szerint Meghan úgy gondolta, hogy Harry herceggel való házassága után ő lesz az „Egyesült Királyság Beyoncéja”, de hamar kiderült, hogy rosszul számított. 

Meghan, Sussex hercegnéje egyszer személyesen is találkozott az énekesnő Beyonce Knowles-Carterrel és férjével, Jay-Z-vel a Disney „Az oroszlánkirály” című film európai premierjén Londonban, 2019. július 14-én. (Fotó: Niklas Halle’n-WPA Pool/Getty Images)

Gyorsan rájött, hogy a palota szabályai egészen nevetségesek, mivel még olyasmiket sem tehet meg, amit egy átlagos magánszemélynek szabad. Ezért aztán Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban lemondtak királyi tisztségükről, és Kaliforniába költöztek. Öt nappal azután, hogy 2020. január 8-án bejelentették a visszalépésüket, a királyi családtagok, köztük II. Erzsébet királynő, összeültek, hogy megvitassák a példátlan döntést a „sandringhami csúcstalálkozónak” nevezett eseményen.

„Le kellett ülniük egy asztal köré, és feltették a kérdést: »Oké, mit fogunk tenni? Mire van szükséged ahhoz, hogy jobban érezd magad? És mit tudunk adni mi?«” – mesélte el egy palotabeli bennfentes a beszélgetés részleteit Lownak. Az író szerint a királyi család tagjainak nem igazán sikerült kompromisszumot találniuk, és a „Megxitet hihetetlenül inkompetens módon” kezelték.

„Harry és Meghan sarokba szorítva, félreértve és mélységesen boldogtalannak érezte magát. Ha a palota többi tagja nem érzékelte ezt, akkor hiába voltak Harryék követelései ésszerűtlenek, a tárgyalások soha nem is végződthettek volna megelégedettséggel” – írta Low a Page Six szerint.

A bombasztikusnak ígérkező könyv, ami október 6-án kerül a brit könyvesboltok polcaira (magyar megjelenésről nincs hír egyelőre) a hercegné dívás viselkedését és a munkatársakkal szembeni állítólagos visszaéléseket is feltárja, kiderül például, hogy az alkalmazottak „nárcisztikus szociopatának” nevezték őt. Állítólag részletezi azokat az eseteket is, amikor Meghan arról panaszkodott, hogy nem fizették ki a 2018-as ausztráliai királyi utazását, és azt is, amikor megríkatott egy fiatal udvaroncot. Kapcsolatuk elején Meghan azt is mondta Harrynek, hogy szakít vele, ha a férfi nem hozza nyilvánosságra azt, hogy randiznak, aminek hatására a herceg állítólag kiakadt. Az biztos, hogy mindezek nem vetnek jó fényt az asszonyra, akinek pedig úgy tűnt, hogy II. Erzsébet halála után végre megbocsát a brit nép.

Kiemelt kép: Getty Images