Dagad a botrány – Féltestvérei szerint Meghan Markle hazudik

Thomas Markle Jr. és Samantha Markle nem hagyták szó nélkül Meghan és Harry dokumentumfilm-sorozatát.

A Harry & Meghan című Netflix-sorozat első három epizódjában a sussexi herceg és hercegné a saját szavaikkal mesélik el, hogyan ismerkedtek meg, milyen megpróbáltatásokon kellett átesniük (Hulej Emese ebben a cikkben fejtette ki róla a véleményét), miután nyilvánosságra hozták szerelmüket, milyen a királyi család kapcsolata a bulvársajtóval, és természetesen arról is szó lesz majd, mennyi minden vezetett az udvari életből való távozásukig (itt arról írtunk korábban, hogy igencsak meglepte a kommentelőket, amit Meghan mondott II. Erzsébet királynő halála kapcsán). A sorozat harmadik epizódjában Markle őszintén vall a családi drámákról, és arról is beszél, miért nem jelent meg édesapja 2018-ban az esküvői ceremónián, és hogyan szakadt meg ezután a kapcsolatuk.

Tisztázná magát a Markle család

Abban az időszakban hangos volt a sajtó Meghan édesapja, Thomas Markle botrányától, aki – a híresztelések szerint – a királyi esküvőt megelőző hetekben pénzt fogadott el a bulvársajtótól, cserébe jó néhány megrendezett és előre leegyeztetett „lesifotóért”. A férfi tagadta a vádakat, azonban Harry és Meghan megkereséseire nem reagált, és miután szívroham következtében kórházba került, az esküvőn sem jelent meg. A pár szerint – miután nagy nehezen sikerült felvenniük a kapcsolatot e-mailben – valaki más válaszolhatott a férfi nevében. A botrány következtében Meghan és édesapja elhidegültek egymástól, melyről Harry így nyilatkozott a harmadik epizódban:

„Hihetetlenül szomorú, ami történt. Az egész felhajtás előtt még volt apja, most pedig már nincs. Ha Meghan nem velem lenne, akkor az apja még mindig az apja lehetne”

– mondta a 38 éves Harry a harmadik epizódban.  

A csütörtökön megjelent Netflix-sorozat kapcsán Meghan idősebb féltestvérei, Thomas Markle Jr. (56) és Samantha Markle (58) szólaltak meg elsőként; a Piers Morgannel készült Talk TV-s interjú során az ifjabb Markle pedig nem kímélte a házaspárt: „Szerintem ez az egész szörnyű, a dokumentumfilm pedig teljesen elrugaszkodott a valóságtól. Meghan az állítja, hogy nincs családja, és nincsen apja? Ez egyszerűen nevetséges.” Thomas Markle szerint Meghan akkor sem lépett kapcsolatba édesapjukkal, amikor a férfi tavaly májusban súlyos agyvérzéssel került kórházba: „Egyáltalán nem kereste őt. Emellett egyikünk sem kapott segítséget a paparazzókkal kapcsolatban, ami a kezdetektől fogva rengeteg problémát okozott nekünk. Hirtelen, egyik pillanatról a másikra távoli rokonok lettünk, és nagyon bizarr, hogy az egész családját gyakorlatilag a szőnyeg alá söpörte – mintha nem is léteznénk.

Hazudott arról, hogy nincs családja. Mi mindig is itt voltunk neki”

– felelte a műsorban. Markle Jr. ezután arról is beszélt, hogy a Harry & Meghan című sorozat arra ösztönzi őt a továbbiakban, hogy saját dokumentumfilmet forgasson, melynek munkálatai már elkezdődtek, és ami várhatóan 2023-ban fog megjelenni: „Az általuk elmesélt történet messze áll a valóságtól, és ez késztetett arra, hogy elkészítsem a saját filmemet, ami a mi oldalunkat fogja képviselni.

Rengeteg bizonyíték van a birtokunkban – köztük akták, fotók és videók is – amelyeket mind nyilvánosságra hozunk majd a filmben, és amelyek egy teljesen más történetet fognak elmesélni.

Markle-ék egyáltalán nem rossz emberek, és szeretném, ha mindenki tudná: mi is csak egy normális, átlagos család vagyunk – mint mindenki más. Tulajdonképpen ez történik, amikor valaki hazudik egyet, majd tíz másik hazugságot is kitalál, hogy palástolni próbálja az elsőt. Ezek azok a dolgok, amelyek igazán nevetségessé teszik az embert.”

Ki mond igazat, és ki hazudik?

Meghan és Samantha Markle kapcsolata évekkel ezelőtt romlott meg igazán, hiszen a nő nemcsak nyilatkozataiban bírálta húgát (többször is nárcisztikusnak nevezte őt, aki elmarta Harry herceget a királyi családtól) de még egy leleplező könyvet is írt róla, amivel tovább rombolta Meghan hírnevét. A sussexi hercegné értetlenül áll féltestvére cselekedetei előtt, hiszen elmondása alapján soha nem álltak szoros kapcsolatban egymással: Samanthával csak néhányszor találkozott gyerekkorában, a nagy korkülönbség miatt sosem kerültek igazán közel egymáshoz, és a nő sem kereste húga társaságát – tulajdonképpen alig ismerik egymást. A nő lányával azonban, Ashleigh Hale-lel sikerült baráti kapcsolatot kialakítania a hercegnének (akit Samantha gyerekkorában magára hagyott, és csak később vette fel vele a kapcsolatot), akit a királyi udvar tanácsára kénytelenek voltak lehúzni az esküvői meghívottak listájáról, tekintve, hogy édesanyja hírneve miatt rossz fényt vetne a palotára.

„Mégis hogyan magyarázhatnánk meg azt, hogy egy féltestvért nem hívunk meg az esküvőre, a lányát viszont igen? Ashleigh-vel kapcsolatban azt az útmutatást kaptuk, hogy jobb, ha ő sem lesz jelen. Nagyon fájdalmas volt közölni vele mindezt”

– mesélte Meghan a harmadik epizódban.

„Nagyon fájt, de valamilyen szinten megértettem, miért döntött így velem kapcsolatban az udvar. Tudni, hogy a biológiai anyám miatt történt velünk mindez, kifejezetten fájdalmas és nehéz volt” – mesélte Ashleigh a dokumentumfilmben. Samantha ezután a GB Newsnak adott interjújában cáfolta az elhangzottakat: a nő szerint a palota egyik bennfentese megkereste őt akkoriban, és azt állította, hogy valójában Meghan döntött arról, jelen legyen-e Hale az esküvőn. 

„Hazudott a lányomnak, hiszen ő volt az, aki nem akarta, hogy Ashleigh elmenjen az esküvőjükre. Úgy érzem, manipulálni próbálta a lányomat, és miatta neheztel rám Ashleigh. Pedig nem én voltam az oka annak, hogy nem szerepelt a meghívottak listáján. Ez Meghan döntése volt”

– állította Samantha az interjúban.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mit gondol minderről Meghan és Harry, akik a Fox News Digital megkeresésére sem reagáltak az újonnan kirobbant ügy kapcsán – ahogyan a királyi család oldaláról is síri csend honol. A film kapcsán Vilmos herceg sem szólalt fel, pedig kérése ellenére mégis közöltek részleteket Diana hercegné nagy port kavart Panoráma-interjújából (itt írtunk arról, hogy az interjút készítő riporter hamis dokumentumokkal győzte meg a hercegné bátyját 1995-ben, hogy segítsen neki a szervezésben), melyben először beszélt válásáról, a királyi családhoz fűződő, könnyednek közel sem nevezhető viszonyáról, szülés utáni depressziójáról, valamint súlyos étkezési zavarairól. 

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images