Nehezen jön álom a szemedre? Ezek az ásványok segíthetnek!

Akármennyire is furcsán hangzik, talán tényleg működhet…

Bár hivatalos bizonyíték és kutatás egyelőre nem áll rendelkezésünkre, a holisztikus gyógyítás és vibrációs orvoslás szakértői meglepő eredményekre jutottak egy meglehetősen szokatlan alvást segítő eszköz, vagyis a kristályok kapcsán. A kristályokat nem véletlenül használják évezredek óta a gyógyításban, bizonyos kövek ugyanis az emberi szem számára láthatatlan rezgéseket képesek kibocsátani, melyek állítólag gyógyító erővel bírnak: nyugtatják az elmét, jótékony hatással lehetnek az alvásciklusra, és nagyban hozzájárulnak a testi-szellemi egészséghez.

Akár hiszünk benne, akár nem, egy próbát talán megérhet – nézzük meg, hogy miként építhetjük be őket a hálószobánkba (és hogy csillagjegyed szerint pontosan melyik illik hozzánk, azt itt derítheted ki)! 

Egyszerre szép és hasznos

Amellett, hogy a természetben megtalálható ásványok ma már nagyszerű és látványos lakberendezési tárgyak, ősidők óta használjuk őket segítő kövekként is. A fengsuj szakértők szerint segíthetnek kialakítani a kiegyensúlyozott szunyókálás helyét, és számos olyan kristály létezik, ami csökkenti a szorongást, és segít megnyugtatni a háborgó elmét, megadva nekünk azt a mentális teret, amire szükségünk van pihenéskor. Ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint az ágy közelében tartani az alábbi ásványokat:

Ametiszt, a legspirituálisabb gyógyító kristály

Fotó: Getty Images

Az egyik legismertebb és legkedveltebb ásvány spirituális növekedést elősegítő, illetve tisztító tulajdonságairól híres, amiért sokan hordják medálként, karkötőként és fülbevalóként. Az ibolyaszínű kvarc kiváló memóriajavító képességgel bír, fokozza a koncentrációt, kiegyensúlyozza az érzelmeket, a vérnyomást, jótékony hatással van a gyulladásos bőrbetegségekre, allergiás elváltozásokra, illetve a szív-és érrendszeri problémákra.

Lepidolit, a vidámság köve

lepidolit

Fotó: Getty Images

A gyönyörű, lilás-fehéres színű ásványról úgy tartja a kristálygyógyászat, hogy a szelídség, a vidámság és belső béke köve, ami az önszeretet útján keresztül segíti elő a kiegyensúlyozott alvást. A fengsuj szerint megnyitja a szívcsakrát, ezáltal pedig feloldja a bennünk munkálkodó belső feszültségeket és blokkokat.

Az égszínkék szelesztin elűzi a rémálmokat

szelesztin

Fotó: Getty Images

A kékes és áttetsző stroncium-szulfát szelesztin (vagy ismertebb nevén cölesztin) fontos alapanyaga az üveggyártásnak – de nemcsak a kerámiaipraban használatos. Mivel szoros kapcsolatban áll a nyugalom érzésével, gyakran készítenek belőle ékszereket, illetve lakberendezési tárgyakat is. Gyógyhatásai közé tartozik a jobb alvásminőség, csökkenti az idegrendszeri zavarokat, a depresszió és szorongás tüneteit, és segít abban, hogy jobban összekapcsolódjunk önmagunkkal.

Szelenit, az éteri holdkő

szelenit

Fotó: Getty Images

A Hold sárgás-fehéres felszínére emlékeztető porózus kő magas frekvencián rezeg, serkenti a memóriát, az agyi funkciókat, és kitűnően alkalmazható nappal meditáció, éjjel pedig alvás közben. Segít a negatív energiák távoltartásában, tisztítja a tudatot, és fájdalomcsillapító hatású.

A szívgyógyító rózsakvarc

rozsakvarc

Fotó: Getty Images

A rózsakvarc az egyik legismertebb és legtöbbet használt ásvány – és nem véletlenül. Szívgyógyító, stresszoldó és méregtelenítő hatásai miatt világszerte kedvelt kő a természetgyógyászatban, a fengsuj szerint pedig képes begyógyítani a régi sebeket, és újra megnyitni a szívet az (ön)szeretet és a bizalom előtt. Különösen azok számára ajánlott, akik kifejezetten stresszes élethelyzetben vannak, legyen az munkahelyi nehézség vagy párkapcsolati válság. 

Elalvást segítő tippek

Te is egyike vagy annak a sok millió felnőtteknek a világon, akiket álmatlanság gyötör, illetve többször is felébredsz, de nem tudsz visszaaludni? Tudjuk, aligha van bosszantóbb dolog annál, mint a (látszólag) minden ok nélkül történő éjszakai ébredés.

Ha az ásványok, a meditálás, a meleg nyugtató teák, a különféle relaxációs technikák és az olvasás sem segített, akkor komolyabb egészségügyi problémák is húzódhatnak a háttérben – ebben az esetben érdemes mihamarabb orvosi segítséget kérni.

A világ számtalan pontján különféle praktikákat vetnek be az emberek, ha nehezen jön álom a szemükre.

Ezekből ebben a cikkben szemezgettünk.

Kiemelt kép: Getty Images