A kristályok olyan rezgéseket bocsátanak ki, amik, bár az emberi szem számára láthatatlanok, nagyban hozzájárulnak lelki és szellemi gyógyulásunkhoz.

Kos – Karneol

Mivel a gyenge pontod az önbecsülésed, vagy inkább annak hiánya, ezért a magabiztosságodon kell csiszolni – ebben segít a karneol. Érdemes a kristályt a bejárati ajtó közelébe tenni, egyfajta vizuális emlékeztetőként a bátor fellépésre.

Bika – Megkövesedett fa kristály

A legnagyobb problémát az életedben a béke és a szeretet megtalálása jelenti, de a megkövesedett fa energiájából te is harmóniát nyerhetsz. Tedd olyan helyre a lakásban, ahol erre a legnagyobb szükséged van. Például ha párkapcsolati téren szorulsz segítségre, akkor a hálószobába.

Ikrek – Labradorit

Sokoldalú jellemedet nem minden esetben tudod érvényre juttatni, és megmutatni a világnak, amibe könnyen belebetegedhetsz. A labradorittal a zsebedben azonban ez nem okozhat gondot, a kristály energiája segíthet személyiséged dimenzióinak összekapcsolásában.

Rák – Vörös jáspis

Rák jegyűként a másokról való gondoskodás szinte a lételemed, de eközben sajnos megfeledkezhetsz a saját igényeidről. A vörös jáspis azért lehet hasznos társad, mert emlékeztethet arra, hogy olykor neked is szükséged van öngondoskodásra.

Oroszlán – Pirit

Nincs az a kihívás, amire nemet mondanál, ezzel azonban veszélybe sodorhatod az energiatartalékaidat. A pirit nemcsak az önbizalmat javítja, de abban is segít, hogy soha ne merülhess le teljesen.

Szűz – Zöld apofillit

Amikor arra van szükséged, hogy újra visszatalálj önmagadhoz és az életed természetes ritmusához, akkor a zöld apofillitre érdemes bízni magad. Egy szobanövény vagy virágcserép mellé téve a föld energiáját sugározza szét a lakásban.

Mérleg – Szodalit

Az életedben kommunikációs nehézségek adódhatnak, de a szodalit megtanít, hogyan kezeld ezeket a helyzeteket bölcsességgel. Tartsd az íróasztalodon vagy abban a helyiségben, ahol sok időt töltesz, hogy kifejthesse a hatását.

Skorpió – Citrin

Nagyon erős vágyakozás él benned, ami hosszú távon fárasztóvá válhat, ám a citrin természetes intenzitása segít egyensúlyban tartani az életedet. Helyezd a kristályt az ablakpárkányra, hogy elnyelje az összes negatív energiát, ami az otthonodba beszivárog.

Nyilas – Fa achát

Akkor vagy igazán boldog, ha kedvedre kalandozhatsz az életben, ebben nyújt egyedülálló segítséget a fa achát, ami a Föld energiáját sugározza feléd. Tedd a könyvespolcra, lehetőleg a térképek vagy az útikönyvek közelébe, mert a kő segít bevonzani az utazás lehetőségét.

Bak – Gránát

Olyankor vagy igazán elemedben, ha megmutathatod mire vagy képes, de ha nem sikerül ezt véghezvinned, szorongóvá válhatsz. A gránát békét sugároz, segít megnyugtatni az elrongyolódott idegeket, ezért érdemes mindig kézközelben tartanod, hogy energiát nyerhess belőle.

Vízöntő – Ametiszt

Született gondolkodó vagy, aki gyakran létre is hozza, amit megálmodott, de hajlamos lehetsz a figyelmetlenségre. Az ametiszt kapcsolatot teremt az elme és a test között, így belső erővel lát el, és koncentrációra ösztönöz. Tedd a hálószobába, hogy segíthessen megvalósítani az álmaidat!

Halak – Akvamarin

Álmodozó, intuícióra fogékony személyiség vagy, ezért olyan kristályra van szükséged, aminek az energiája nem haladja meg a tiédet. Az akvamarin nyugtató rezgéseket bocsát ki, ezért ideális lehet számodra. Tartsd a fürdőszobában, sőt, tedd a fürdővizedbe, hogy lecsitítsa az elmédet.

Szöveg: D.A.

Forrás: elledecor.com

Fotó: Thinkstock