8 látványos szobanövény, ami jól viseli a sötétet

Ne keseredjetek el, ha a lakásotok árnyékosabb, ugyanis rengeteg olyan csodaszép növény létezik, ami kifejezetten kedveli a kevesebb fényt. Nyolc ilyet mutatunk most nektek.

Vénuszfodorka

Ápolás: A csipkés szélű vénuszfodorkát tartsuk távol a közvetlen napfénytől, különben gyönyörű levelei elszáradnak. A talaj, amiben él pedig mindig legyen nedves, nem szabad megvárni, amíg kiszárad, mert akkor megbarnulnak a növény levelei.

Tipp: Az önitató cserepet éppen neki találták ki, jó ötlet lehet beszerezni egyet.

Lepkeorchidea


Ápolás: Nem szereti a közvetlen napfényt, virágföld helyett pedig tőzegmoha, illetve fenyőkéreg keverékben kell tartani. Elég, ha 7-10 naponta egyszer locsoljuk, a páratartalmat viszont nagyon szereti, zuhanyzáskor a fürdőszobába lehet vinni, fel fog tőle élénkülni.

Tipp: Helyezzük az orchideát műanyag cserepestől egy szép vázába – nemcsak jól mutat, hanem a locsolását is megkönnyíti. Csak betesszük a műanyag virágcserepet a mosogatóba, amikor eljön az ideje – ez lehetőséget ad arra, hogy a víz elfolyhasson.

Nyílgyökér

Ápolás: A trópusokon őshonos növény szereti a nedvességet és a jó vízelvezető talajt. Nem szereti a közvetlen napfényt és a száraz levegőt sem, ha ilyen körülményeknek van kitéve, a levelein lévő minták elhalványulnak.

Tipp: Egy északi fekvésű párkányon vagy a fürdőszobában nagyon jó helye lesz.

Tűlevelű aszparágusz

Ápolás: A meleg nappalokat és a hideg éjszakákat kedveli, akár a 10 fokos hőmérsékletkülönbséget is bírja. Ezért, ha napközben megy a fűtés, amikor aludni készülünk, kapcsoljuk le azt. Tartsuk távol a közvetlen napsugárzástól, és ha száraz a szobában a levegő, helyezzünk mellé egy párologtatót.

Tipp: Egy lelógatott cserépben remekül fog mutatni, ha növekedésnek indul a növényzete.

Porccserje

Ápolás: Nem szabad közvetlen napfénynek kitenni, és nagyon fontos, hogy minden hónapban trágyázzuk meg. Mielőtt újra meglocsoljuk, várjuk meg, hogy a földje kiszáradjon.

Tipp: Ahhoz, hogy távol tartsuk a kiszáradástól, tegyük olyan helyre, ahol mindig friss levegő éri: ablakhoz vagy ajtóhoz közel.

Anyósnyelv

Ápolás: Az anyósnyelvről azt tartják, hogy nem lehet megölni. Még ahhoz is elég strapabíró, hogy egy ideig a mosdókagyló alatt tartsuk. A leveleiben hatékonyan tárolja a vizet, így nagyon figyeljünk rá, hogy ne öntözzük túl.

Tipp: A lépcső mellett vagy egy sötétebb sarokban nagyon jól fog mutatni.

Borostyán

Ápolás: Javítani kell a borostyán talajának a vízelvezetését, ezt a legjobban úgy tehetjük meg, ha kavicsokat teszünk a kaspó aljára. Ne tegyük ki közvetlen napfénynek, és a locsolások között várjuk meg, hogy a földje kiszáradjon.

Tipp: Vezessük át a növényt a polcokon – gyönyörűen mutat majd.

Szívlevelű szobapáfrány

Ápolás: Tartsuk nedvesen a talajt, tavasszal és nyáron hetente egyszer tápláljuk speciális szerekkel.

Tipp: A polcon remekül mutat.

Ha további csodás növényekről olvasnátok, szerezzétek be a Nők Lapja Kert és virág legfrissebb számát

Szöveg: F.R.

Fotó: gardenista.com

Forrás: gardenista.com