esküvő, rosszul működő párkapcsolat jelei, párkapcsolat

5 jel, amiből az esküvői fotósok már tudják, hogy nem lesz hosszú életű egy házasság

Nem minden írható a nagy nap izgalmainak számlájára.

Elérkezett a nagy nap, a menyasszony meseszép ruhájában, tökéletes csokrát szorongatva toporog, és alig várja, hogy kimondhassa a boldogító igent élete szerelmének. A vőlegény a meghatottságtól párás szemmel szépséges arájára pillant, tekintetük – és ettől a naptól kezdve az életük is – egybeforr; majd boldogan élnek, míg meg nem halnak. Vagy mégsem? Mi a helyzet akkor, ha a látszat csal, legalábbis egy felületesebb, külső szemlélő számára?

Van azonban, akit nem lehet megvezetni külsőségekkel. Az az esküvői fotós, akinek épp az a feladata, hogy a házasulandó párosra a lehető legjobban ráhangolódjon, hogy a rezdülésüket átvéve megörökítse életük elméletileg egyik legfontosabb pillanatát. Főleg akkor, ha többet is meglát a kelleténél: például azt, hogy a vőlegény, azaz már férj a szertartás követő fotózás közben is a mobilját nyomogatja.

A következőkben olyan rutinos, több évtizede esküvőket megörökítő fotósok észrevételeit osztjuk meg, amikre nem árt odafigyelni. Lássuk, mi az az 5 dolog – a teljesség igénye nélkül – amiből szerintük arra lehet következtetni, hogy a frigynek válás lesz a vége.

1. Feltűnően sok családi fotón pózolnak – külön-külön

„Nekem mindig gyanús, ha a vőlegény vagy a menyasszony külön külön szeretne fotózkodni a család különböző tagjaival. Persze nem arra az egy-egy képre gondolok, amit a saját szüleivel szeretnének elkészíttetni, az teljesen természetes. Háromnál több ilyen kép azonban már több, mint furcsa. Nem szerencsés, ha azzal indítunk, hogy kizárjuk a hitvesünket a közös képekből.

„Számomra ennek olyan üzenete van, mintha valami nem lenne rendben a háttérben”

 – mondja a megkérdezett fotósok egyike.

2. A menyasszony csak magával van elfoglalva

Hisztizik a ruhája miatt, mert folyton beakad, kilóg, túl hosszú vagy túl rövid. Ráadásul a koszorúslánykák se olyan szögben hintik a rózsaszirmot a templomban, ahogyan azt ő előzetesen megálmodta, és a virágcsokra is rettenetesen fest, pedig hol van még a nap vége. A sminkje is elkenődik, amin fogalma sincs, mikor tud egy kicsit igazítani a fogadás és a családi ebéd között. Az ilyen típusú „menyaszörnyek” jó eséllyel a későbbiekben sem látnak túl saját magukon, esetleg a férjüket is észrevéve a történetben.

3. Az arcukra van írva

Nagyon sok minden már az esküvő előtt, az első találkozáskor kiderül a fotósok számára. Sokat elárulhat a házasulandó párról az is, hogyan kommunikálnak egymással, milyen a testbeszédük, és hogy egyáltalán mennyire foglalkoznak egymással. Amikor pedig a közös fotózásra kerül sor, a szertartás után, az érzések az ifjú feleség és férj arcára vannak írva; sokszor már annyira nyilvánvalóan, hogy a felek leplezni sem tudják.  Ha ez láthatóan nem pozitív,

nem kell hozzá különösebb jóstehetség, hogy megtippeljük, mi lesz egy ilyen házasság vége.

4. Inkább a barátaival iszogat a bárpultnál

Intő jel lehet az is, ha az ifjú férj, vagy történetesen a feleség szívesebben tölti az idejét a barátaival, a családtagjaival, mint élete párjával. Persze egy esküvőn, főleg a lagzin természetes, hogy az ember a meghívott vendégekkel is foglalkozik. Ám ha emellett egész este eszébe se jut a párja, túl sok jót az se ígér a kapcsolat jövőjét illetően.

5. Amikor az esküvő fontosabb, mint maga a házasság

Nem összetévesztendő azzal, ha valaki azt szeretné, hogy a nagy napja jól sikerüljön, ez egy pontig nyilván teljesen természetes. A gondok ott kezdődnek, ha például a helyszínnél, a dekorációnál vagy éppen a zenekarnál nincs fontosabb a felek számára; ha a házasságkötést egy pusztán formális ünnepségként kezelik és élik is meg. 

Kiemelt kép: Getty Images