Esküvőre készülni sosem egyszerű. Figyelni kell többek között arra, hogy melyek azok a dolgok, amiket jobb mellőzni a nagy napon, és nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy mit illik és mit nem az esküvő előtt, alatt és után. A nagy készülődésben azonban ne felejtsük el életünk egyik legfontosabb pillanatát személyessé tenni, akár úgy, hogy néhány meseszép csináld magad!-dekorációt kreálunk.

Mi mindenre jó egy parafadugó!

A bohém esküvők egyik különleges kiegészítője lehet a borospalack parafadugójából készült ültetőkártya. Fogjunk egy kést, és csináljunk egy apró bemetszést a dugó egyik végén. A másik felét mártsuk színes festékbe és hagyjuk megszáradni.

A sorok között: DIY virágváza mezei csokorral

A szépen megtisztított befőttesüvegek szájára kössünk madzagot (akár színes is lehet), és függesszük a földbe szúrt apró kampóra. Pazarul mutat benne a friss virágokból kötött csokor.

Fotóalbum a frigyről

Szerezzünk be a régi Polaroid gépekhez hasonló fényképezőgépet, amivel azonnal előhívható képeket készíthetünk a vendégseregről. A régi képkeretre kifeszített zsinórokra egy fa ruhacsipesszel mindenki kitűzheti az esküvő egy-egy fontos pillanatát azon nyomban.

Letisztult hangulatfelelősök

A fehér vagy színes úszógyertyákat óvatosan helyezzük vízzel megtöltött befőttesüvegekbe, majd kenderzsinegből vagy raffiából készítsünk masnit az üvegek szájára!

Újragondolt könyöklők a vendégek fogadásához

Kültéri helyszínen lesz az esküvő? A modern verziók helyett, választhatunk boroshordókat könyöklőnek. Rögzítsünk üveglapot a hordó tetejére, így adhatunk egy csipetnyi eleganciát a vintage dizájnhoz.

A legkisebbek örömére: színes szélforgók

A gyereksarokba színes krepp-papírból és kartonból hajtogathatunk virágokat és mókás szélfogókat. A kicsiknek ezzel a színkavalkáddal egészen biztosan mosolyt csalunk az arcukra.

Virágok vödörben

Kedvenc virágaink fém vödrökben? A széksorok mellett nagyszerűen fognak mutatni.

Forgó napraforgók

A napraforgókból fűzött gömb koszorúkhoz erősítsünk különböző hosszúságú zsinórokat, majd lógassuk fel a plafonra vagy gerendákra. A terem bármelyik pontjáról csodásan mutatnak, ahogy forognak.

Hajtogassunk repülő darumadarakat!

Gondoljuk tovább az esküvői slágerdekort, a madárkalitkát és készítsünk saját kezűleg színes darumadarakat. Kifeszített damilszálakra erősítve olyan hatást keltenek, mintha ott lebegnének közöttünk, de akár a vendégek asztalait is díszíthetjük a csodás kézműves dekorral.

Vidám virágfal

Virágfal az esküvőn? Nem mondtunk újat. De nézzük csak meg jobban ezt a saját kezűleg készített verziót! Dekortapasz, virágok és kész a mutatós háttér – akár fotózáshoz is.

Összeállította: D. E.

Fotók: buzzfeed.com, Pinterest