DNS-tesztet követel Károly és Kamilla állítólagos szerelemgyermeke

Egy 56 éves, Ausztráliában élő férfi azt állítja, hogy ő III. Károly brit uralkodó elsőszülött fia – ennek okán pedig igényt tarthatna akár a trónörökösi címre is…

Simon Charles Dorante-Day évtizedek óta hangoztatja a médiában, hogy ő Károly és Kamilla eltitkolt szerelemgyermeke, most pedig a királynő halála és Károly trónra kerülése okán ismét napirendre került a férfi igen különös ügye. Dorante-Day állítása szerint fattyúként született, az akkor tizennyolc éves Károly és a tizenkilenc éves Kamilla fiatalkori, nem hivatalos kapcsolatából – tehát még azelőtt, hogy Károly feleségül vette volna a néhai Diana hercegnét. 

Mi indokolhatja a gyanúját?

  • Dorante-Day 1966. április 5-én született az Egyesült Királyságban, Gosportban, Portsmouthban.
  • Dorante-Day kutatásai azt mutatják, hogy Károly és Kamilla 1965-ben kerültek először közel egymáshoz. Állítása szerint hónapokkal később, a születése előtti időszakban Kamilla legalább kilenc hónapra eltűnt a brit társasági életből – míg Károlyt Ausztráliába küldték. 
  • A visszavonulása utáni legelső fotón Kamillának terhespocakja van Dorante-Day szerint. A kép a forrás szerint 1966. április 12-én készült.
  • Egy történész azt állította, hogy a férfi születési anyakönyvi kivonatában megjelölt kórházban Dorante-Day-en kívül senki más nem született az egész évtizedben. Úgy vélik továbbá, hogy a születési anyakönyvi kivonatában „kitalált” szülői nevek szerepelnek.
  • Dorante-Day azt állítja, hogy Kamilla nyolc hónapos koráig nevelte, és a királyi család tagjai és tisztek segítségével rejtegette őt, később pedig elintézték, hogy a királynő egyik korábbi alkalmazottjának a lánya fogadja örökbe.
  • Nyolc hónapos korában bizonyítottan örökbefogadták: egy Karen és David Day nevű helyi házaspárhoz került, és Karen szülei, Winifred és Ernest Bowlden egykor valóban a királynőnek és Fülöp hercegnek dolgoztak. Ernest Bowldent még ki is tüntette az uralkodó.
  • Winifred Bowlden, Dorante-Day örökbefogadó nagymamája sokszor mondta neki, hogy ő valójában Kamilla és Károly gyermeke: „Nem csak célzott rá, hanem egyenesen kimondta” – emlékezett vissza a férfi.
  • Dorante-Day-t emlékei szerint kisfiúként néha egy Portsmouth környéki házba vitték, ahol egy nővel töltötte az idejét, akiről azóta úgy gondolja, hogy Kamilla lehetett – miközben a tisztek és az örökbefogadó szülei kint várakoztak.
  • Dorante-Day állítja, hogy mindkét keresztnevét, a Simont és a Charlest is a biológiai szülei adták neki. „Az örökbefogadó anyám mondta nekem, hogy anno az örökbeadás feltételei között szerepelt, hogy a keresztnevem ugyanaz marad – nyilatkozta. – Károlynak és Kamillának akkoriban volt egy Simon nevű közeli barátja”.

A férfi ezen felül rendszeresen oszt meg a Facebookon olyan fotómontázsokat, amelyeken egymás mellett szerepel ő vagy egy leszármazottja a királyi család valamelyik tagjával. Ezek által a bejegyzések által szeretne rámutatni, hogy a személyek közötti külsődleges hasonlóságok is mennyire feltűnőek.

Osztott már meg képeket magáról és Lajos Ferenc battenbergi hercegről, a néhai Fülöp herceg nagybátyjáról…

…és posztolt Sarolta hercegnőről és állítólagos unokatestvéréről (azaz Dorante-Day kilenc gyermeke közül az egyikről) összeszerkesztett képet is.

Nem ritkán pedig a gyerekei fotóját az állítólagos dédijük, II. Erzsébet fiatalkori képével veti össze.

Állítólag Diana is tudott róla

A férfi úgy véli, hogy a néhai Diana is tudott a létezéséről, és még a halála előtt maga a hercegné „rakta össze a puzzle darabkáit”. „Dianának ez abban az időszakában volt, amikor válaszokat keresett az életére, arra, hogy milyen igazságtalanságok érték őt, és ezekkel a nyilvánosság elé állt – emlékezett vissza a férfi. – Írtam Mohamed Al-Fayednek, Dodi apjának, elmondtam neki, hogy ki vagyok, és hogy mi a történetem. Diana egyik titkos félelme volt, hogy él valahol egy eltitkolt gyermek. Mindenféle pletykák keringtek akkoriban, és ezek az én létezésemről is szóltak”.
Diana halála után bukkant fel először a nyilvánosság előtt Dorante-Day, aki akkor a brit hatóságoknak szolgáltatott információt a nyomozáshoz. Elmondása szerint a nyomozók nagyon komolyan vették állításait. „A beadványaim eredményeképpen kérdezték ki Károlyt másodszor is a vizsgálat során” – mondta a férfi.

Próbálja felvenni a kapcsolatot vélt rokonaival

Dorante-Day a királynő halálhíre hallatán közzétette a neki írt utolsó, tavaly novemberben kelt levelét, amelyben igen hivatalos keretek között, a queenslandi kormányzóságon keresztül kérte az uralkodót, hogy végre intézkedjen az ügyével kapcsolatban. „A levél tartalmát eddig bizalmasan kezeltem, de most, hogy elhunyt, úgy gondolom, helyénvaló megosztani az utolsó, vele történt levelezésemet – magyarázta döntését. – Megtudván, hogy elhunyt, csalódott voltam, mivel úgy halt meg, hogy nem válaszolt az üzenetemre… Szomorú voltam, hogy ez a lehetőség örökre elveszett.” Feltételezett nagymamája halálakor több százan küldtek neki részvétnyilvánító üzeneteket és leveleket.

Utolsó levelében egyébként azt közölte a néhai uralkodóval, hogy bár megérti, de teljesen megbocsátani nem tudja azokat a dolgokat, amelyeket a palota utasítására követtek el vele szemben gyerekkorában annak érdekében, hogy leplezni tudják valódi származását. Ezek közül kettőt említ konkrétan: azt, hogy nyolcéves korában kékről barnára változtatták a szeme színét, valamint hogy két fogát is lecsiszolták, mikor tizenöt éves volt. Az írást azzal a kívánsággal zárta, hogy „Isten adjon erőt hozzá Önnek, hogy felfedje az igazságot”. II. Erzsébet anélkül hunyt el, hogy valaha megszólalt volna az üggyel kapcsolatban.

Dorante-Day a királynő halála után a sajtónak azt nyilatkozta, hogy az új uralkodót, Károlyt is fel fogja keresni. „Számomra teljesen mindegy, hogy az előttem álló fél férfi vagy nő. Mindegy, hogy milyen magas az a hegy, amelyet meg kell másznom, hogy bebizonyítsam: amit tudok, az az igazság. Szóval ebből a szempontból semmi sem változott” – szögezte le. De nem csak az éppen aktuális uralkodóval próbál kapcsolatot teremteni: a napokban arról is nyilatkozott a sajtóban, hogy szívesen találkozna Harry herceggel, akivel egyébként is sorsközösséget érez amiatt, ahogyan velük bánik a palota. Dorante-Day-nek meggyőződése, hogy rengeteg közös témája lenne feltételezett féltestvérével, és nagyon dühíti az a kegyetlen és hűvös bánásmód, amelyben Harryt és Meghant részesíti az uralkodói család. „Mindketten fekete bárányok vagyunk a királyi családban” – vélekedett nemrégiben. – Az első dolog, amit tennék, ha találkoznék velük, az lenne, hogy megölelném őket. Őszintén szólva, szerintem szükségük is lenne rá.”

Mi a célja ezzel az egésszel?

Sokan vádolják a férfit azzal, hogy csupán amiatt hozakodik elő újra és újra származásának botrányos történetével, hogy hírnévre és pénzre tegyen szert azáltal. Erre úgy reagált: nyilván vannak olyan napok, amikor szívesen viselné a walesi herceg titulusát, de számára ez az egész nem erről szól, hanem csupán az igazságot akarja kideríteni, és a világgal megosztani. „Tartoznak nekem –mint az állam gyámsága alatt álló, örökbefogadott gyermeknek – az igazsággal azt illetően, hogy mi történt” – hangsúlyozta.

Ráadásul úgy tűnik, az idő múltával csak egyre eltökéltebbé válik: mostanában ugyanis nyilvánosan követeli, hogy DNS-vizsgálatot végezzenek rajta és feltételezett szülein – az ügyet pedig hajlandó akár a bíróság elé is vinni. Törekvései ezidáig eredménytelennek bizonyultak, vélt hozzátartozói leveleire sem válaszolnak, a férfi pedig a News7 csatorna műsorában adott hangot amiatt érzett csalódottságának, hogy a palota teljes mértékben elzárkózik előle, és figyelmen kívül hagyja követeléseit. „Úgy gondolom, hogy Károly legalább válaszra méltathatna, elismerhetné a létezésemet. Vilmos megkapta a walesi herceg titulust, hát hol marad az én válaszom, hol van a DNS-bizonyíték? Ha tényleg nem vagy az apám, bizonyítsd be!” – fogalmazott, és valljuk be, ezzel az érveléssel valóban nehéz lenne vitába szállni…

Mindenesetre a férfit néhány helyen már most elkezdték Simon hercegként emlegetni…

Kiemelt kép: Károly herceg Camilla Parker-Bowles-zal cseveg egy pólómeccsen 1972 körül – Fotó: © Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images