Beatrix brit királyi hercegnő nemcsak kifinomult ízléséről és elegáns ruhakölteményeiről, de lenyűgözően tónusos lábizmairól is ismert - utánajártunk, hogy mi lehet a titka.

A hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi ingatlanmágnás első gyermeke – aki egyúttal II. Erzsébet 12. dédunokája – egy évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. A 34 éves édesanya azonban mit sem veszített az alakjából, és csinosabb, mint valaha! Tény és való, hogy keményen megdolgozik az izmaiért, rengeteget edz, és köztudott, hogy régóta a futás szerelmese. Tudtad például, hogy ő az egyetlen a királyi családból, aki nem félt lefutni a London Maratont? Edzője, Nadiya Fairweather szerint kemény fából faragták a hercegnőt, aki szakadó hóban, esőben és latyakos sárban sem hajlandó lemondani az edzéseit. Nem ő az egyetlen, aki aktívan sportol a királyi családban. Vilmos és Katalin szintén sportrajongó, azonban – hogy stílszerűek legyünk – nyomába sem érnek Beatrix hercegnőnek, Katalin pedig egy korábbi interjúban azt is kijelentette, soha nem fog benevezni a London Maratonra.

A hercegnő és férje a világjárvány kellős közepén házasodtak össze, amikor az edzőtermek zárva tartottak, így a legtöbbet kellett kihoznia az otthon is végezhető gyakorlatokból. Edzője szerint végig fegyelmezett és eltökélt volt, amit kislánya születése után is sikerült megtartania. Ha a hétköznapi stressz minimalizálása, a tónusos izmok, valamint szív- és érrendszeri fittség a cél, Nadiya előszeretettel ajánlja mindenkinek Beatrix egyszerű és könnyen betartható edzéstervét:

Először is: csökkentsd az alkoholfogyasztás mennyiségét!

Mint azt tudjuk, a nagy mértékű alkoholfogyasztás káros az egészségre, emellett a motivációt és a diétánk sikerességét is erősen befolyásolja. Szorongáskeltő tulajdonságai miatt a stressz legyőzésében sem segít (bár sokszor hajlamosak vagyunk ezt feltételezni róla), Nadya szerint – ha megszületett bennünk az elhatározás – mindenképp érdemes lemondanunk róla.

Készíts ütemtervet!

Nadya szerint a rövidtávú célok működnek a leghatékonyabban. Ez lehet egy-két kör kocogás a parkban, biciklizés vagy heti 2-3 jógaóra a héten. Fontos, hogy ne terheld túl magad, és apró lépésekben haladj, mielőtt az aktív futást a napi rutinod részévé tennéd. Ezzel kialakíthatunk egy számunka kényelmes rendszert, és hozzászoktathatjuk magunkat a mindennapi testmozgáshoz. Emellett, ha a séta kiegészítéseként egyéb mozgásformát is választanánk, mindenképp olyat keressünk, amelyben örömünket leljük – hiszen így az ütemtervet is könnyebb lesz betartanunk a későbbiekben.

A hercegnő Olimpiai Parkban rendezett maratonon 2012. március 31-én Londonban, Angliában. (Fotó: Ferdaus Shamim/WireImage)

Pilates, jóga és meditáció kombinálása

Ami a különböző edzéstípusok közötti döntést illeti, Nadya a pilatest ajánlja, hiszen olyan izomcsoportokat is megmozgat, amelyeket más edzéstípusok alkalmával aligha lehet erősíteni. Kíméli a gerincet, növeli az ellenálló képességet, csökkenti a szívinfarktus, cukorbetegség és magas vérnyomás kockázatát, emellett hatékony módja a testtartás javításának is – nem véletlen, hogy Beatrix hercegnő mellett Meghan Markle, Sigourney Weaver, Jennifer Aniston és Julia Roberts is szeretettel űzi. Az edző szerint a HIIT kézenfekvőbb zsírégetőnek bizonyulhat, hiszen bizonyítottan felpörgeti a pulzusszámot és az anyagcserét, pilatessel kombinálva azonban nem ajánlja, ebben a formában ugyanis túl nagy stressznek tennénk ki a szervezetünket. Ehelyett inkább jógával és meditációval érdemes zárni a gyakorlatok végét.

Kiemelt kép: Getty Images