Tragédiák után boldogság: Alec Baldwinék családja ünnepel

Alec Baldwin életébe egy nagyon nehéz időszak után újra beköltözik a boldogság: felesége, Hilaria a hetedik gyerekükkel várandós. A 10. házassági évfordulójuk ünneplése mellett annak is nagyon örülnek, hogy újra egy kislánnyal gyarapodik majd a család.

Alec Baldwinról mostanában csak a tragikus kimenetelű forgatási balesete kapcsán olvashattunk, így kifejezetten örömteli, hogy boldog családi események is színesítik a színész életét. (Tavaly októberben Baldwinnak a forgatáson egy segédrendező biztonságosnak minősített fegyvert adott át, amelyről az asszisztens nem tudta, hogy éles lőszerrel van megtöltve. A lövések következtében a 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott a mellkasába, a mögötte ülő 48 éves Joel Souza rendezőt pedig a vállán érte lövés, és kórházba kellett szállítani.)

Évforduló és egy csapat gyerek

A 64 éves színész felesége, Hilaria az Instagramon emlékezett meg 10. házassági évfordulójukról egy visszatekintő fotóval, amelyen Baldwin féltérdre ereszkedve látható felesége és kislánya, Carmen előtt. „10 év, tele egy csomó babával, nevetéssel, könnyekkel, frusztrációval, áttörésekkel, szenvedéllyel, félelemmel, örömmel… és mindennel, amit az életünk ezek mellett hoz. Boldog évfordulót, Alec” – írta a 38 éves feleség a kép alá.

A színész és a jógaoktató 2012-ben házasodtak össze, és 2013-ban köszöntötték első gyermeküket, Carmen Gabrielát. Őt követték a fiúk, a most 6 éves Rafael Thomas, az 5 éves Leonardo Ángel Charles, a 3 és fél éves Romeo Alejandro David és a 20 hónapos Eduardo Pao Lucas. A 15 hónapos Maria Lucia Victoriát egy béranya hozta világra. (Nemrég számoltunk be róla, hogy Jamie Chung színésznő ikreit is béranya hordta ki.)

Kicsoda Hilaria Baldwin?

Az El País magazin 2014 júniusában „New York Gwyneth Paltrow-jának” nevezte Hilariát, utalva arra, hogy ő is egy híres, dolgozó, jómódú anya, aki életvezetéssel és egészséggel kapcsolatos tanácsokat ad. Ez az érdeklődési terület személyes tapasztalataira vezethető vissza: Hilaria anorexia nervosával és bulimiával is küzdött fiatal korában. Egészségügyi problémáktól szenvedett és nyomorultul érezte magát, ez az érzés motiválta későbbi karrierjét egészségügyi szakemberként. Elmondása szerint akkor kezdett jobban lenni, amikor elkezdett külön gondolkodni a súlyról és az egészségről. Több jógastúdiót is nyitott New Yorkban, ahol többek között szülésre elkészítő és szülés utáni jógaórák is szerepeltek a repertoárban. Daphne Ozzal 2018-ban létrehozták a Mom Brain (Mami agy) podcastot, amely az anyaság minden egyes aspektusával foglalkozott, a komoly pillanatoktól a viccesekig.

Baldwinék a „The Boss Baby: Family Business” című film premierjén New Yorkban 2021 június 22-én (Fotó: Jason Mendez/WireImage)

Nehéz időszakon vannak túl

A Baldwin-házaspárra nehéz idők jártak mostanában. Alec egy film forgatása közben véletlenül halálos lövést adott le Halyna Hutchins operatőrre egy kellékfegyverrel tavaly októberben. Az eset nagy felháborodást váltott ki, a fegyverekkel kapcsolatos forgatási protokoll hiányosságai mellett felmerült Baldwin személyes felelősségének kérdése is. Mindez nagyon megviselte a színészt. Felesége, Hilaria is megszenvedte az elmúlt éveket: 2019-ben két vetélése is volt, tavaly pedig olyan botrány robbant ki körülötte, amelynek hullámai máig nem csendesültek el teljesen.

Hilaria tévés szereplései során és közösségi média posztjaiban egyaránt azt az érzetet keltette, hogy spanyol származású. Bár Hillary Lynn Hayward-Thomas néven született Bostonban, nevét Hilariára változtatta, ügynökségének honlapján pedig Mallorca volt feltüntetve születési helyeként. Az összes gyerekének spanyol nevet választott. Kritizálták, hogy időnként mesterkélt spanyol akcentussal beszél (pedig alapvetően amerikai akcentusa van) és egy tévéshow-ban látszólag elfelejtette, hogy mondják angolul az uborkát. A kulturális kisajátítás vádjával illették és sokan nehezményezik, hogy tévesen spanyolnak vagy latinának azonosítják, holott csak nyaralni volt néhányszor spanyol nyelvterületen.

Hilaria azt válaszolta a vádakra, hogy fehérnek vallja magát, de etnikai háttere sokszínű. Azt állította, hogy gyermekkorának egy részét Spanyolországban, egy részét pedig Massachusettsben töltötte, de Spanyolországban soha nem járt iskolába, csak a családi nyaralások alkalmával töltött ott időt. Azt is állította egy New York Times-interjúban, hogy azért nem jutott eszébe az „uborka” szó, mert az volt az egyik első televíziós szereplése és lámpalázas volt. Állítása szerint kétnyelvű, és akcentusa a stressztől és más tényezőktől függően jön és megy, ő „multi” és kulturálisan „fluid”. 

Kiemelt kép: Getty Images