Gloria Estefan finoman odaszúrt Jennifer Lopeznek

Gloria Estefan vicces kedvében volt a Watch What Happens Live With Andy Cohen című beszélgetős műsorban, és csak úgy szórta a poénokat. Egy finom beszólás latina kollégájának, Jennifer Lopeznek is jutott. 

A talkshow egy pontján a műsorvezető Jennifer Lopez egyik friss kommentjéről kérdezte Gloria Estefant, aki már jóval J.Lo előtt feltalálta a latin szupersztárság receptjét. A téma azért aktuális most, mert Lopez negatív megjegyzéséket tett a Shakirával közös 2020-as Superbowl-fellépéséről, amelyen egyébként Estefan is majdnem szerepelt. 

Két dudás egy csárdában

Az egész onnan indul, hogy minden évben az egyik legnézettebb műsor világszerte az a pár perces koncert, amit az amerikai focidöntő félidejében ad egy éppen aktuális szupersztár, ez az úgynevezett Super Bowl Half Time Show. Itt fellépni óriási presztízs, és kis túlzással ölnek érte az énekesek. Valamilyen okból 2020-ban azonban nem egy híresség lépett fel, hanem ketten osztoztak a színpadon: a Puerto Rico-i felmenőkkel rendelkező J.Lo és a kolumbiai származású Shakira. 

A Netflixen futó Halftime című dokumentumfilmjében Lopez arra panaszkodott, hogy nem kapott elég időt a saját show-jára, és a világ legrosszabb ötletének nevezte, hogy meg kellett osztania a színpadot egy másik előadóval. Lopez panaszai egyébként nem Shakira ellen szóltak, hanem a szervezőket illette kritikával. Lopez menedzsere, Benny Medina csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a szervezők egy társprodukció mellett döntöttek. „A Super Bowl-nak általában egy fő fellépője van. Ő építi fel a műsort, és ha úgy dönt, hogy más vendégeket is hív, az az ő döntése. Sértő volt azt mondani, hogy két latinára van szükség ahhoz, hogy elvégezzék azt a munkát, amit történetileg mindig egy művész végzett” – nyilatkozta az Entertainment Weeklynek

A harmadik, bölcs latina

A kubai-amerikai Estefan elmesélte, hogy őt is felkérték a show-ra, de elutasított az ajánlatot, és nem csatlakozott Lopezhez és Shakirához a Super Bowl színpadán. „Nézd, a lényeg a következő. Nagyon kevés időd van, nagyjából 12 perc vagy ilyesmi, hogy a színpadon és azon kívül megcsináld, amit meg kell – magyarázta Estefan. – Ezt meg lehet csinálni egy emberrel? Meg, de szerintem ők egy miami és latin kavalkádot akartak rendezni, és megpróbáltak a lehető legtöbb mindent belezsúfolni”.

És bár Estefan szerint J.Lo és Shakira szuperül nyomták, és csodálatos volt a show, a Rhythm Is Gonna Get You című sláger énekesnője azért megragadta az alkalmat, hogy egy picit odaszúrjon Lopeznek. „Oké, most képzeld el, akkor mit mondott volna J.Lo, ha én lettem volna a harmadik előadó!”– vetette fel Estefan, viccesen forgatva a szemeit. „Szó szerint annyi lett volna, hogy kijövök, elmondom, hogy »Gyerünk rázd a tested!«, aztán már húzok is le” – viccelődött Estefan, utalva az 1985-ös Conga című dalának szövegére.

A 64 éves Estefan ezután hozzátette, hogy ő már fellépett néhány Super Bowlon, és ez most Lopez és Shakira pillanata volt arra, hogy tündököljenek.

„Ráadásul nem akartam decemberben diétázni. Hiszen akkor van karácsony!” – poénkodott tovább az énekesnő.

(Február 3-án volt a Super Bowl.) Estefan egyébként csodálatosan néz ki, és reméljük, a fogyókúrával valóban csak viccelt, hiszen végre egyre több sztár szólal fel a kinézetükkel kapcsolatos irreális elvárások miatt (például a 63 éves Emma Thompson). Ha csak megnézünk egy képet a tavalyi Latin Grammy díjkiosztóról, láthatjuk, hogy Estefan mit sem vesztett legendás energikusságából, és nem fél fiatalabb kolléganőivel megosztani a színpadot…

Gloria Estefan (középen) a 22. Latin Grammy díjátadón lép fel Las Vegasban 2021. november 18-án (Fotó: Ethan Miller/Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images