Béranya szülte meg a színésznő gyerekeit, mert féltette a karrierjét

Jamie Chung most először beszélt a nehéz döntésről.

Tavaly októberben a koreai-amerikai színésznő, Jamie Chung és férje, Bryan Greenberg ikreket köszöntöttek a családjukban, akiket béranya hozott a világra. Chung most beszélt arról először, miért döntöttek a béranyaság mellett. A Today magazinnak adott interjújában a 39 éves sorozatsztár a következőket mondta: „Rettegtem attól, hogy terhes leszek. Rettegtem attól, hogy az életemet több mint két évre parkolópályára állítom. Úgy érzem, az én iparágamban könnyen elfelejtenek, ha az aktuális munkám befejezése után egy hónapon belül nem dolgozom újra. A dolgok nagyon gyors tempóban zajlanak nálunk. Szóval ez egy kompromisszum, amit közösen hoztunk meg a párommal”.

Keményen megdolgozott a karrierjéért

Chung először 2004-ben szerzett magának nevet az MTV The Real World című tévés valóságshow-jában, azóta pedig szorgalmasan építi színészi karrierjét. Feltűnt Rihanna Umbrella című videoklipjében, szerepelt több tévésorozatban (Vészhelyzet, Grace klinika) és olyan mozifilmekben is, mint a Másnaposok 2. Bradley Cooperrel vagy a Hivatali karácsony Jennifer Anistonnal. Jelenleg a Dexter:New Blood című sorozatban játszik.

„Az emberek valószínűleg azt gondolják rólam, hogy »Ó, milyen hiú. Nem akart teherbe esni«, pedig ez sokkal bonyolultabb ennél. Egész életemben kőkeményen dolgoztam azért, hogy eljussak oda, ahol most vagyok. Nem akarok lehetőségektől elesni. Nem akarok neheztelni”

– magyarázta. 

Nem csoda, hogy a 40 felé közeledő Chung megrémült annak a lehetőségétől, hogy esetleg oda lesz, amit eddig felépített. Hollywoodban a közelmúltig általános volt, hogy 40 felett a színésznők „szavatossági ideje lejár”, amit a gyerekvállalás kérdése csak tovább árnyal. Ugyanakkor szerencsére vannak példák arra is, hogy egy színésznő időlegesen a családot helyezi előtérbe, de aztán sikeresebben tér vissza a pályára, mint valaha. Robin Wright például így tett és amikor gyerekei felnőttek, 40 fölött aratta a legnagyobb színészi sikereit. De említhetnénk Andie MacDowellt is, aki 28 évesen választotta a családot a karrier helyett, vagy Reese Witherspoont, aki nagyon fiatalon lett anya, és a Doktor Szöszi forgatására magával hordta pici lányát is, mégsem tört derékba a karrierje, sőt.

Béranyaság Hollywoodban

Chung azért tartotta titokban a babavárást – annak ellenére, hogy 2019-ben nyilvánosan megosztotta a petesejtje lefagyasztásával kapcsolatos tapasztalatait –, mert a béranyaság körül még mindig sok a megbélyegzés. „Azt hiszem, tapad hozzá némi szégyenérzet. Ez még mindig nem túl gyakori dolog, és nem álltunk készen az ítélkezésre. Magunkat akartuk megvédeni. Akkor jelentettük be a dolgokat, amikor már készen álltunk rá” – mondta Chung. 

Más hírességek is vannak, akik a béranyaságot választották, igaz különböző okokból. Sarah Jessica Parkernek már volt egy fia Matthew Broderick színésztől, viszont később nem sikerült teherbe esnie. Ikerlányaikat végül béranya hordta ki, Marion és Tabitha most 13 évesek. Elizabeth Banks színésznő egészségügyi problémák miatt választotta ezt a megoldást, mindkét gyermeke esetében. Tyra Banks szupermodell kisfiát is béranya hordta ki, ahogyan a Grace klinika sztárjának, Ellen Pompeonak gyerekeit is. 

Szülés utáni depresszióval is küzdött

Januárban Chung a szülés utáni depressziójáról is beszélt, bár ez esetben talán helyesebb a születés utáni depresszió kifejezés használata, hiszen ténylegesen nem ő szülte a babákat. Ettől függetlenül természetesen ugyanazokkal a kihívásokkal kellett szembenéznie, mint bármelyik ikres anyának. „A terápia segített felkészülni mentálisan erre az életmódváltásra és arra, hogy ne féljek beszélni bizonyos dolgokról, mert egyébként nem ez az első dolog, amit az ember mondani akar, amikor gyerekei lesznek. Nem a negatív dolgokat és kihívásokat akarod először hangsúlyozni. De tényleg úgy gondolom, hogy a szülés utáni depresszióval kapcsolatos problémák nagyon is valósak – vallotta be Chung a People magazinnak. – Eléggé bűntudatom volt attól, amiket éreztem. De tudtam, hogy ez normális és csak azért van, mert túlterhelt vagyok, tele szorongással. Ez egyeseknek egy elég ijesztő folyamat”.

Kiemelt kép: Getty Images