Amy Schumer szokatlan okból rúgta ki a dúláját, de mi teljesen megértjük

Ha Amy Shumerről van szó, sosem lehetünk teljesen biztosak benne, hogy komolyan beszél. A komikus-színésznő most a szülésével kapcsolatban osztott meg egy vicces történetet.

Amy Shumer szabadszájúságáról, oltári poénjairól és a női jogokért való kiállásáról híres. Például ő alkotta meg azt a kifejezést, hogy Hollywoodban a színésznők „szavatossági ideje 40 felett lejár”. (Ha lassan is, de ezen a téren szerencsére már elindult egy pozitív változás.) Most a Podcrushed nevű műsorban szerepelt, ahol kisfia születésével kapcsolatban is megosztott egy eddig titkolt történetet. A podcast házigazdája Penn Badgley, a Gossip Girl című sorozatból ismert színész, és a dolog pikantériája az, hogy Schumer történetének főszereplője nem más, mint Badgley felesége.

Egy rendkívül nehéz terhesség után érkezett meg 2019-ben Amy Schumer és férje, Chris Fischer kisfia, Gene. Schumer elmesélte a podcastben, hogy Badgley neje, Domino Kirke énekes-színész és dúla segített neki átvészelni a terhességet, és azt tervezte, hogy Kirke majd a szülés után is a közelében marad, ám ez mégsem valósult meg. „Domino olyan, mint egy istennő. Ő egy igazi lebegő szirén az otthonodban. Annyira bájos, hogy amikor megérint, elolvadsz tőle. És ő tényleg családtag volt. De annyira sebezhetőnek éreztem magam, hogy azt gondoltam:

»Nem hagyhatom, hogy ez a Botticelli istennő lebegjen az otthonomban, amikor épp elvérzek.”

– magyarázta Schumer. Bár a komikus tudja, hogy ez egy eléggé igazságtalan indok volt, éppen egy császármetszésből lábadozott, ami nagyon megviselte. „Egyszerűen nem volt elég erőm ahhoz, hogy megengedjem magamnak azt a luxust, hogy az otthonunkban legyen – mondta Schumer. – »Azt hiszem, nem jöhetsz többet«, így éreztem.

Domino Kirke valóban helyes nő, de Schumer reakciója mögött valószínűleg inkább saját hiperérzékeny testi és lelki állapota és kiszolgáltatottsága állhatott. 

Tényleg ramaty állapotban volt

A nagyon nagy ő sztárja nyíltan beszélt arról, hogy terhessége alatt végig hyperemesis gravidarum, vagyis súlyos terhességi hányás kínozta, ami extrém hányingert és hányást okoz. Schumer kénytelen volt lemondani stand up turnéja hátralévő részét, amikor kórházba került az állapota miatt. (Katalin hercegné is mindhárom terhessége alatt ugyanettől a betegségtől szenvedett (és ő is kórházba került miatta), amit nem szabad összekeverni a reggeli rosszulléttel. A krónikus terhességi hányás esetén ugyanis a tünetek nem csökkenek, és a nap minden szakaszában kínozzák a kismamát. Súlyosabb esetben testsúlycsökkenést és kiszáradást is okozhat. Tünetei a szűnni nem akaró hányinger, hányás, epehányás, vérhányás, túlzott nyálképződés és kimerültség. Ilyen állapotban nem csoda, hogy Schumer sem esztétikai, sem higiénés szempontból nem érezte magát elfogadhatónak. 

„Annyira idegesítő, mert egész idő alatt mindenki azt mondja neked, hogy a gyerekvállalás megéri, te pedig csak annyit tudsz válaszolni, hogy »Fogd be, egész nap hányok« – mondta Schumer a podcastben. – Aztán meg úgy vagy vele, hogy »Ó, Istenem, ez őrület!« A gyerekek pedig egyre jobbak és jobbak, és egyre szórakoztatóbbak”.

Több őszinteséget a női testtel kapcsolatban

Schumer eddig sem a szégyenlősségéről volt híres, a szülést követően azonban kifejezetten figyelmet fordított arra, hogy az Instagramján olyan őszinte képeket és videókat tegyen közzé, amelyek a valódi és természetes női testet mutatják meg. Ezek sokszor felkavaró tartalmak, esetenként kicsit kényelmetlenül is érzi magát az ember, hogy ilyen intim pillanatokba nyer betekintést, de Schumer üzenete világos és megnyugtató: ne azon parázz, hogy nézel ki egy nappal szülés után, hanem a babával és az egészségetekkel törődj. Az egyik legviccesebb kép róla, amikor egy barátja tartja a kezében az újszülött Gene-t, miközben Amy a háttérben ül infúzióra kötve, torzonborz hajjal és hullafáradtan, tehát pont úgy, ahogy szülés után kinéz az ember. A kép címe: „Milf alert 1 o’clock”, ami szabad fordításban azt jelenti, hogy „Szexi anyuka veszély 1 óránál”. 

Schumer egyébként nyíltan beszélt az endometriózisáról is, megosztott egy videót, ami a műtétje után készült, és felhívta a figyelmet arra, hogy az extrém menstruációs fájdalom az endometriózis jele lehet.

Kiemelt kép: Getty Images