Amanda Seyfried dúla akart lenni, mert szerinte a világ legcsodálatosabb dolga a szülés

A Mamma Mia! sztárja gyermekek világrahozatalában szeretett volna segédkezni.

Amanda Seyfried a Marie Clarie-nek adott friss címlapinterjújában mesélt arról, hogy saját szülése után elhatározta, dúlának áll – olyannyira komolyan gondolta, hogy még a képzést is elkezdte.

„Úgy voltam vele, hogy ez a legcsodálatosabb dolog, amiben valaha részem lehet. A szülés elképesztő dolog, ezért segíteni akartam a nőknek a vajúdásban. Sokat beszélgettem a dúlámmal a munkájáról, és úgy gondoltam, szuper ez az egész, ott akarok lenni, mikor gyermekek születnek!” – fejtette ki (Gal Gadotéhoz hasonló) véleményét.

A dúla nem bába és nem is szülész, viszont ugyanúgy jelen van a gyermekáldó pár életében a szülés előtt, vajúdáskor és a szülőszobán egyaránt. A vajúdó nőt kíséri és támogatja jelenlétével, borogatja, masszírozza, illóolajokat vet be, és különféle testhelyzeteket ajánl neki annak érdekében, hogy a szülés a lehetőségekhez mérten minél kellemesebb élmény legyen számára. A szó egyébként görög eredetű, asszonytársat jelent. Mivel a dúla teljes figyelmével kíséri az anyát a szülés során, érzékel és lekövet minden olyan pillanatot, amikor támogatásra, megerősítésre vagy bíztatásra van szükség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy jelenléte csökkentheti az orvosi beavatkozások szükségességének gyakoriságát, mivel sokszor képes átlendíteni, átsegíteni az anyát a szülés nehezebb pillanatain.

Amanda Seyfried és férje, Thomas Sadoski két gyermek, az ötéves Nina és a tizenkilenc hónapos Thomas szülei. A Mamma Mia!-filmek (a történet Colin Firth szerint folytatódhat) sztárja elárulta, saját szülése után vette fejébe, hogy dúla szeretne lenni. Ugyan a képzést elkezdte, végül a szükséges tanúsítványokat nem szerezte meg, így nem végezhet ilyesfajta munkát.

„Jobb vagyok fotózásban és hátmasszázsban” – viccelődött.  

Azóta sem került azonban nagy távolságra a gyermekektől, barátaival karöltve ugyanis olyan üzleti vállalkozásba kezdett, melynek során újrahasznosított anyagokból építenek olyan játszóházakat gyermekeknek, amelyek elég magasak ahhoz, hogy a kicsit akár fel is álljanak bennük. A vállalkozást ebben az évben tervezik hivatalosan elindítani.

„Olyan jó érzés a komfortzónámon kívül eső munkát végezni! Alig várom, hogy elindítsuk a vállalkozást! Ugyanakkor nem szeretném elrontani az egészet, így nem én leszek a cég arca. Nem márkaember vagyok, hanem színész” – szögezte le.

Kiemelt kép: Amanda Seyfried a Variety 2022 Power Of Women rendezvényén 2022. május 5-én New Yorkban – Fotó: John Lamparski/WireImage/Getty