Előítéletek helyett fogadjuk el a változásokat! A Nők Lapja 2021/9. számának cikke.

A havivérzés szükségszerűen fájdalmas, a menstruáló vagy klimaxoló nővel pedig nem lehet szót érteni – megannyi tévedés és előítélet, ami a női test hormonális működéséhez kapcsolódik. A megoldást, mint annyi esetben, most is test és lélek egyensúlya jelenti.

„Na, biztos menstruál!” vagy „nyilván klimaxol!” – nagy valószínűséggel a legtöbb nő találkozott már valamilyen formában ezekkel a mondatokkal. A tény, hogy testünk egészséges működése a lealacsonyítás eszköze, nem új keletű, és nem szűnt meg azzal, hogy a nők a munkában, a tudományokban vagy a közéletben is bizonyítottak.
– Magyarországon mostanában kezdik használni a „menstruációs attitűd”-kérdőívet, amely azt is firtatja, mennyire gondolják a válaszadók gyengítő eseménynek a menzeszt. Az eredmények alapján a férfiak azok, akik szerint a nőknek ilyenkor csökken a teljesítményük, és jobban kéne kímélniük magukat. A nők ezt kevésbé látják így – mondja Hodossi Nóra pszichológus.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Másképp is tekinthetnénk a női test változásaira. De hogyan?
Miért lenne fontos a menstruáció érzelmi oldaláról is beszélni?
Stressz helyett elfogadás.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .