Előítéletek helyett fogadjuk el a változásokat! A Nők Lapja 2021/9. számának cikke.

A havivérzés szükségszerűen fájdalmas, a menstruáló vagy klimaxoló nővel pedig nem lehet szót érteni – megannyi tévedés és előítélet, ami a női test hormonális működéséhez kapcsolódik. A megoldást, mint annyi esetben, most is test és lélek egyensúlya jelenti.

„Na, biztos menstruál!” vagy „nyilván klimaxol!” – nagy valószínűséggel a legtöbb nő találkozott már valamilyen formában ezekkel a mondatokkal. A tény, hogy testünk egészséges működése a lealacsonyítás eszköze, nem új keletű, és nem szűnt meg azzal, hogy a nők a munkában, a tudományokban vagy a közéletben is bizonyítottak.
– Magyarországon mostanában kezdik használni a „menstruációs attitűd”-kérdőívet, amely azt is firtatja, mennyire gondolják a válaszadók gyengítő eseménynek a menzeszt. Az eredmények alapján a férfiak azok, akik szerint a nőknek ilyenkor csökken a teljesítményük, és jobban kéne kímélniük magukat. A nők ezt kevésbé látják így – mondja Hodossi Nóra pszichológus.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Másképp is tekinthetnénk a női test változásaira. De hogyan?
Miért lenne fontos a menstruáció érzelmi oldaláról is beszélni?
Stressz helyett elfogadás.
Próbáld ki most kedvezményesen!