Rengetegen drukkolnak azért, hogy a sokat szenvedett énekesnő végre megtalálja a boldogságot, és úgy tűnt, a héten tartandó esküvőjével végre elérkezik ez a pillanat. A sors azonban megint közbeszólt.

A Page Six csütörtökön megerősítette, hogy a Britney Spears és vőlegénye, Sam Asghari 50 családtag és barát előtt egy kis szertartás keretében kötik össze az életüket. A pár Britney Slumber Party című klipjének 2016-os forgatásán ismerkedett meg. Öt év randizás után 2021 szeptemberében jegyezték el egymást és Britney azóta teljesen kivirult. Régi barátja és esküvői ruhájának tervezője, Donatella Versace beszámolója szerint az énekesnő boldogabb, mint valaha

2021 novemberében egy Los Angeles-i bíróság megszüntette Spears 13 évig tartó gondnokságát, azóta ismét maga rendelkezik életének döntései felett, beleértve a több mint 60 millió dollárnyira becsült vagyonát is. Úgy tűnt, Britney élete végre sínre került, idén áprilisban bejelentette, hogy első közös gyereküket várják a 28 éves Ashgarival, sajnos azonban a múlt hónapban Britney elvesztette a babát. Ilyen viszontagságos előzmények után, egy világ drukkolt annak, hogy az eheti esküvőn a 40 éves énekesnő végre révbe érjen. Ám a sors – pontosabban egy múltból felbukkant személy – meghiúsította a tökéletes esküvőt.

A volt férj bekavar

Britney várva várt esküvőjét nem egy idegen zavarta meg, hanem a volt férje. Jason Alexander, Britney gyerekkori barátja, 2004-ben mindössze 55 órán keresztül volt a Grammy-díjas énekesnő férje. A popsztár még ugyanezen év októberében hozzáment Kevin Federline-hoz, akivel közös fiaik vannak, a 16 éves Sean Preston és a 15 éves Jayden James. (Britney fiai egyébként nem vettek részt az esküvőn.)

Jason Alexander csütörtökön megpróbálta tehát megzavarni a popsztár esküvőjét a kaliforniai Thousand Oaksban lévő otthonában. Alexander élőben dokumentálta betörését az Instagramon: feljutott Spears házának második emeletére, sőt, még az esküvői sátorba is sikerült bejutnia. A felvételeken a férfi a rendezvény biztonsági embereivel beszélt, és azt mondta nekik, hogy Spears meghívta őt az esküvőre, majd azt mondta, „azért vagyok itt, hogy tönkretegyem az esküvőt”.

Némi ellenállás után Alexander azzal fenyegetőzött, hogy tönkreteszi a nagy napot.

Fizikai dulakodás következett, mielőtt a telefonja lefagyott és kikapcsolt. 

A rendőröket is ki kellett hívni

Megerősített források szerint a Ventura megyei seriffhivatal reagált egy magánlaksértési hívásra Spears házánál. A 40 éves Alexandert a rendezvény biztonsági emberei visszafogták, mielőtt a rendőrök megjelentek. „Jason Alexandert megbilincselték, őrizetbe vették és letartóztatták. Köszönetemet fejezem ki a Ventura megyei seriffhivatalnak a gyors reagálásért és a jó munkáért” – nyilatkozta Spears ügyvédje, Mathew Rosengart a Page Sixnek

Jason Alexander egy rendezvényen a Mandalay Bay Hotelben 2004. január 31-én (Fotó: Chris Farina/Corbis via Getty Images)

Zűrös múlt

Bár Alexander nyilvánosan támogatását fejezte ki Spears iránt az énekesnő gondnoksági ügyével kapcsolatban, és részt vett több #FreeBritney megmozduláson is, korábban is aggodalomra adott okot, hogy az énekesnő családjának házai előtt ólálkodott. „Már az is épp elég rossz, hogy a családnak a rajongók túlságosan közeli jelenlétét kezelni kell, és szeretnék azt hinni, hogy többet várhatnak Jasontől, aki azt állítja, hogy még mindig nagyon szereti és tiszteli Britneyt” – mondta akkoriban egy forrás. Alexandert korábban már letartóztatták egy védettségi határozat megsértése és egy ismeretlen nő zaklatása miatt 2021 decemberében. Akkor bűnösnek vallotta magát a vádakban, és közel egy év próbaidő letöltésére kötelezték. Ez volt Alexander harmadik letartóztatása 13 hónapon belül. Már 2021 januárjában is őrizetbe vették, mert ittasan vezetett, augusztusban pedig megszegte a biztonsági előírásokat egy repülőtéren.

Ezek után nem csoda, hogy Britney ügyvédje mindent megtesz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset: „Szorosan együttműködöm a bűnüldöző szervekkel annak érdekében, hogy Alexander ellen kemény eljárást folytassanak a törvény teljes szigorával” – mondta a volt szövetségi ügyész.

Kiemelt kép: Britney Spears és Sam Ashgari a Volt egyszer egy… Hollywood című film premierjén Los Angelesben 2019. július 22-én (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)