Britney Spears rekord összegért teregeti ki a szennyest

Britney 13 évet töltött apja gondnoksága alatt, amiről most mindent elárul.

A Toxic negyvenéves énekesnője 15 millió dolláros könyvszerződést írt alá a Simon & Schuster kiadóval, hogy megírja memoárját – erősítette meg a People magazin. A könyvszerződés híre – amelyről először a Page Six számolt be – mindössze három hónappal azután érkezett, hogy a bíróság megszüntette Britney 13 éves gondnokságát.

Britney képviselője és ügyvédje nem válaszolt a sajtó megkeresésére, a kiadó sem adott ki még közleményt ezzel kapcsolatban, de az amerikai sajtó biztosra veszi, hogy az énekesnő is csatlakozni fog a könyvet író celebek egyre népesebb táborához.

Az elmúlt hónapokban a popsztár nyíltan beszélt arról (és egyre vadabb dolgokat tesz, kihasználva, hogy már nem szabályozzák minden mozdulatát), hogy mennyire elhidegült a családjától, beleértve apukáját, Jamie-t, anyukáját, Lynne-t, és húgát, Jamie Lynnt, aki nemrég adta ki saját memoárját (és a szülei keresztneveit viseli). „Ez az üzenet a családomnak szól… amiért mélyebben megbántottak, mint azt valaha is képesek lennétek megérteni!!! – írta Britney az Instagram-oldalán még októberben. – Tudom, hogy a gyámság hamarosan véget ér, de még mindig igazságot akarok!!!” 

Britney Spears családja, amikor még minden rendben volt, legalábbis látszólag: Jamie Spears, Bryan Spears, Jamie Lynn Spears, Britney Spears és Lynne Spears. (Fotó: KMazur/WireImage)

A családja mindezek után is azt állította, hogy semmi rosszat nem tettek az énekesnővel, az ő érdekét szolgálta minden intézkedés. Britney – aki azt állította, hogy az elmúlt évtizedben visszaéltek a gondnoksággal – további jogi csatározásokba kezdett Jamie-vel, aki azt kérte, hogy az énekesnő továbbra is fizesse a jogi költségeit annak ellenére, hogy tavaly november óta már nem ő lányának gondnoka, ergó annak pénzügyeihez sincsen köze már. Ez egyébként megerősíti azt a kissé rosszmájú feltételezést, miszerint az egész Spears család Britney-n élősködött egészen kicsi kora óta, és ha nem lenne ilyen sikeres előadó, akkor a família nem igazán tudna mit a tejbe aprítani.

A pénz mindig jól jönne

A 69 éves Jamie 2021 decemberében bírósági dokumentumokat nyújtott be, amelyekben azt követelte, hogy lánya hagyatéka fizesse ki a jogi csapatának a „személyi és hagyatéki gondnokság felszámolásával kapcsolatos folyamatos vagyonkezelői feladatokat.” Erre Britney januárban nyújtotta be a válaszkeresetet, azt állítva, hogy Jamie megsértette a kaliforniai magatartási normákat a pénzügyi visszaéléseivel, miközben a gondnokaként tevékenykedett. (Jamie ragaszkodott ahhoz, hogy a gondnokság időtartama alatt csak Britney érdekeit tartotta szem előtt.)
A jogi költségek megvitatására január 19-én tartott bírósági meghallgatáson Brenda Penny Los Angeles-i bíró nem hozott döntést Jamie kérésével kapcsolatban, hanem úgy döntött, hogy a július 27-i meghallgatáson tárgyalják meg a kérdést.
De történt vele jó dolog is:  a Stronger (Erősebb) énekesnője a múlt héten megosztotta Instagram-fiókján az Egyesült Államok Kongresszusától kapott levelet, amelyet Charlie Crist és Eric Swalwell kongresszusi képviselők írtak alá, és amely egy meghívást tartalmazott.

A 2021. december 1-jén keltezett levél azzal kezdődött, hogy gratulált Britney-nek és ügyvédjének, Mathew Rosengartnak a közelmúltbeli „történelmi győzelmükhöz.” A képaláírásában Britney úgy fogalmazott, hogy hízelgőnek találta a felkérést, és azonnal meg akarta osztani, de „akkor még közel sem volt olyan gyógyulási szakaszban, mint most.”

Ragyog a boldogságtól

A jogi hercehurca ellenére Britney boldogabb(nak tűnik), mint valaha: február 14-én ünnepelte első Valentin-napját Sam Asgharival jegyespárként. A popsztár egy kedves videóval tisztelgett vőlegénye előtt az Instagramon, melyben motoroztak, és egy futárkocsival viccelődtek. „Ez a férfi mindvégig velem volt!!!! Nem tudom, mihez kezdenék nélküle, szóval azt hiszem, még egy kicsit itt tartom őt… Úgy értem, elég dögös 🥵 !!!!! Szeretlek @samasghari 👠👠👠👠👠💕💕💕💕 !!!!” – írta a videóhoz.

Forrás: People, Kiemelt kép: Getty Images