Britney Spears ezredfordulós ruhatárát ma is elfogadnánk

Az énekesnő az egyik legnagyobb divatikonnak számított a 2000-es években. A divat állandó körforgásának köszönhetően pedig újra az ő szettjeit csodáljuk.

Britney Spears rajongói sokáig meg voltak róla győződve, hogy az énekesnő a furcsábbnál furcsább posztjaival próbál üzenni nekik, apró jeleket hagy, amelyek szerintük segélykiáltások: a popsztár szabadulni szeretne apja börtönéből. Britney Spears ugyanis – a mentális problémái miatt – édesapja gondnoksága alatt áll, Jamie Spears pedig az énekesnő teljes vagyona felett is rendelkezik. A rajongók, akik elindították a Free Britney mozgalmat, azonban a múlt hónapban már azon az állásponton voltak, hogy a popsztár már a saját Instagram-fiókját sem kezelheti, nem ő határozza meg, milyen tartalmak kerülnek ki az oldalára.

Akár Britney Spears, akár az apja, akár valaki más posztolta nemrégiben ezt a fantasztikus képsorozatot az énekesnő legjobb ezredfordulós szettjeiről, hálával tartozunk neki, hiszen a fotók nosztalgikus érzéssel töltöttek el minket is.

„Hozzuk vissza a 2000-es éveket, a közösségi média előtti időket, amikor minden egyszerűbb volt!!!!” – állt a hétfői bejegyzés alatt.

A diavetítésszerű posztban feltűnnek csípőnadrágok, szaggatott ruhadarabok, hasvillantós topok, strasszköves kiegészítők és pár extravagáns csípőöv is – csupa olyan holmik, amelyek annak idején a mi gardróbunknak is szerves részei voltak, vagy éppen rettentően vágytunk rájuk. Az ezredforduló környékén Britney Spears ugyanis nemcsak a slágerlistákat uralta, de játékos, színes és csajos stílusával a divatra is nagy hatással volt. Az alábbi outfitjein pedig szerintünk még az idő vasfoga sem fogott, Britney ma is bátran viselhetné őket – főleg, hogy a kilencvenes évek divatirányazatai után a kétezres évek trendjei is kezdenek visszaszivárogni.

1999, MTV Europe Music Awards

Fotó: Brian Rasic/Getty Images

A fekete ruhadarabok különösen időtállóak, de azért ne menjünk el szó nélkül az olyan részletek mellett, mint a láncos deréköv (amelyet a Chanel már visszacsempészett legújabb kollekcióiba) vagy a nadrág szoknyaszerű derékrésze.

1999, Walt Disney World

Fotó: Larry Marano/ Getty Images

Az énekesnő, aki a Mickey Mouse Clubban kezdte a karrierjét, ma is bátran viselhetné a vödörsapkát, amely most is az egyik legtrendibb fejfedő.

1999, The Tonight Show with Jay Leno

Fotó:  NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

A bőrből vagy bőrhatású anyagból készült szettek szintén reneszánszukat élik idén, a flatform sportcipőkről nem is beszélve!

2000, Párizs

Fotó: Jo Hale/Redferns

A különleges topokért és sarokmegoldásokért ismét rajong a divatvilág, ahogy a sminkek terén is újra hódít a vízhatású szájfény. 

2000, London

Fotó: Michael Crabtree – PA Images/PA Images via Getty Images

Tetőtől talpig ugyanabba a színbe bújni ma is garancia a sikerre. A kombinéruhák már pár évvel ezelőtt újra visszakerültek a gardróbunkba, és a muszlinkabátkák is biztosan érkezőben vannak…

2000, a Grammy-díjátadó előtti fogadás

Fotó: Kevin Mazur Archive/WireImage

A 2021-es tavaszi–nyári trendelőrejelzések nem győzték hangsúlyozni, hogy ennek a nyárnak a ragyogásról kell szólnia. Szóval bárki felvehet egy olyan, diszkógömbre hajazó topot, mint amelyet az énekesnő viselt 21 évvel ezelőtt. 

2000, Teen People parti

Fotó: Steve Granitz/WireImage

Ha tudnánk, hogy valahol kapható még a méretünkben ez a hasábsarkú, kockaorrú papucs, akkor rohannánk is megvenni – bár nagy valószínűséggel tucatnyi hasonló lábbelit találunk majd az üzletek nyári kínálatában.

2001, Pasadena

Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

Gyakorlatilag az elmúlt 14 hónapban minden alkalommal hasonlóképpen öltöztük fel a Zoom-meetingekre – kizárólag deréktól felfelé.

(Kiemelt kép: Getty Images)