Kínos baki? Ilyen méltóságteljesen is csak egy királyné reagálhat

Sok divatrajongó első számú rémálma vált valóra a díjátadón.

Letícia spanyol királynéról tudhatjuk, hogy nagyon ügyel öltözködésére és a divatot is követi – a legújabb hírek azonban azt is bizonyítják róla, hogy mindezek ellenére nem aggódja túl megjelenését. 

A királyné épp egy hivatalos díjátadó eseményen vett részt a héten, amikor az egyik díjazott, Inmaculada Vivas Teson ugyanolyan ruhában bukkant fel, mint amit ő is viselt aznap. Mi több! A fekete-fehér ruhakölteményhez egyforma kiegészítőket is választottak: széles fekete övet és ugyanolyan színű tűsarkút, ez pedig csak tetézte a hasonlóságukat.

És hogy milyen következménnyel járt ez a „súlyos baki”?

Dráma? Könnyek? Uralkodói megrovás? „Kinek áll jobban” kezdetű újságcikkek áradata, vagy esetleg a stylist elbocsátása? Nem, gyakorlatilag semmi sem történt. A királyné jót mulatott a véletlen eseten, díjazottját pedig, aki szintén nem állta meg nevetés nélkül a dolgot, ráadásul meg is ölelgette. 

A szóban forgó ruha hiába királynéhoz méltó öltözék – az ára mégsem uralkodói, körülbelül 27 ezer forintért árulja a spanyol Mango márka. Nem igazán meglepő, hogy ilyesféle „átlagos” öltözékben látjuk, hiszen Letícia királyné arról is ismert, hogy gyakran hasznosítja újra korábban viselt darabjait, sőt, akár még a rokonaitól megörökölt ruhákat is visel. Januárban például férje, Fülöp király oldalán mutatkozott egy az ő édesanyjától, Zsófia királynétól örökölt összeállításban. Anyósa ezt a zöld szoknyát és a virágos blúzt anno 1977-ben, egy németországi látogatás során viselte.

A spanyol királynén kívül a brit uralkodói család női tagjai, II. Erzsébet és Katalin hercegné is gyakran mutatkoznak ismét egy-egy általuk korábban már viselt öltözékben – teszik mindezt úgy, hogy az sosem csorbít megjelenésükön, legfeljebb plusz jelentőséget kölcsönöz annak

Kiemelt kép: Letícia spanyol királyné 2019. április 8-án Madridban – Fotó: Paolo Blocco/WireImage