Ennél diplomatikusabban nem is fejezhetné ki a tiszteletét.

Nagy port kavart Meghan Markle és Harry herceg Oprah-interjúja, és talán Kate Middletonra is másképp nézünk azóta – ettől függetlenül tagadhatatlan tény, hogy a brit királyi családban Katalin hercegnének van a legfrappánsabb ruhatára. Cambridge hercegnéje bármilyen rendezvényen jelenik meg, bármilyen Zoom-konferenciához csatlakozik, az öltözéke valamilyen módon rímel az adott eseményre. Legutóbb Szent Patrik napján, március 17-én csillogtatta meg ezt a tehetségét: az Instagram-videóban zöld Zara blézert és egy négylevelű lóherét ábrázoló medált viselt, amelyet az egyik kedvenc ékszerésze, Daniella Draper készített. És ahogy az a kiemelt képünkön is látható, a korábbi években is zöld szettbe bújt a jeles nap alkalmából.

A tematikus outfitek szerinti öltözködés az évek során szinte elvárás lett Cambridge hercegnéjével szemben, ő pedig szemmel láthatóan nagyon élvezi, hogy olyan ruhákat viselhet, amelyek pluszjelentéssel bírnak. Hogy milyen szettekre is gondolunk? Mutatjuk!

Fotó: Karwai Tang/WireImage

Ha már a zöld színnél tartunk: tavaly ilyenkor Cambridge hercegi párja Írországban tett látogatást. Katalin hercegné pedig mindvégig zöld szetteket viselt – még a hajpántja is az írek nemzeti színében pompázott.

Fotó: Comic Relief/BBC Children in Need/Comic Relief via Getty Images

Tavaly áprilisban a hercegi család is csatlakozott a Clap For Our Carers kezdeményezéshez, és ők is megtapsolták a koronavírus ellen harcoló egészségügyi dolgozókat. Katalin, Vilmos, György, Sarolta és a kis Lajos is az NHS (Országos Egészségügyi Szolgálat) tiszteletére kék ruhába bújt.

Fotó: Aaron Chown – WPA Pool/Getty Images

A koronavírus-járvány első hulláma utáni első nyilvános megjelenésén, a Fakenhami Kertészeti Központban pont olyan öltözetet viselt, amely tökéletes egy kertészkedős naphoz. Katalin hercegné ezzel azt üzente, hogy nem csak kiskosztümben szeret parádézni.

Fotó: Samir Hussein/WireImage

Ezt bizonyítja ez a fotó is: tavaly decemberben nem derogált neki pufidzsekiben és bakancsban segédkezni egy jótékonysági akción, amely rászoruló családok karácsonyát igyekezett könnyebbé tenni.

Fotó: Geoff Pugh – WPA Pool/Getty Images

Katalin hercegné imádja a virágokat, ha pedig virágfesztiválra vagy kertészeti kiállításra hivatalos, garantáltan virágmintás ruhát húz – így volt ez a 2019-es Chelsea Flower Show esetében is.

Fotó: Karol Serewis /Gallo Images Poland/Getty Images

Az elmúlt évtizedben Cambridge hercegi párja rengeteg diplomáciai úton vett részt, ezekre pedig Katalin mindig alaposan felkészült. 2017-es varsói látogatásukon például a lengyel zászló színeit viselte: fehér ruhájához piros táskát választott. 

Fotó: Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Amikor ugyanebben az évben az egész család Németországba utazott, mind a négyen búzavirágkék öltözéket viseltek – a kék búzavirág ugyanis sokáig Németország egyik nemzeti szimbóluma volt.

Fotó: Samir Hussein/WireImage

2019-es pakisztáni látogatásuk során volt talán a legszembetűnőbb, hogy Katalin mennyire komolyan veszi az öltözködés jelentőségét. Az út alatt végig helyi divattervezőktől választott kreációkat, amelyek jellegzetesen pakisztáni stílusúak voltak.

Fotó: Ajay Aggarwal/Hindustan Times via Getty Images

Hasonló volt a helyzet az Indiát és Buthánt is érintő körútjukon. Katalin helyi divattervezők ruháit viselte, azok közül is többnyire olyanokat, amelyeket tradicionális motívumok díszítenek. 

Fotó: George Pimentel/WireImage

A meglátogatott országok előtti tiszteletadás legstílusosabb momentuma szerintünk az volt, amikor 2011-ben egy ottawai ünnepségen a kanadai zászló vörös juharlevelére emlékeztető kalapot viselt. 

 

Fotó: Ben Stansall – WPA Pool / Getty Images

Persze a hercegné a sporteseményekre épp úgy készül, mint a külföldi utazásokra. Ha hajózással kapcsolatos programja akad, garantáltan tengerészcsíkos szettet húz. 

Fotó: Karwai Tang/WireImage 

A tenisztornák lelátóján pedig mi másban is drukkolna kedvenc sportolóinak, mint a sportág jellegzetes színében, fehérben. És hogy hófehér ruháját teniszlabdákra emlékeztető minta díszíti, az tényeg felteszi a koronát a szettjére.

(Kiemelt kép: Getty Images)