Újra kapható II. Erzsébet királynő kedvenc táskája

A királynőnél már csak kedvenc kiegészítője az ikonikusabb.

Erzsébet királynőt ritkán látni kedvenc, már-már ikonikus kézitáskája nélkül, amivel még titkos üzeneteket is küld az alkalmazottainak. Most a kiegészítőmárka úgy döntött, hogy a leghíresebb vásárlója tiszteletére egy új, de vintage stílusú táskát dob piacra.

A Launer Jubileumi táskáját az uralkodó trónra lépésének 70. évfordulója ihlette, és egy 1972-ben bevezetett stíluson alapul, amelyet maga a királynő is viselt. „Ez egy gyönyörűen kidolgozott termék. Ragaszkodunk ahhoz, amiben jók vagyunk, azaz a strukturált táskák készítéséhez” – mondta a márka vezérigazgatója, Gerald Bodmer a People magazinnak.

Launer Platinum Jubilee Limited Edition táska Monarch Purple színben, ami 2022 áprilisában kerül forgalomba (Fotó: Launer)

A limitált kiadású táska, amely 3385 dollárba (jelenlegi árfolyamon 1.179.828 Ft-ba) kerül, és öt színben kapható (többek között Monarch Purple-nek nevezett lilában, és a királynő kedvencében, Ebony Black feketében is), egy speciális bőr plakettel rendelkezik, amelynek belsejében dombornyomott aranybetűkkel írták a Platinum Edition Jubilee feliratot, míg a külső oldalon a márka jellegzetes aranyozott, csavart kötél emblémája látható.

A régi-új táska elkészítése azután vált lehetségessé, hogy egy meg nem nevezett személy a nagymamája padlásán megtalálta az eredeti, rég elveszettnek hitt terveket, majd felvette a kapcsolatot a táskamárkával. Bodmer pedig úgy gondolta, itt az ideje, hogy ha már így alakult, újra piacra dobja a retró darabot.

„Mindig is szerettem ezt a táskát, ezért inspirációként használtam az új tervekhez. Nem tudom, miért nem hordta már a Királynő, lehet, hogy elhasználódott az évek alatt” – elmélkedett Bodmer. A királynő valóban kedvelte ezt a fazont is a márkától, utoljára 1995-ben viselte a táska eredeti változatát, amikor a Westminster-apátságban tartott hálaadó istentiszteleten vett részt. A fekete lakkból készült, visszafogott stílusú táskát élénk rózsaszín kabáttal, virágos ruhával és hozzá illő rózsaszín virágos kalappal viselte (hasonlóan, mint a képen).

II. Erzsébet királynő és Launer táskája a lovassági emlékműnél a Hyde Parkban, London, 1995. május 21-én (Fotó: John Shelley Collection/Avalon/Getty Images)

„Mindig olyan elegánsan és elegánsan néz ki, és úgy gondolom, hogy a táskáink ehhez illenek” – tette hozzá Bodmer, aki 1992-ben személyesen is találkozott a királynővel a gyárában, és Kamilla, Cornwall hercegnéje, Károly herceg neje (és leendő királyné) is a vásárlói közé tartozik.

Királyi táskák

A királyi család és a Launer közös története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor az anyakirálynő (II. Erzsébet anyja) megvásárolta első táskáját tőlük. Az 1940-es években Sam Launer alapította a márkát, aki a háború idején feleségével és két fiával Csehszlovákiából menekült el. 1968-ban a márka királyi engedélyt kapott, azaz hivatalos királyi beszállítókká váltak, és a királynő a mai napig a leghűségesebb vásárlója.

Rengeteg színű és több fazonú Launer táskája is van, nagyon kedveli az elegáns márkát (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

II. Erzsébet az elmúlt öt évtizedben hat különböző fazont is viselt a luxusmárkától, táskája ugyanúgy hozzátartozik a megjelenéséhez, mint a jellegzetes gyöngyök vagy az élénk színű kosztümök. Míg a finom borjúbőrből kézzel készített, puha kecskebőr béléssel ellátott Traviata egykor kedvenc darabja volt, újabban a kisebb, de strapabíróbb Turandotot választja, amelyet Bodmer kifejezetten neki készít, néhány kisebb módosítással.

„Mostanában kevesebb súlyt szeret cipelni, ezért megpróbáltam a táskát elég könnyűvé tenni ahhoz, hogy hordani tudja. Mivel alapvetően mindenféle extrák vannak benne, úgy kellett próbálkoznom, hogy nehogy elrontsam a funkciót” – mondta a 89 éves üzletember, aki 1981-ben vette át a márkát. Az Erzsébet számára készített változat fogantyúi is hosszabbak a könnyebb mozgás érdekében, ami most, hogy 96 éves lesz, és a mozgásproblémák miatt többet használ sétapálcát, még fontosabb.

Még a bottal való közlekedés miatt sem mond le a kedvenc kiegészítőjéről (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

„Gyakran van nála bot, és ez némi erőfeszítést igényel a táska cipeléséhez is, de a feleségemhez hasonlóan a királynő is azt mondta nekem, hogy nem érzi jól magát táska nélkül!” – magyarázza Bodmer.

Forrás: People; Kiemelt kép: Getty Images