A hercegi páros nagyon laza szülő, de van valami, amiből nem engednek.

Sűrű időbeosztásuk ellenére Katalin és Vilmos herceg rendkívül gyakorlatias szülők. A királyi hagyományokkal szakítva, Cambridge hercege és hercegnéje szívesen viszi iskolába Györgyöt és Saroltát, gyakran járnak együtt kirándulni, és a lehető legtöbb időt töltik a gyerekeikkel, hogy amennyire lehet, normális gyermekkorban részesíthessék őket (bár Györgyöt már elkezdték felkészíteni a trónra).

Noha a nevelési stílusuk eltérhet a hagyományos királyi családokétól, ez nem jelenti azt, hogy a lassan 11 éve házas Katalin és Vilmos nem tudnak határozottan viselkedni a gyerekeikkel, a nyolcéves György herceggel, a hatéves Sarolta hercegnővel és a hároméves Lajos herceggel. Állítólag egyetlen olyan szabály van az otthonukban, amiből nem engednek.

A hercegi család gyakran jár kirándulni, mint ahogy az átlagemberek teszik (Fotó: Getty Images)

Szigorúak, de igazságosak

Egy forrás a The Sunnak nyilatkozva azt mondta: „A kiabálás abszolút tabu a gyerekek számára. Ha észreveszik, hogy kiabálnak vagy ordítanak egymással, azt rögtön »eltávolítással« kezelik.”

Viszont a büntetés nem abból áll, hogy egy széken kell ülniük (vagy esetleg térdepelniük a sarokban), hanem a Vilmosra és Katalinra annyira jellemző intelligens szeretet ezen a téren is megmutatkozik. Kitaláltak egy úgynevezett „beszélgető kanapét”, ahova a rosszalkodó csemetéjüket viszik.

„A rosszalkodó gyermeket elviszik a veszekedés helyszínéről, és Kate vagy William nyugodtan beszél vele – tette hozzá a forrás. – A kanapén ülve elmagyarázzák neki a dolgokat, felvázolják a következményeket, de soha nem kiabálnak egyikkel sem.”

Vilmos és Katalin megpróbálnak minél normálisabb gyerekkort biztosítani Lajosnak (b), Saroltának és Györgynek (Fotó: Getty Images)

Amikor a 40 éves Katalin és a 39 éves Vilmos királyi megbízatások miatt távol van, a pár dadája, Maria Borrallo veszi át ezt a feladatot, bár minden döntést a szülőkkel egyetértésben hoz. „Maria határozott, de soha nem cselekszik egyoldalúan a gyerekekkel a fegyelem terén. Katalin és Vilmos, valamint Maria szigorúak a gyerekekkel, de megvan az a varázslatos képességük, hogy úgy tűnjön, mégsem azok. Keményen dolgoznak a gyerekeik nevelésén és azon, hogy mindhármuk nyugodt és boldog gyermekkort biztosítsanak. Nagyon jók abban, hogy meghallgassák a gyerekeket, de határozottak legyenek” – tette hozzá a forrás.

Katalin többször is megmutatta már a meleg, anyai oldalát, legutóbb a BBC brit közszolgálati csatorna gyerektévéjében, ahol mesét olvasott fel a gyerekeknek a bátorságról.

Forrás: OK! Kiemelt kép: Getty Images