Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg felesége esti mesét fog felolvasni a brit közszolgálati televízióban a gyerekek mentális egészségének szentelt héten.

 A hercegné Jill Tomlinson A bagoly, aki félt a sötétben című klasszikus meséjét választotta. A történet főhőse Hupp, a kicsi bagoly, akinek a többiek segítenek, hogy erősödjön az önbizalma és legyőzhesse félelmeit.

Katalin meséjét február 13-án este adja a csatorna, ő lesz a királyi család első tagja, aki CBeebies-en (a BBC gyerekcsatornája) mesét olvas fel – írta a BBC hírportálja. A gyerekek mentális egészségének hete február 7.és 14. között zajlik, és a hercegné azért választotta ezt a könyvet, mert a történet jól illik az idei hét témájához.

A gyermekek mentális egészségének hetében idén arra ösztönzik a kicsiket és a nagyokat, hogy gondolják át, hogyan fejlődtek érzelmileg, és ismerjék fel, hogy segíthetik őket a kihívások és kudarcok felnőni és alkalmazkodni.

Több híresség is olvasott már esti mesét a csatornán, köztük Tom Hardy amerikai filmsztár, aki 2016-ban szerepelt, vagy Reese Witherspoon, aki nemrég csatlakozott a mesemondókhoz. A gyerekek láthatták már Chris Evanst, Tom Hiddlestont, Orlando Bloomot és Eddie Redmayne-t. Zenészek is feltűntek már a mesélők között: Dolly Parton, Elton John, Dave Grohl és Ed Sheeran is olvasott a kicsiknek. Tim Peake űrhajós egyenesen az űrből jelentkezett be.

Hogy mennyire fontos a mese szerepe az életben, nemrég mi is hírt adtunk arról, hogy egy kisfiú kézzel írt történetére több éves várakozási lista van. Nem csoda: a gyerekeknek szóló történetek segíthetnek az érzelmi fejlődésükben, nyitottságra és elfogadásra tanítanak.

Forrás: MTI Kiemelt kép: Getty Images

Erzsébet uralkodásának 70. évfordulója alkalmából a Nők Lapja egy gyönyörű és tartalmas kiadvánnyal készült, hat fejezeten keresztül bemutatva a királynő gazdag életét és munkásságát.
A bookazine-t megrendelheted 25% kedvezménnyel és ingyenes házhoz szállítással a https://www.mc.hu/erzsebet oldalon, vagy keresd az újságárusoknál, a nagyobb Líra és Libri könyvesboltokban és a https://animuscentral.hu/konyv/ii-erzsebet-70-eve-a-tronon webshopban.