Katalin hercegné egyszerű, hétköznapi bútorokkal rendezte be a palota gyerekszobáit 

Bár Vilmos hercegék a Kensington-palotában élnek, a háló- és a gyerekszobákban nem a szokványos királyi berendezés a jellemző.

A Kensington-palotát semmiképp sem lehet átlagos háznak hívni, még akkor sem, ha Vilmos hercegnek, Katalin hercegnének és három gyereküknek ez az 1600-as években épült kastély jelenti az otthon, édes otthon fogalmát. A méreten és a pompán kívül van még egy fontos dolog, ami megkülönbözteti a londoni palotát egy átlagos háztól – ez pedig a hálószobák elrendezése. A királyi rezidencia alaprajza szerint két gyerekszoba és három hálószoba található a Kensington-palotán belüli 1A apartmanban, amik a szokásoktól eltérően nem az emeleten, hanem a földszinten kapott helyet. Ez azért érdekes, mert a legtöbb átlagos brit otthonban – ahogyan a világ legtöbb részén is – a hálók a felső emeleten találhatóak, a királyi családnál mégis a személyzet lakik ott. Az emeleten van a szobája például Maria Teresa Turrion Borrallo királyi dadának is, aki főállásban gondoskodik a pár három gyermekéről, György hercegről, Sarolta hercegnőről és Lajos hercegről.

A szalonban királyi pompa tündököl

Természetesen a család hálószobáiba még soha nem engedtek betekintést, de lenyűgöző lakhelyük más részeibe már többször is. Emlékezzünk vissza arra a napra – 2016 tavaszán –, amikor az akkori amerikai elnököt, Barack Obamát és a first ladyt, Michelle Obamát üdvözölték fenséges otthonukban. Azt a találkozást senki nem felejti el, hiszen az akkor nem egészen három éves György herceg pizsamában és köntösben fogadta az Egyesült Államok vezetőjét és feleségét, hiszen ő akkor már a lefekvéshez készülődött.

Ez a találkozó nem csak a fehér köntös miatt volt különleges, hanem azért is, mert akkor fogadtak először állami vezetőt a rezidenciájukon. A találkozás fotóin láthattuk azt is, hogy a királyi család szalonja a hagyományos palotákra jellemző jegyeket hordozza: virágmintás és arany kiegészítőket, illetve antik tárgyakat.

A nagy találkozás 2016-ban, ahol még Harry herceg is jelen volt (Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images)

Letisztult gyerekszobák

Meglepő módon a gyerekszobák minden pompától mentesek, és leginkább IKEA-bútorokkal vannak berendezve, hogy azok minél inkább hasonlítsanak az átlagos gyerekek birodalmához. 2018-ban, a stockholmi Nemzeti Építészeti és Formatervezési Múzeumban tett látogatása során a cambridge-i hercegnő elárulta a svéd márka dizájnvezetőjének, Marcus Engmannak, hogy

mindhárom gyermek szobáját a skandináv lakberendezési bolt termékeivel rendezték be.

Engmann természetesen nagyon boldogan fogadta a hírt, amire így reagált: „Büszke vagyok arra, hogy mindenkinek megfelelünk. Az IKEA pont erről szól – azt szeretnénk, hogy a világon mindenki igényét kielégítsük, a hétköznapi emberektől kezdve a királyi családtagokig.”

Forrás: Hello!, Kiemelt kép: Getty Images/Max Mumby/Indigo