Újra és újra felmerül a kérdés, hogy vajon viszontlátjuk-e még a négyesfogat legvagányabb tagját? Erre most az És egyszer csak... utolsó része rátett egy lapáttal.

Akiknek már volt alkalmuk megnézni az És egyszer csak… tegnapi, befejező részét, okkal érezhetik úgy, hogy az esetleges folytatásban újra feltűnhet majd Samantha Jones karaktere. Anélkül, hogy nagy titkokat árulnánk el a sokak által várt utolsó részről, annyit mondhatunk: Samantha „jelenléte” most volt a legerőteljesebb, és a Carrie-vel való sms-ezése egy jövőbeli személyes találkozással kecsegtethet. De vajon van rá reális esély, hogy újra lássuk Samanthát?

Mit mond Michael Patrick King, a sorozat atyja?

Michael Patrick King, a Szex és New York atyja (vezető producere) és az És egyszer csak... fejlesztője és producere egyértelműen fogalmazott a Varietynek adott nyilatkozatában: imádja Samanthát, de Kim Cattrall nagy valószínűséggel soha nem fog feltűnni az És egyszer csak… részeiben. „Nem reális elvárás, hogy Kim Cattrall valaha is újra szerepeljen” – mondta King. Erről igazából meg sem kérdezték Cattrallt, miután korábban többször is kijelentette, hogy már sosem tér vissza Samantha karakteréhez. King szerint azzal, hogy Samantha egy-egy sms erejéig feltűnik, sikerült életben tartani a karaktert, és kezelni a Cattrall döntése nyomán kialakult helyzetet.

Kristin Davis, Kim Cattrall, Michael Patrick King, Sarah Jessica Parker és Cynthia Nixon a Szex és New York 6. évadának premierjén (Fotó: KMazur/WireImage/Getty Images)

Mit mond Sarah Jessica Parker?

A Variety egyenesen megkérdezte Sarah Jessica Parkertől, hogy ha valami csoda folytán Cattrall újra el akarná játszani Samantha szerepét, ő benne lenne-e a dologban?

Kim Cattrall és Sarah Jessica Parker 2009-ben. (Fotó: Bryan Bedder/Getty Images)

„Nem hiszem. Úgy gondolom, Kim már túl sokat hangoztatta a nyilvánosság előtt, hogyan érez ezzel kapcsolatban – válaszolta Parker. – Nem szerepeltem ezekben az újságcikkekben és nem is olvastam őket, de az emberek szeretik tudatni velem.”

„Van egy nagyon erős határvonal Samantha és Kim között – folytatta Parker. – Samantha nem ment el. Samantha jelen van, és úgy gondolom, ezt sikerült tisztelettel és elegánsan megoldani. Nem csináltunk belőle ellenséget. Ő csak egy emberi lény, aki gondolt valamit egy kapcsolatról. Szerintem megtaláltuk a módját, hogyan kezeljük ezt, ami szükséges és fontos volt azoknak az embereknek, akik szerették.”

Parker és King ugyanazon az oldalon állnak ebben a történetben. „Nem kerestük meg Kimet ezzel a lehetőséggel. Miután nem csináltuk meg a filmet (a Szex és New York mozifilm 3. része Kim Cattrall miatt nem készülhetett el – a szerk.) és a stúdió nem tudta megadni, amit Kim kért, meg kell hallanunk és figyelnünk kell rá, hogy neki mi a fontos. És ez nem egyezik azzal, amit mi fontosnak vagy szükségesnek tartunk” – mondta Parker.

A 65 éves Cattrall régóta kitart álláspontja mellett, miszerint soha nem fog visszatérni a sorozatba, a többi színésznővel fennálló feszültségek miatt. Sarah Jessica Parker viszont következetesen tagadja, hogy bármilyen viszály lenne közte és Cattrall között.

Mi a helyzet a folytatással?

A legújabb információk szerint Sarah Jessica Parker és Michael Patrick King is szeretné folytatni az És egyszer csak… történetét, és ezt Casey Bloys, az HBO és az HBO Max tartalomigazgatója is megerősítette, bár hivatalosan még nem rendelték be a második évadot. „Michael és én két hete beszéltünk és azt mondtuk: Oké, mikor fogjuk ezt megbeszélni? – mondta Parker a Varietynek. – Mert van itt egy naptár, és nem kéne hagyni, hogy túl sok idő elteljen. Most van itt a pillanat.”

(Kiemelt kép: Getty Images)