Filmnézésre felkészülni! 10 izgalmas mozipremier, amit novemberre ajánlunk

Novemberben is remek filmek várnak a mozikban, érdemes lesz jegyet váltani a vetítésekre, ha egy kis kikapcsolódásra vágytok. Szemezgessetek összeállításunkból, amelyben az akciótól a romantikán át a zenés darabokig mindent megtalálhattok!

Bohém rapszódia

Hónapok óta várjuk a legendás Queen-filmet, és november 1-től végre láthatjuk a mozikban a kultikus bandáról szóló történetet. Az angol-amerikai életrajzi dráma Freddie Mercury és a zenekar felemelkedését mutatja be, és azt, hogyan is váltak ők a világ legismertebb alakjaivá. Ha szeretitek a zenés filmeket, és kíváncsiak vagytok a legendás formáció színfalak mögötti életére, akkor ott a helyetek novemberben a mozikban!

Szereplők: Rami Malek, Mike Myers, Ben Hardy, Gwilym Lee

Bemutató: 2018. november 1. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Egy nap

A magyar játékfilm Szilágyi Zsófia alkotása, amely idén Cannes-ban mutatkozott be a nagyközönség előtt. A nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját is elnyerő mű nagy sikert aratott, november 8-tól pedig végre a magyar közönség is láthatja a drámát a Mindenki című filmből már jól ismert Szamosi Zsófiával a főszerepben. Anna egy 40 év körüli három gyermekes családanya, akinek a napjai feszített tempóban telnek. Pénzük forintra pontosan ki van számolva, a teendők teljesen elárasztják a hétköznapokat, miközben a nő a férjétől is távol érzi magát… Ne hagyjátok ki a különleges és elgondolkodtató mozit!

Szereplők: Szamosi Zsófia, Füredi Leo, Barcza Ambrus, Varga-Blaskó Zorka

Bemutató: 2018. november 8. (Forgalmazó: Vertigo Média)

Pizzarománc

Könnyed, romantikus és humoros kikapcsolódásban lehet részetek, ha a Pizzarománcot nézitek meg. A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt és a Beépített szépség rendezője ismét egy remek vígjátékkal állt elő, amit ezúttal egy csipetnyi olasz szenvedéllyel fűszerezett meg. Főhőseink Leo és Nikki egész gyerekkorukat Toronto olasz negyedében töltötték, ahol leginkább szüleik pizzériájában élvezték a felhőtlenséget, azonban idővel a lány Angliába költözött, hogy profi szakácsnak tanuljon. Nikkinek a vízuma miatt egy idő után haza kell térnie, ekkor azonban azzal szembesül, hogy a fiú és az ő szülei barátokból ellenségekké váltak. A nehézségek mellett persze a jó dolgok, például a gasztronómia, a család, és egy szerelem kibontakozása is megjelenik majd a vásznon.

Szereplők: Hayden Christensen, Emma Roberts, Alyssa Milano, Danny Aiello

Bemutató: 2018. november 8. (Forgalmazó: Freeman Film)

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei

Harry Potter-rajongóknak kötelező program ebben a hónapban a Legendás állatok legújabb része, amelyben a jól ismert karakter Göthe Salmander ismét kalandokba keveredik. Ezúttal régi szerelme bukkan fel, de vele vannak az első moziban megismert barátok, varázslónők és további különleges alakok is. A leghíresebb varázslótanonc világa újra megelevenedik, főleg, hogy a film forgatókönyvét maga J. K. Rowling írta. Egy biztos: izgalmas moziban lesz részetek.

Szereplők: Johnny Depp, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Jude Law

Bemutató: 2018. november 15. (Forgalmazó: InterCom)

A diótörő és a négy birodalom

Ha már karácsonyra hangolódnátok, akkor A diótörő és a négy birodalom című családi kalandfilm nektek szól. A Disney-hagyományokat felelevenítő moziban legendás színészeket láthattok majd. A történet Claráról szól, aki egy különleges kulcsot keres, azt, amely nyitja a dobozt, ami egy ajándékot rejt szeretett édesanyjától. A lány egy párhuzamos világba kerül, ahol érdekes figurákkal is találkozik, majd megkezdődik a hajsza az időközben elveszett kulcsért. Kellemes kikapcsolódás lesz az egész családnak.

Szereplők: Keira Knightley, Morgan Freeman, Helen Mirren, Mackenzie Foy, Richard E. Grant

Bemutató: 2018. november 22. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Amit még érdemes megnézni a hónapban…

Izgalmas krimiben és egyben drámában lehet részetek november végén: a Nyughatatlan özvegyek négy özvegy nő küzdelmeiről szól, akik néhai férjeik ellenségeivel szállnak szembe, hogy saját és gyerekeik nyugodt jövőjét biztosítsák.

Ha szerettétek a Rocky-filmeket, akkor ne hagyjátok ki a szintén hó végén debütáló Creed II-őt. Sylvester Stallonét ismét az edzőterem és a ring közelében láthatjátok majd, de most úgy, mint a Creed: Apolló fiában – edzőként, aki fiatalkori cimborája ambiciózus fiát karolja fel. A mozi számos ponton visszanyúl az alapokhoz, és pont ettől lesz igazán érdekes része a kultikus sorozatnak.

A november 8-án bemutatásra kerülő X – A rendszerből törölve címet viselő magyar thrillerben Balsai Mónit kísérhetitek figyelemmel, méghozzá egy csöppet sem könnyű történet főszerepében. A rendőrt alakító nő egy olyan problémával kezd foglalkozni, amit eddig minden társa a szőnyeg alá söpört…

Azoknak, akik már novemberben szeretnek karácsonyi hangulatba kerülni, mindenképpen ajánljuk A diótörő és a négy birodalom mellett A karácsony mentőakció című francia családi vígjátékot. Ha kíváncsiak vagytok, milyen bonyodalomba kerül az ünnepek előtt a Mikulás, és megnéznétek Audrey Tautou-t egy karácsonyi filmben, akkor ne hagyjátok ki !

Nem maradhat ki a felsorolásból a művészetrajongók örömére a november 22-től látható különleges ismeretterjesztő film, amelyből izgalmas információk derülnek ki Vincent Van Goghról és Helene Kröller-Müllerről, aki a festőtől származó művek legnagyobb magángyűjteményével rendelkezik. A Van Gogh – Búzamezők és borús égbolt című film egy teljesen új nézőpontból mutatja be a művész munkásságát.

Szöveg: Légrádi Júlia

Nyitókép: IMDb