Inspiráló J.K. Rowling-idézetek arra az esetre, ha szükségünk lenne egy kis varázslatra

Néha mindenkinek szüksége van egy kis bűbájra, hogy elhiggye, még a legnagyobb problémákat is le lehet győzni. J.K. Rowling nehézségekkel teli élete során ezt nagyon jól megtanulta, épp ezért tudta megalkotni Harry Potter csodálatos mesevilágát, és ezért képes gondolataival milliókat inspirálni.

„Nincs szükségünk mágiára ahhoz, hogy megváltoztassuk a világot, mindannyiunkban ott lapul ugyanis az erő, ami ehhez kell: a képzelet ereje.”

„Sosem fogod igazán megismerni magad és a kapcsolataid erősségét, amíg mindkettő meg nem mérettetik valamilyen csapás által.”

„Teljesen mindegy, hogy mennyi pénzed van, az önbecsülés titka ugyanis az, hogy megtaláld, amiben a legjobb vagy.”

„Tényleg a kövérség a legrosszabb tulajdonság, amit egy ember birtokolhat? A kövérség rosszabb dolog a megvesztegetésnél, a féltékenységnél, a sekélyességnél, a hiúságnál, az unalmasságnál vagy a kegyetlenségnél? Számomra nem.”

„Akár egy mesénél, az életben sem az számít, hogy milyen hosszú, hanem, hogy mennyire jó.”

„A mi döntésünk, hogy megmutatjuk, milyenek is vagyunk valójában a képességeinken túl.”

„Sosem szégyelltem, hogy depresszióban szenvedtem. Soha. Minek is kellett volna? Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül és büszke vagyok rá, hogy túltettem magam rajta.”

„Van egy lejárati dátum arra vonatkozóan is, hogy a szüleinket hibáztassuk azért, mert rossz irányba terelték az életünket: a pillanat, amikor már elég idősek vagyunk hozzá, hogy belássuk, a felelősség csakis a miénk.”

„Talán sosem vallasz kudarcot olyan mértékben, ahogyan én tettem, de tudnod kell, hogy vannak olyan bukások, amelyek elkerülhetetlenek. Lehetetlen kudarcok nélkül élni, hacsak nem élsz annyira óvatosan, hogy olyan, mintha egyáltalán nem is lennél – ebben az esetben ugyanis ez a legnagyobb ballépésed.”

„Az embereknek van egy olyan veleszületett képességük, hogy azokat a dolgokat válasszák, amik a legrosszabbak számukra.”

Összeállította: F.R.

Fotó: Pinterest