Napjaink egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb színésznője igazán szabad lélek, remek humora van és nagyon hűséges. De ez csak néhány dolog, amit a születésnapos Helen Mirrenről tudni érdemes…

Ez a rejtett tehetsége

Néha festegetni szokott, az ollóval azonban még az ecsetnél is bátrabban bánik: Helen Mirren ugyanis azt állítja magáról, hogy jó hajvágó. Persze azt is hozzátette, hogy erről azok az emberek teljesen mást gondolnak, akik egyszer már a kezei közé kerültek.

Sokszor elsírja magát a filmeken

A színésznő könnyen elérzékenyül a filmeken, legutóbb az Oscar-díjas Holdfény című mozi miatt gyűltek könnyek a szemében.

Arisztokrata felmenőkkel rendelkezik

Helen Mirren apai ágon orosz származású, eredeti neve Jelena Vasziljevna Mironova. Nagyapja pedig cárista arisztokrata volt Oroszországban.

Liam Neeson szerelme volt

Kevesen tudják, hogy a színésznő a nyolcvanas évek elején Liam Neesonnal élt, akivel az Excalibur című film forgatásán ismerkedtek meg. „Nagyon szerettük egymást, nehéz volt elengedni” – mondta korábban a színésznő.

Több mint 30 éve szereti a férjét

Miután Liam Neesonnal véget ért a kapcsolata, 1986-ban Taylor Hackford rendezővel kezdett randevúzni. 1997-ben házasodtak össze, és a mai napig boldogok együtt. A színésznő szerint ez többet közt a sok nevetésnek és annak köszönhető, hogy ők mindig egyenlő partnerekként tekintettek egymásra.

Ez idegesíti a mai párokban

„Végtelenül bosszant, ha egy férfi a barátnője vállára teszi a karját, amikor mellette áll. Olyan, mintha a tulajdona lenne… Amikor azt látom, hogy így támaszkodnak egy lányra, legszívesebben odaszólnék: mondd meg neki, hogy vegye le a karját a válláradról” – fakadt ki korábban a színésznő.

Többször megerőszakolták

Néhány évvel ezelőtt bevallotta, hogy többször akarata ellenére kényszerítették szexuális együttlétre, de sosem tett feljelentést.

Nem akart gyereket

Annak ellenére, hogy több mint 30 éve tartós párkapcsolatban él, sosem akart gyereket. Szerinte minden anyai ösztön hiányzik belőle, ami miatt nem lett volna jó szülő.

A kétségek hajtják előre

Szerinte nagyon rossz lenne, ha mindig igazunk lenne, ha tökéletesek és hibátlanok lennénk. „Az önbizalomhiány és a kétely ugyanis az a dolog, ami mindig arra késztetnek, hogy javítsunk magunkon” – vallja.

Összeállította: F.R.

Fotó: theredlist.com

(buzzfeed.com, mirror.co.uk, telegraph.co.uk)