egylapos tarot kártya jóslás

Így fedezheted fel minden nap az univerzum üzenetét a tarot-kártyával

Egy reggeli laphúzással egész napra inspiráló útmutatást kaphatsz.

Odakint már korán sötétedik és a nappalok is egyre hidegebbek, ilyenkor jól esik egy puha takaróba bújni, gyertyát gyújtani és átadni magunkat a spirituális pillanatoknak, például egy átfogó tarot-kártya sorselemzésnek. Ám a hétköznapi rohanásban nem mindig akad idő az elmélyülésre és olyan is van, hogy épp csak egy rövid útmutatást szeretnénk kérni az égiektől, hogyan is készüljünk az adott napra és mit vigyünk magunkkal belőle. Ilyenkor tökéletes megoldást jelent az egy lapos kártyahúzás, mely egy konkrét kérdésre vagy helyzetre ad felvilágosítást, vagy ha úgy tetszik, iránymutatást a nap történéseinek értelmezéséhez.

Kezdjük az alapoktól!

A tarot-kártyák olvasásának gyakorlata önmagunk megértésében lehet leginkább a segítségünkre, ugyanis asztrológiai jegyünkhöz hasonlóan lényeges információkat hordoznak életünkről és személyiségünkről. Bár jóslásra kifejezetten nem használhatók, sorsunk elemzésében, jelen körülményeink megértésében számíthatunk a lapokra, sőt, a megerősítésnek hála újragondolhatjuk következő lépésünket, és ezzel befolyásolhatjuk közeljövőnket. Épp ezért nem árt beilleszteni ezt a fajta spirituális önvizsgálatot hétköznapjainkba, mert hosszú távon – a kártyákból kiolvasott visszacsatolás révén – önismeretünkben, értékrendünk megtartásában, a kudarcok kezelésében és a hatékonyabb életvezetésben is a segítségünkre lehet.

Mielőtt nekifogunk, a legfontosabb, hogy olyan paklit válasszunk magunknak a sorselemzéshez, melynek szimbolikája közel áll hozzánk, a lapokon látható képek pedig egyértelműek számunkra. A kirakási módokat valamint a lapok jelentését általában a kártyacsomaggal együtt kapható magyarázatból ismerhetjük meg, de bármilyen stílusút is válasszunk, egy a lényeg: kérdéseink és szándékaink egyértelműek legyenek. Ha először fogtok bele a kártyavetésbe, ajánljuk korábbi cikkünket, melyben körbejártuk, milyen előkészületek szükségesek a jó kártyaolvasáshoz. Most azonban nem egy komplex kirakást, hanem egy kezdőként is könnyedén elsajátítható, napi rutinba beilleszthető elemzési módszert mutatunk, melyet akár a reggeli kávé mellett is lebonyolíthattok inspiráló napindítóként. 

Mi is az az egy lapos tarot-húzás?

egy lapos tarot

Fotó: Canva

Az egy lapos tarot-kártya olvasás tulajdonképpen nem jelent mást, minthogy intuitív módon kiválasztjátok a megkevert pakliból azt az egy kártyát, mely útmutatásként szolgál az adott napra vonatkozóan. Ez a technika mindössze némi önreflexiót igényel. A kártyák fölé hajolva bízzunk megérzéseinkben és hagyjuk, hogy azok vezessék kezünket a kiválasztás során. Ezt a húzást azonban nem csupán eldöntendő kérdésekre használhatjuk, sőt, éppúgy kell olvasnunk a lapot, mint ahogy egy bonyolultabb kirakás esetén tennénk, mindössze annyi a különbség, hogy itt egyértelműbb üzenetet kaphatunk a tisztánlátáshoz.

A választott kártya a helyzet egészére utal, mely emlékeztet bennünket arra, hogy a megoldást gyakran magában a problémában kell keresnünk,

de nem csupán emiatt mondható hatékonynak ez a kirakás. Ez a leggyorsabb módja annak, hogy bizalmi kapcsolatot alakítsunk ki a paklival, fejlesszük intuíciónkat és meghozzuk a kedvünket egy több lapos technikához is, de a könnyebb értelmezés és az energiák hatékonyabb összpontosítása is egyértelműen mellette szól. 

Így olvasd a tarot-lapot egyszerűen

  1. Gondoljuk át a folyamatot! Ez annyit tesz, hogy mielőtt kihúzzuk a kártyát, fektessünk le magunkban néhány alapszabályt, például, hogy minden esetben megérzéseinkre hagyatkozunk. Irányítsuk figyelmünket befelé, vizsgáljuk meg, milyen érzések kavarognak bennünk és ezeken keresztül hajtsuk végre a kártyaválasztást és értelmezzük az adott lapot.
  2. Tegyünk fel egy konkrét, szívből jövő kérdést! Már keveréskor összegyűjthetjük gondolatainkat, hogy még egyértelműbb választ kapjunk kérdésünkre. Fontos, hogy olyan kérdést tegyünk fel, amelyre objektív választ szeretnénk kapni, és az mindig elsősorban önmagunkra irányuljon, hogy elkerüljük a félreértéseket. 
  3. Töltsünk kellő időt a húzott kártyával! Miután kiválasztottuk a kártyát, vizsgáljuk meg szimbolikáját a lehető legtöbb szempontból, ha kell, jegyzeteljük ki hagyományos jelentését és azt is, bennünk milyen érzéseket keltett. A naplózás azért is előnyös, mert így visszanézhetjük heti húzásainkat és levonhatjuk a következtetéseket. Ne féljünk elmélyedni a kártyában, engedjük meg magunknak az őszinteséget, és ha egy mód van rá, ne engedjünk az újrahúzás csábításának. 

Ha már úgy érezzük, fekete öves tarot-kártyaolvasók vagyunk, akkor ideje szintet lépni. Ebben a cikkben megírtuk, hogyan segíthet a tarot-kártya feltárni, ha partnerünk félrelép. 

Kiemelt kép: Getty Images