tarot

Így segíthet a tarot kártya feltárni, ha partnerünk félrelép

Már egy kirakással elűzhetjük félelmeinket, vagy megerősíthetjük gyanúnkat, mely szerint partnerünk kifelé kacsingat a kapcsolatból.

Rendszeres használói jól tudják, a tarot kártya sokkal inkább a jelen vizsgálata, mintsem a jövő alakulása kapcsán nyújthat támogatást. Az általában 78 lapos paklit ennek értelmében nem használhatjuk szigorú értelemben vett jövendőmondásra, a kártyák olvasásának gyakorlása a jelen körülmények megértésére, döntéseink következményeinek megismerésére irányul.

Ha azonban kellő tudatossággal alkalmazzuk, a megfelelő kérdéseket tesszük fel a lapoknak, és nyitottak vagyunk azok üzenetére, akkor a tarot hasznos eszköze lehet önismereti fejlődésünknek – ahogy intuíciónk megerősítésében is a segítségünkre lehet, amennyiben hatodik érzékünkkel hűtlenséget szimatolunk.

Minden kártyalap mást üzen

Amikor utánajárunk a tarot kártya helyes használatának, az első, amiről általában olvasunk, az az, hogy a lapoknak tulajdonképpen nincs mágikus erejük, tehát kirakásukkal nem befolyásolhatjuk a történések menetét. Ennek az a jó oldala, hogy abszolút laikusok is kézbe vehetik gyakorlati útmutató gyanánt, betekintést nyerve önmagukba és a körülöttük zajló eseményekbe. A jelent megvizsgálva aktuális élethelyzetekre kaphatunk iránymutatást egy-egy kirakással, ám ehhez tisztában kell lenni a kártyák szimbólumaival és azok jelentéstartalmával. Ebben a cikkben részletesen körbejártuk, milyen előkészületek szükségesek a jó kártyaolvasáshoz, és még a születési kártyalapot is feltártuk, mely megmutatja életutunkat. Ám most nem saját céljainkkal, hanem a felmerülő gyanú eloszlatásával foglalkozunk.

Hűtlenséggel kapcsolatos kérdések

Amikor a tarot-ra támaszkodunk, logikus, hogy az első, ami megfogalmazódik bennünk, az a jelenlegi vagy jövőbeni párkapcsolatunk kielemzése. A szerelmi kérdéseknél már csak a hűtlenséggel kapcsolatos spekulációk a gyakoribbak, ám nincs tényleges módja annak, hogy valakit hazugságon kapjunk, hacsak nem rendelkezünk már konkrét bizonyítékokkal. A tarot – mivel általa megértjük érzelmeinket, és megtervezhetjük következő lépésünket –, segít eloszlatni félelmeinket vagy épp megerősíteni rossz előérzetünket akkor is, ha a helyzet fordított, tehát mi vagyunk azok, akik fontolgatjuk a félrelépést.

A kártyavetéssel azt is kielemezhetjük, a másik miért keresi inkább máshol a szeretetet, ezt szem előtt tartva értelmezhetjük a leggyakrabban húzott Nagy Arkánumokat, melyek jelentése az alábbiak szerint alakulhat a pontosan feltett kérdés kapcsán.

Ehhez a kérdéshez a kelta kereszt kirakást javasoljuk, melyhez összesen 10 lapra van szükség, de minden egyéb kirakási módszer eltérő kártyaszámot kíván.

Főpapnő

A Főpapnő nevű kártya az intuíciót képviseli. Ha a kirakást megelőzően megcsalással, hazugsággal vagy hűtlenséggel kapcsolatos kérdést teszünk fel, akkor ez a kártya azt üzeni, hogy már tudjuk a választ, és bízzunk a megérzéseinkben. 

Császárnő

A Császárnő kártya sokrétű jelentéstartalommal bír, ám egyik legfőbb mondanivalója az érzékiség és a vágy, mely ezesetben valaki más felé irányul. Kihúzása jelenthet egy olyan formális kapcsolatot, mely idővel szorosabbá fűződhet. 

Főpap

Ez a lap olyasvalakit jelöl, aki a szabályok szerint játszik, ám ha fordítva húzzuk ki, akkor épp az ellenkezője igaz: olyan személyt jelképez, aki nem egyenes, és a saját elvei mentén keveri a lapokat. 

tarot

A leghatékonyabban a kelta kereszt kirakással járhatunk utána partnerünk érzéseinek. Minél több Nagy Arkánumot húzunk, annál erősebb az üzenet (Fotó: Canva/nőklapja.hu)

Szeretők

Amikor ezt a kártyát látjuk, gondoljunk a kísértésre. A Szeretők erős csábítást jelez, és csupán a másik, elkötelezett félen múlik, hogy ki iránt marad hűséges. A választás az ő kezében van, de mi dönthetünk még okosan. 

Erő

Ez esetben az önuralom már nem áll akadályként a vágyak előtt, és kezd minden igazán összekuszálódni. A lap olyan szexuális jellegű kapcsolatot jelöl, mely kielégíthetetlen. Az már más kérdés, hogy ez a partnerünkkel közös vagy valaki más intim életére vonatkozik. 

Remete

Valaki a múltból a szerelmünkre gondol, és még az is lehet, hogy online – ahol az érzelmi megcsalás a leggyakrabban tetten érhető – már felvette vele üzenetben a kapcsolatot. Legyünk óvatosak, mert ez a kártya egyben olyan titkokat is jelöl, melyekről nehéz lesz lerántani a leplet. 

Ördög

Az Ördög lap egészségtelen kapcsolatra, toxikus szövetségre hivatott felhívni a figyelmet, amelynek a szívünk mélyén nem akarunk a részesei lenni, nem találjuk benne önmagunkat. Szerencsére van remény a szabadulásra, de csak akkor, ha az érintettek hajlandók egymásról levenni a bilincset. 

Torony

Amennyiben ezt a kártyát húzzuk, az azt jelenti, tisztában vagyunk vele, mi folyik a háttérben, és eljött a cselekvés pillanata. Noha most még minden zavarosnak tűnhet, idővel könnyebb lesz, és újraépíthetjük saját kis világunkat. 

Nap

Ha a kiválasztott szimbólumok között a Nap is megtalálható, akkor az a dolgok pozitív alakulását jelzi, ám ha ezt fordítva emeljük ki, sötét, árnyékot hagyó személyiséget érthetünk alatta. Az átláthatóság, őszinteség ellenkezője valósul meg, mi pedig szépen lassan rájövünk, hogy az illető hozzánk közel áll, és folyamatosan a nyomunkban van. Ha szeretnénk kapcsolatot létesíteni felsőbb énünkkel némi jó tanács reményében, akkor azt a cigánykártya segítségével is megtehetjük ebben az 5 egyszerű lépésben

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu