10 dolog, amit az idősebbek a fiatalabbaknak taníthatnának az együttlétről (18+)

A korral jön a bölcsesség – szokták mondani – és ez a hálószobai tudásra is igaz. Sokan gondolják azt, hogy a szexuális aktivitás csúcsa a húszas évekre tehető, de olykor sokkal később, akár a hatvanas éveinkben éljük át a legjobb élményeket. Egy idén készült kutatás alapján úgy tűnik, lenne mit tanulni a tapasztaltabbaktól.

Ne hasonlítgassuk össze mások szexuális életét a sajátunkkal!

Az internet számos előnnyel, de ugyanennyi hátránnyal is jár, hiszen az ember akaratlanul is összehasonlítja magát például a közösségi médiában szereplőkkel. A világhálón találhatunk új és izgalmas módszereket is, ha szeretnénk nyitni és merészebbek lenni, de nem szabad hagynunk, hogy az önbizalmunk és az önkritikánk csorbát szenvedjen. Minden ember és minden kapcsolat más – induljunk ki ebből!

Találjuk meg, hogy mitől érezzük magunkat szexisnek!

Ne utánozzunk le másokat, és ne legyünk olyanok, amilyenek valójában nem vagyunk! Egy különleges fehérnemű, vagy korábban nem viselt izgalmas ruhadarab és kiegészítő elég is lehet a hangulat megteremtéséhez. Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, az látszódni fog és nem lesz szükségünk egyéb – akár nevetséges – kellékekre.

Ne várjuk el a partnerünktől, hogy gondolatolvasó legyen! Mondjuk el, mire vágyunk!

Sokan azt hiszik, hogy a másik pontosan tudja, mit kell tenni ahhoz, hogy az ágyban (is) minden álmunk valóra váljon. Pedig senki sem gondolatolvasó, ezért fontos, hogy beszéljünk,beszélgessünk a vágyainkról. Az őszinte kommunikáció a szex terén is elsődleges fontosságú.

Felejtsük el, hogy minden egyes szexuális együttlétnek tökéletesnek kell lennie!

Amíg jól működik egy kapcsolat, addig nem az az elsődleges cél, hogy minden szexuális élmény a legjobb és legtökéletesebb legyen. A lényeg, hogy mindketten élvezzük az együttlétet, és egy közös jónak éljük meg, ne pedig egy megfelelési kényszer uralta versenyfutásnak.

A megfelelő partner oda fog figyelni az igényeinkre

Egy jól működő kapcsolatban a felek egyformán figyelnek a másikra az ágyban (is) és nemcsak testileg, de érzelmileg és lelkileg is kielégítik a párjukat. Az odafigyelés néha többet ér mindennél.

Koncentráljunk a testünkre, ahelyett, hogy túlgondolnánk a dolgokat!

A test és lélek egysége, egészséges harmóniája a szexuális életünkre is kihat, és a felhőtlen élmények megélésének alapfeltétele is. Fontos, hogy tudjunk koncentrálni a testünkre, és ha kell, helyezzük háttérbe kicsit a gondolkodó énünket.

Legyünk tisztában azzal, hogy a szexualitásunk idővel fejlődik!

Fiatalon sokan elsősorban fizikai szinten veszünk el a szexben, viszont ahogy idősödünk, másféle síkon tapasztalhatjuk meg az együttléteket. Az évtizedek során összegyűjtött felfedezések és kísérletezések nyomán rájöhetünk, hogy milyen az igazán élvezetes és érzelmileg is kielégítő szex.

A jó szex nem a megjelenésről szól, inkább a felszabaduló energiákról és bizalomról

A kinézet lehet fontos a hálószobában, de sokkal fontosabb, hogy magabiztosak tudjunk lenni, és a külsőségekre, fizikai adottságokra vonatkozó feszengés helyett arra koncentráljunk, hogy átadjuk magunkat az érzéseknek. Felejtsük el a megfelelési kényszert!

Ne szégyenkezzünk a vágyaink miatt! Elronthatjuk vele az egészet

A szégyen az egyik első számú gyilkosa a szexuális együttléteknek. A félelem és az előítéletek megakadályozzák a szabad, kreatív és izgalmas szexuális élményeket. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy kik vagyunk, és felvállaljuk a partnerünk előtt is, hogy mire vágyunk, akkor jó élményekre számíthatunk.

Az alkalmi szex lehet szórakoztató, de a közös érzelmi kapocs fontosabb az intimitásban

Szerelmesnek lenni, szeretkezni és a lelki kapcsolatot az ágyban is megélni teljesen másfajta szexuális élményt ad, mint egy, a fizikai kielégülés érdekében eltöltött együttlét.

 

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Pexels

(huffingtonpost.com)