8 dolog, amit a „jó fiúk” sosem tesznek egy párkapcsolatban

Teljesen szubjektív, hogy ki milyen tulajdonságokkal ruházza fel álmai férfiját, ugyanakkor úgy gondoljuk, a következő pontok minden esetben elvárhatóak a kedvesünktől.

Nem tesznek megjegyzést a külsőnkre

Akinek fontos a párja, az nem kritizál csupán azért, hogy a másik önbecsülését lerombolja. Ilyet kizárólag azok tesznek, akik a saját magabiztosságukban kételkednek, és úgy akarják magukhoz láncolni a „szerelmüket”, hogy érzelmileg teljesen lecsupaszítják őt. A „jó fiúk” sosem folyamodnának ilyen trükkhöz.

Nem titkolóznak

Egy egészséges kapcsolatban nem kell elrejteni semmit a másik elől, nincsenek titkok és hazugságok. Ehhez persze megfelelő kommunikációra is szükség van – sok kapcsolat ott bukik el, hogy a partnerek nem beszélnek őszintén egymással.

Nem akadályoznak a céljainkban

Sőt, egyenesen támogatnak ambícióink megélésében! Egy férfi, aki egyenlő partnerként tekint ránk, nem fog minket vissza, hanem segít, hogy mielőbb megvalósíthassuk az álmainkat. Természetesen ez – akárcsak a többi pontban felsoroltak – visszafelé is érvényes!

Nem versenyeznek

Szorosan az előző ponthoz kapcsolódva: a „jó fiúk” elismerik az értékeinket, a tehetségünket és nem érzik úgy, hogy állandóan bizonyítaniuk kell mellettünk, mivel a saját önbecsülésük a helyén van.

Nem viselkednek felsőbbrendűen

Egy kapcsolat partnerségen, mondhatni csapatmunkán alapszik. Ez egy kétirányú utca: vagy mindkét fél fejlődését szolgálja, vagy egyikét sem. Utóbbi esetben nagy valószínűséggel nem a megfelelő emberrel hozott minket össze a sors, hiszen csúnyán szólva semmilyen hasznunk nem származik az együttlétből.

Nem csalnak meg

Rengeteg érvet és ellenérvet fel lehetne sorolni a monogámiával kapcsolatban, ám tény, hogy aki komolyan elhatározza, hogy hűséges marad, az így is fog tenni. Ez nem ösztön, nem biológia, hanem egy döntés, amihez vagy tartja magát az illető, vagy nem. A „jó fiúk” jellemzően nem szegik meg az ígéretüket, bármilyen csábítás is kerül az útjukba.

Nem tiszteletlenek

Becsületesen bánni a másikkal az alapvető emberi udvariasság része, de egy kapcsolatban különösen fontos, hogy megadjuk a másiknak az őt megillető tiszteletet – ahogyan a „jó fiúk” is teszik. Ők soha nem aláznák vagy sértenék meg a másikat, még a legnagyobb veszekedés közepette sem.

Nem erőszakosak

Akár fizikai, akár érzelmi agresszióról van szó, a bántalmazás és visszaélés nem része egy jól működő kapcsolatnak. A megfelelő partnernek eszébe sem jut, hogy megtörje a másikat, sosem él vissza a bizalmával és nem próbálja meg a saját önkényuralmának alávetni a párját. Tisztelet, megbecsülés és egyenlőség – csak ez a mottója.

Szöveg: D.A.

Forrás: goodmenproject.com

Fotó: Thinkstock