Mosolyogjunk többet, minden nap próbáljunk ki valami új dolgot, és legyünk kedvesek másokkal! Néhány egyszerű fogadalom betartásával tehetünk azért, hogy sokkal stresszmentesebb és kiegyensúlyozottabb életbe kezdjünk újévkor.

lány télen

1. Az új év első napjától kezdve válasszunk ki egy napszakot, amikor fél órára kikapcsoljuk vagy lenémítjuk a mobiltelefonunkat, és csak magunkra vagy a környezetünkre koncentrálunk.

2. Keljünk időben! A sietős hétköznapok után persze mindenki megérdemel egy kis pihenést, de ne vesztegessünk sok időt fekvéssel. Gondoljunk arra, hogy az élet minden perce egy ajándék, ezért tartalmasan kell telnie.

3. Ne feledkezzünk meg, a “kérem” és “köszönöm” szavakról, amikor például egy kávézóban a pulthoz érünk, vagy bárkitől szívességet kérünk.

4. Főzzünk minden egyes héten valami újat! Ne féljünk kipróbálni új recepteket, és változatosabbá tenni az étkezési szokásainkat.

5. Ne költsünk felesleges dolgokra! Persze, ez nem vonatkozik az élelmiszerekre, de felesleges olyan ruhadarabokra beruházni, amikből már van a szekrényben három. Próbáljunk meg változtatni a vásárlási szokásainkon.

6. Sétáljunk többet! Ha közel élünk a munkahelyünkhöz, egy héten akár többször is válasszuk az autó vagy a tömegközlekedés helyett a gyaloglást. Az egészségünknek is jót teszünk vele, és a fejünket is kiszellőztethetjük egy hosszú nap után.

7. A tévénézés helyett kapcsolódjunk ki olvasással. Egy jó könyv kitűnő választás ahhoz, hogy teljes nyugalmi állapotba kerüljünk.

8. Ültessünk tavasszal virágmagokat! Szerezzünk be egy kevés virágföldet és néhány magocskát, amikor már megfeledkeztünk róla, jó lesz rácsodálkozni az előbújt, zsenge hajtásokra.

9. Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

10. Mindennap próbáljunk ki valami újat! Lehet az egy mozgásforma vagy egy recept, a lényeg, hogy ne féljünk kilépni a komfortzónánkból.

11. Saját konyhakertet is kialakíthatunk. Miután elültettük a kedvenc fűszermagocskáinkat gyönyörködjünk a burjánzó levelekben.

12. Mindig üdvözöljük öleléssel családtagjainkat és közeli barátainkat. Lehet, hogy furcsa lesz elsőre, de mindannyiunk lelke feltöltődik majd.

13. Nevessünk többet! Semmibe sem kerül és másokat is jobb kedvre deríthetünk egy széles mosollyal az arcunkon.

14. Tűzzünk ki egy célt magunk elé, és ne hagyjuk, hogy ennek megvalósításában bárki megállítson.

 

(mirror.co.uk)