Kedves urak, ezúttal hozzátok szólunk! A boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatnak nincs bevált receptje, de vannak olyan dolgok, amikkel kedvességet csempészhettek az egyhangú mindennapokba, a hölgyek nagy örömére.

Teljesíteni a kéréseket

Szivárog a csaptelep. Törött a függönyrúd. Egyik fél sem örül annak, ha valami elromlik a házban, ahogyan az arról szóló nyaggatásnak sem, hogy mikor kerül sor a javításra. Ha igazán jó színben akarjátok feltüntetni magatokat, ne várjátok meg, amíg szerelőt hívunk, hanem javítsátok ki a hibát lehetőleg azonnal, vagy néhány napon belül. Így pénzt spórolhattok és az esetleges konfliktust is elkerülhetitek.

A vacsora tálalva

A hölgyek értékelik, ha legalább néha-néha nem nekik kell a vacsorát szervírozniuk. Szó sincs arról, hogy háromfogásos menüt várnánk, egyszerűen csak megkönnyebbülés, ha egy fárasztó nap után valaki más gondoskodik helyettünk a betevő falatról. Tehát kedves urak, ideje feleleveníteni a főzőtudományotokat vagy a szendvicskészítő tudásotokat. ;)

Apró meglepetések

A randevúk izgalma néhány együtt töltött év után feledésbe merül, pedig a spontán meglepetésekkel ügyesen fel lehet dobni egy kapcsolatot. Ha a párotok említést tesz például egy étteremről, akkor lepjétek meg azzal, hogy elviszitek őt oda. Ezek az apró gesztusok nem kerülnek nagy erőfeszítésbe, de mégis óriási örömet szereznek nekünk, nőknek.

Csak mondd!

A nyitott hozzáállás és a kommunikáció minden jól működő kapcsolat alapja. Ha gondotok van azzal, hogyan fejezzétek ki magatokat, az érzéseiteket, akkor dolgozzatok a kommunikációs készségeiteken, a fenntartások nélküli beszélgetés érdekében. Persze mi már annak is örülünk, ha nem mindent harapófogóval kell kihúzni, de a cél a teljesen szabad, előítéletektől mentes kommunikáció lenne.

Az „sz” betűs szó

Alkalomadtán jól esik az emlékeztető, hogy szeretve vagyunk, de ha minden nap elismétlik ezt nekünk, az új lendületet ad a párkapcsolatnak. Ez persze nem csak tőletek várható el, a szeretet kifejezésének egy oda-vissza működő, kölcsönös megnyilvánulásnak kell lennie.

A vonzalom gesztusai

Ha a kommunikáció nem erős oldalatok, akkor használjátok a gesztusokat az érzelmeitek kifejezésére. Egy-egy ölelés, egy lopott csók, a kézfogás, cirógatás – ezek legalább akkora erejük van, mint a kimondott szónak. Ne féljetek használni őket!

Dologra fel

Ahogyan a főzés, úgy a házimunka is gyakran a hölgyekre hárul, de nagyra értékeljük, ha olykor az urak is kiveszik a részüket a feladatokból. Sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet így haladni, ami azt jelenti, hogy utána több időt tölthettek egymás társaságában.

Szerelmes levelek

Igen, tudjuk, hogy már nem a középkorban élünk, de nincs az a nő, akit ne ejtene rabul egy szerelmes levél. Nem arra gondolunk, hogy költői magasságokba emelkedve szedjétek rímbe az érzéseiteket, de például egy kedves üzenettel a párnán bármikor megörvendeztethettek bennünket. Ennyi is elég ahhoz, hogy jó napunk legyen. :)

Szöveg: D.A.

Forrás: goodmenproject.com

Fotó: Thinkstock