Milyen belföldi úti cél illik hozzád? Horoszkópod elárulja

Még nem voltatok idén nyaralni? Semmi vész, most sincs késő egy út megszervezéséhez. Persze, ha tanácstalanok vagytok, merre induljatok, érdemes a horoszkópot is segítségül hívni.

Kos

Mivel számodra a vakáció egyet jelent az aktív pihenéssel, így a vízparti napozás szóba sem jöhet. Jobban érzed magad, ha nyakadba veheted a várost, vagy ha olyan, turisták által kevésbé ismert helyeket fedezhetsz fel, ahol egyúttal megismerkedhetsz a helyi szokásokkal is. Akár egy túra az Őrségben, akár egy múltidéző hollókői látogatás során jól érezheted magad.

Bika

Nem veted meg a hedonista életmódot, ha nyaralásról van szó, tényleg minden egyes percét kihasználod a vakációnak. Pont ezért ideális nyaralóhely lehet számodra Eger, vagy Balaton környéke, ahol a pihenés mellett túrázhatsz is, sőt, ahol a helyi pincészetek kínálatát is meg tudod kóstolni.

Ikrek

Mivel a mozgás állandó lételemed, ezért képtelen vagy hosszasan időzni a fövenyen. Sokkal jobban élvezed, ha felderítheted a kultúrát, vagy ha elveszhetsz olyan utcákban, amiket még a helyiek sem ismernek. Minél több meglepetést tud egy hely okozni, te annál boldogabb vagy, ezért azt mondanánk, hogy irány a főváros! Budapesten – illetve a többi nagyobb városban is –, rengeteg lehetőség van arra, hogy ilyen jellegű vágyaidat kielégítsd.

Rák

Ha útra kelsz, akkor is otthonosság érzését keresed, azaz azokat az ízeket, gesztusokat és habitust, ami a szoros környezetedet is jellemzi. Mivel az országon belül nincsenek olyan nagy átfedések kultúra tekintetében, ezért érdemes lehet kicsit családspecifikusan gondolkodni, vagyis a szüleid, nagyszüleid származási helyszíneit felderíteni – ennél otthonosabb benyomást aligha fog bármi kelteni.

Oroszlán

A kényelem és összességében a luxus számodra nagyon fontos, így a nyaralás során olyan úti célokat érdemes kijelölnöd, ahol mindkettőt egyszerre élheted át. A gödöllői kastély például nem nélkülözi a pompát, ráadásul a környék nevezetességeit felderítve kicsit kiszakadhatsz a mókuskerékből. Szerintünk bármelyik hazai palotát látva hasonló élményben lehet részed.

Szűz

A természet közelsége megnyugtatóan hat rád: igazából minél több zöld vesz körül, annál boldogabbnak érzed magadat. A Dunakanyar környékén átélheted ezt a fajta euforikus érzést, de akár a Börzsönyben, Bükkben vagy a Zempléni-hegységben is rátalálhatsz a harmóniára, ha inkább az elvonultságot választanád.

Mérleg

Úgy tekintesz a nyaralásra, mint egyfajta tanulmányútra, ahol emberekkel és kultúrákkal ismerkedhetsz meg. Pont ezért a nagyvárosok nálad szóba sem jönnek, sokkal jobban érzed magad olyan falvak átutazójaként, ahol a tradíciót mindennél fontosabbnak tartják. Minden megyében találni ilyen helyeket, egyszerűen csak rá kell böknöd a térképen egyre, ahol még nem voltál.

Skorpió

Egyetlen hét letelte után is erős kötődés tud kialakulni benned egy adott hely iránt, persze ehhez fontos, hogy a víz közelségét is érezhesd – ha nincs a közben egy nagyobb folyó vagy tó, az otthonosság érzése csak ideig-óráig tart. Nyaralás szempontjából is a klasszikus vízparti helyeket kedveled: a Tisza-tó, a Velencei-tó esetleg a Fertő-tó vidékén szívesen időzöl vakáció közben.

Nyilas

Neked igazából mindegy, merre visz az utad, csak minél több kalandot tartogasson. A mások által előnyben részesített pihenés untat, a vízparti semmittevést egyenes időpocsékolásnak tartod. Emiatt számodra nem az úti cél kiválasztása az elsődleges szempont, hanem a környéken található lehetőségeké: vízparton például a szörfözésé, Visegrádon a bobozásé, vagy a Dunán az evezésé.

Bak

Ha rólad van szó, nincs utazás tanulás nélkül. Azokat a helyeket részesíted előnyben, ahol a pihenés mellett valamilyen hasznos leckére is szert tehetsz, legyen szó a halasi csipkeverés múltjának megidézéséről vagy éppen a hévízi gyógyforrások vízének összetételéről. Tulajdonképpen mindegy, hová mész, mindenhol megtalálod azt, ami érdekel.

Vízöntő

Mivel imádod a szabadságot és a spontán dolgokat, ezért a vakáción is azt szereted, ha minden egyedülálló és ösztönös. Jellemzően nem is szervezed előre meg az utadat, egyszerűen csak a hátadra veszed a zsákod és megindulsz a Balaton felé, lesz, ami lesz alapon. Bár Vízöntőként nem a víz őselemhez tartozol, fontosnak tartod, hogy bármikor leruccanhass a partra fürdeni egyet – ezért is vonzanak a víz közeli helyek.

Halak

Mivel az álmaid éltetnek, ezért a nyaralás során is fontosnak tartod, hogy szellemileg kiteljesedhess. Ezt ugyanúgy meg tudod élni a zöld erdő kellős közepén, mint a homokos parton, pont ezért a Velencei-tavon keresztül, a Szalajka-völgyön át egészen az Alföld pusztaságáig bárhol ideálisan érezheted magadat.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock