Álmodni jó! Eláruljuk, miért

Álmodni jó és fontos is, mert alvás közben rengeteg új lehetőség nyílik meg előttünk.

Tükröződő vágyak

Alvás során képesek vagyunk a tudatalattiban lévő információkhoz hozzáférni, nem véletlen, hogy álmainkban gyakran jelennek meg titkos, vagy csupán ritkán hangoztatott vágyaink. A test ilyenkor nem tudja blokkolni az agyból érkező üzeneteket, így a megjelenő álomképek torzítás nélkül mesélnek mindarról, amire áhítozunk – legyen az szakmabeli előrelépés, párkapcsolati siker, vagy akár egy tengerparti utazás, távol a hidegtől. ;)

Új lehetőségek

Maradjunk még egy kicsit a tudatalatti blokkolásánál: ha nem fojtjuk el a gondolatainkat, akkor olyan problémákra is választ kaphatunk az álmok által, amelyekre talán régóta keressük a megoldást. A gondolatok szabad áramlása ugyanis biztosítja, hogy minden lehetőséget mérlegeljünk, ne csak azokat, amik ébrenlét során merülnek fel.

Ötletmag

A legenda szerint Elias Howe, a varrógép feltalálója álmában jött rá, hogyan tudja találmányát működőképessé tenni, de említhetjük Mary Shelley példáját is, aki szintén álmában találta ki Frankenstein figuráját. Az álmainkat egyfajta kreatív ötletadóként is használhatjuk, szintén azért, mert ilyenkor semmi nem szab gátat az elmének.

Érzelmi fokmérő

Álmodtatok már olyat, hogy meztelenül kellett mások előtt megjelennetek? Vagy esetleg azt, hogy tudtok repülni? A saját személyiségetekről is képet kaphattok az álmok által, persze ez változhat attól függően, hogy éppen mennyire vagytok sebezhető élethelyzetben.

Vidító napindító

Egy jó álom az egész közérzetre hatással lehet. Mi nem egyszer jártunk már úgy, hogy egy szép álomkép egész napra mosolyt csalt az arcunkra, és úgy éreztük tőle, megállíthatatlanok vagyunk vagy éppen, hogy minden álmunk teljesülhet. :)

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock