Melyik nap hoz neked szerencsét? Derítsd ki csillagjegyed alapján!

Talán emlékeztek, nemrégiben annak jártunk utána, honnan jön a szerencse. Most ennek kiegészítéseként górcső alá vettük azt is, hogy az egyes zodiákusoknak melyik a mázli-napjuk!

patkó-lóhere

Hétfő

A hét általában mindenkinek nehezen indul, kivéve a Rák csillagjegy szülötteinek, akik a Hold uralta hétfőt potenciális lehetőségnek tartják. Úgy gondolnak rá, mint egy újrakezdésre, amikor lehetőséget kapnak az álmodozásra, és valami új megalkotására. A hétfő ezenkívül a megérzéseknek is teret ad, amire a Rákok különösen fogékonyak, ezért is szokták a hét első napját az ő szerencsenapjuknak nevezni.

Kedd

A keddeket a Mars bolygó uralja, ami az asztrológiában az erőt, a harcot szimbolizálja, kitartással, tettvággyal és némi egészséges versenyszellemmel ötvözve. Ez kedvez a Kos és a Skorpió állatövi jegyében születetteknek, hiszen ők azok, akik igazán értékelik az hatalmat, a határozottságot, a dinamizmust. Ezen a napon, bátorságra és bölcsességre tehetnek szert, aminek köszönhetően a legtöbb próbálkozásukat siker koronázza.

Szerda

A szerda az arány, a mérték és a stabilitás ideje, ilyenkor – a hét közepén – lehetőséget kapunk arra, hogy végiggondoljuk a múltat és képet kapjunk a jövőbeli kilátásokról. Erre a Merkúr is rásegít, megerősítve a kommunikációs és koncentrációs képességeket, ami az Ikrekre, a Szüzekre és a Vízöntőkre van igazán hatással. Az Ikreknek kapóra jön az egyensúly megteremtése, a Szüzek értékelik a stabilitást, a Vízöntők pedig kamatoztathatják amúgy sem mindennapi kommunikációs képességeiket.

Csütörtök

A csütörtök a várakozás és az optimizmus napja, hiszen közeleg a munkahét vége és a hívogató hétvége! A nap irányadó bolygója a Jupiter, mely a nagylelkűségnek és a személyes fejlődésnek és bőségnek ad teret, amit a Nyilasok és a Halak egyaránt nagyra becsülnek. Előbbiek azért, mert ez lehetőséget nyújt látóterük bővítésére, utóbbiak ellenben azt a harmóniát és az önbizalom erősítő hatást értékelik, ami a csütörtökök sajátossága.

Péntek

A péntek már önmagában is ünneplésre ad okoz, hiszen vége a munkahétnek, de vidám hangulatát a Vénusz csak tovább fokozza. Lelkesedéssel, szenvedéllyel, izgalommal és elégedettséggel tölti fel a csillagjegyeket, de különösen a Bikákra és Mérlegekre van nagy hatással, akik úgy érzethetik, pénteken Fortuna csak az ő kegyeiket keresi. A Bikák élvezik a nap adta kapcsolatteremtési lehetőségeket és az érzelmi jólétet, míg a Mérlegek a harmónia, a szépség és a képzelet bűvkörébe kerülhetnek ezen a napon.

Szombat

Szombaton a termelékenység, a teljesítmény és az elégedettség energiái uralkodnak, amelyre a Szaturnusz is ráerősít a maga inspiráló és hagyományőrző hatásával. A Bakok értékelik ezt a stabilitást és rutint, különösen, ha azt a jól végzett munka örömével párosul. Szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen így annak a jól bevált struktúrának a mentén haladhatnak, amely a biztonságot jelenti számukra.

Vasárnap

A vasárnapot leginkább csak pihenőnapként emlegetjük, azonban a valóságban ez az energia, az élet és az önkifejezés napja, amely hatással van a vitalitásra és stimulálja az érzékeket, hála a Nap által kibocsátott energiáknak. Az ebből adódó élvezeteket leginkább az Oroszlánok tudják élvezni és kihasználni, mert ők nem félnek attól, hogy a „bűnös örömöknek”, akár a lustaságnak vagy a falánkságnak hódoljanak.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock