Csak néhány apróságot változtatnál az életedben, netán teljesen új vizekre eveznél? Jó helyen jársz, ugyanis tippjeink segítenek abban, hogy megtaláld az utadat, bármerre is mennél.

fa

Az újdonság varázsa

Próbálj ki új ételeket! Járj múzeumba! Olvass olyan könyveket, amiket régebben sosem vettél volna a kezedbe! Bökj rá az ország térképére, és fedezz fel új helyeket! Egyszóval, szélesítsd a látókörödet, hogy a világ kinyíljon előtted.

Vállald a kudarcokat!

A legtöbben félnek a kudarcoktól, mert úgy érzik, a sikertelenség azzal egyenlő, hogy ők maguk nem elég jók. Ne ess ebbe a hibába! Tudjuk, hogy elbukni nem jó érzés, de ha egy lapra felírod, mi mindent tanultál az adott szituációból, máris más színben látod majd a dolgokat.

Csevegj!

Senki nem szeret idegeneket megszólítani, de miért ne tehetnéd! Beszélgetésbe elegyedni azokkal, akikkel gyakran utazol együtt vagy a bolti eladóval, akinél minden nap vásárolsz, kicsit sem furcsa. Elég egy mosoly és egy köszöntés ahhoz, hogy közvetlenebbnek tűnj – ki tudja, akár még új barátokra is szert tehetsz ilyen módon.

Aki mer, az nyer

Ha nem vagy elégedett a helyzeteddel, tegyél azért, hogy a lehetőségek megtaláljanak, és tanulj is meg élni velük! Ne nyugodj bele abba, ami ma van, mert az a holnapot is ellehetetleníti. Ha munkát váltanál, mert nem érzed kihívásnak a jelenlegi pozíciódat vagy nem vagy elégedett a bérezéssel, keress új állást!

Tegyél küldetésnyilatkozatot!

Ha új életre vágysz, írd le, pontosan mit szeretnél elérni és azt is, mi mindent vagy hajlandó ezért megtenni. Sőt, nem árt az sem, ha azokat az értékeket is számba veszed, amelyek fontosak számodra az életben, mert így az is kiderül, hogyan tudod a kettőt összeegyeztetni. A küldetésnyilatkozat egy hatékony eszköz arra, hogy folyamatosan motiválva legyél, ezért érdemes olyan helyre tenni, ahol bármikor rá tudsz pillantani.

Légy önmagad!

Az emberek többsége túl sokat foglalkozik azzal, hogy a környezetük milyen véleménnyel van róluk. Ez nagy hiba, mert ezzel azt kockáztatják, hogy az egyéniségük legfontosabb vonásai teljesen eltűnnek. Nem baj, ha te másképp gondolkodsz, mint a családod vagy a barátaid, ugyanis egy felvett személyiséggel sosem érezheted magad igazán sikeresnek.

Gondolkodj!

Vélemény és gondolat között nagy különbség van. A gondolat eredeti ötleteket rejt magában, és segíthet abban, hogy továbblépj. Ha csak véleményed van, az nem feltétlenül ad inspirációt a folytatáshoz.

Fókusz a lényegen

Jó, ha tökéletességre törekszel, de az már kevésbé, ha túlbuzgóvá válsz, mert egy csomó időt elvesztegethetsz felesleges dolgokra. Ez jusson eszedbe, amikor legközelebb eluralkodik rajtad az elégedetlenség.

Önzőnek lenni nem bűn

Légy egy kicsit önző! Fókuszálj a saját boldogságodra, kapcsolataidra, karrieredre, mert ha mindig csak másokkal törődsz, a saját igényeid örökre a második, vagy sokadik helyre fognak szorulni.

Ünnepelj, ha van rá okod

Egy új életet elkezdeni sosem könnyű, és ahhoz, hogy előrelépés történjen, nem ritkán áldozatokat is kell hozni. Ha ebből a szögből nézed a dolgokat, az borzasztó nyomasztónak tűnhet, ezért fontos, hogy megünnepeld a kis győzelmeidet. Ezek lesznek azok a pillanatok, amik átsegítenek a változás nehezén és megmutatják, hogy megérte újrakezdeni.

 

Szöveg: D. A.

Forrás: fastcompany.com

Fotó: Thinkstock