Sosem késő újrakezdeni! 5 film, ami ezt tökéletesen bizonyítja

Mindig ott a lehetőség az újrakezdésre, még akkor is, ha az ember reménytelennek érzi a helyzetet. A következő filmek is ezt az állítást igazolják!

Napsütötte Toszkána

Szereplők: Diane Lane, Raul Bova, Sandra Oh

Frances (Diane Lane) boldog nő: sikeres író, van egy szerető férje, és a barátai is imádják. Amikor azonban a házassága zátonyra fut, kártyavárszerűen omlik össze körülötte minden és alkotói válságba kerül. Az egyetlen biztos pont az életében a legjobb barátnője (Sandra Oh) marad, aki Olaszországi kiruccanásra küldi, hogy ismét magára találjon. Bár az egész csak pihenésnek és feltöltődésnek indul, Toszkána annyira lenyűgözi Francest, hogy elhatározza, új életet kezd. Első lépésként megvásárolja az ódon villát, amiben elszállásolták.

Az igenember

Szereplők: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper

Nemet mondani általában sokkal nehezebb, mint igent, de Carl Allennek (Jim Carrey) ez nem okoz gondot. A férfi válása után teljesen magába fordul, és még a legjobb barátja, Peter (Bradley Cooper) sem tudja rábeszélni, hogy végre elkezdjen ismét élni. Egyik napról a másikra fordul azonban a kocka, amikor egy ismerőse elcipeli Terrence Trump, az ige(n)hirdető szemináriumára. Carl fogadalmat tesz, hogy ezentúl bármit is hozzon számára az élet, mindenre igent fog mondani. Akkor is, ha az éppen utcai verekedést vagy szerelmet jelent!

P.S. I love You

Szereplők: Hilary Swank, Gerald Butler, Lisa Kudrow, Kathy Bates, Jeffrey Dean Morgan

Ritka szerencsés az az ember, aki rátalál élete párjára, és sajnos szerencsétlen az, aki elveszti a másik felét. Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerald Butler) boldog házasságban éltek, mielőtt a férfi beteg lett és meghalt. A nő teljesen összeomlik a halála után, nem akar tovább élni, azonban Gerry váratlanul újra megjelenik az életében – nem szellemként. Holly a harmincadik születésnapján üzenetet kap, melyben a férfi arra kéri, mozduljon ki otthonról. Ez kellő motiváció a lánynak, hogy legyen miért felkelnie, ahogyan a heteken, hónapokon át érkező hasonló levelek is, melyek mind kalandra és továbblépésre buzdítják őt.

A bakancslista

Szereplők: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd

Carter Chambers (Morgan Freeman) autószerelő, rendes, és rendkívül okos ember, aki imádja a családját. Edward Cole (Jack Nicholson) nagyképű milliárdos, akit csak a pénzcsinálás érdekel. A két férfi tűz és víz, de egyben hasonlítanak, szeretnék kihasználni azt a kis időt, ami még nekik adatott. Elhatározzák, hogy bakancslistát írnak és végre is hajtják, amiről eddig csak álmodozni mertek. Mi ez, ha nem újrakezdés?

Napos oldal

Szereplők: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Julia Stiles

Pat (Bradley Cooper) mindenét elveszette: a feleségét, az állását, a házát és valahol útközben saját magát is. Miután kiengedik az elmegyógyintézetből, a szüleihez költözik és csak egyetlen vágya van, hogy mindent visszacsináljon úgy, ahogy régen volt. A dolgok azonban egészen megváltoznak, amikor megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), ugyanis a lány – akinek szintén mentális problémái vannak – felajánlja Patnek, hogy segít visszahódítani a feleségét. Cserébe csupán annyit kér, hogy a férfi táncoljon vele az egyik helyi amatőr táncversenyen. A próbák során Pat sokkal közelebb kerül Tiffanyhoz, mint tervezte, sőt, ahhoz a boldog élethez is, amire annyira vágyott az elmúlt időszakban.

Szöveg: D. A.

Fotó: IMDb