7 olvasnivaló könyvújdonság őszi estékre

Nincs jobb módja a kikapcsolódásnak egy stresszes munkanap után, mint az olvasás. Ha nem hiszitek, próbáljátok ki: heveredjetek a kanapéra az alábbi őszi könyvújdonságok valamelyikével!

Aruna M. Siewert: Lelki egyensúly természetes módszerekkel – A psziché teljes körű kezelése

lelki_egyensuly_termeszetes_modszerekkel

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 2320 Ft

A testi-lelki egészségmegőrzés a mindennapok nehézségei mellett nem egyszerű, de nem is lehetetlen. A könyv bemutatja, hogy a pszichés rendellenességeket hogyan lehet akár hosszú távon is természetes szerekkel gyógyítani, betekintést nyújt többek között a gyógyteák és tinktúrák világába, a Bach-virágterápia titkába, de a meditáció alapjaiba is. Ha szeretitek a Nők Lapja Psziché magazinját, ebben is találtok majd néhány érdekes témát.

Hjorth & Rosenfeldt: A néma lány

a_nema_lany

Animus Kiadó, 2016, 3032 Ft

A négytagú Carlsten családot a saját otthonukban brutálisan meggyilkolják, de ami ennél is furcsább, indítéknak nyoma sincs. Átlagos emberek voltak, akik jól kijöttek a közösség többi tagjával, talán csak környezetvédő szenvedélyük miatt lógtak ki picit a sorból. De vajon ez elég ahhoz, hogy valaki úgy döntsön, örökre eltörli őket a Föld színéről? A helyi rendőrség, Sebastian Bergman kriminálpszichológus és a királyi gyilkossági nyomozóhatóság mind azon van, hogy kiderítse a választ, akkor is, ha úgy tűnik, minden út zsákutcába vezet. Jó kis esti olvasmány, csak az a kérdés, le merjük-e oltani utána a lámpát.

Orianne Lallemand: Lupo, a farkas, aki nem akart gyalog járni

lupo_a_farkas_aki_nem_akart_gyalog_jarni

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 2392 Ft

A Lupo-kötetek folytatásában a kedvenc farkasunknak elege lesz a gyaloglásból és úgy dönt, kipróbálja, milyen mókás módjai vannak még a közlekedésnek. Bicikli, sí, motor, repülő, hajó? Vajon melyik az igazán neki való? A humoros kötetből, ami segít a gyermeki képzeletnek szabadon szárnyalni, kiderül! Mi már alig várjuk, hogy felolvashassunk belőle a gyerekeknek! :)

 Camilla Läckberg: Ártatlanok

artatlanok

Animus Kiadó, 2016, 3032 Ft

1974 nagyszombatján egy öttagú család nyomtalanul eltűnik Valö szigetéről. Olyan, mintha csak egyszerűen felálltak volna az ünnepi ebéd közben, és magára hagyták volna az egy éves Ebbát, nem törődve a következményekkel. Évtizedekkel később, mikor Ebba visszatér a szigetre, egy éjszaka rágyújtják a házat, de nem ez az egyetlen furcsaság. A régi otthon felújítása közben az étkező padlódeszkái alatt emberi vér nyomára bukkannak. A nyomozást vezető Patrik Hedström és kollégái egyre biztosabbak abban, hogy a család eltűnése és a tűz között összefüggés van, a kérdés csak az, hogy mi történt a múltban, ami a jelent is fenyegeti. Tippünk van, de a képzeletetekre bízzuk, ti mit gondoltok a történtekről.

Kristina Ohlsson: A kastély titka

a_kastely_titka

Animus Kiadó, 2016, 2384 Ft

A tizenkét éves ikerpár tagjai, Meg és Frank, nehéz időszakon mennek keresztül. Szüleik szétköltöztek, így a közös családi nyaralás szóba sem jöhet. Csupán a furcsa Eliot bácsinál tölthetnek el néhány hetet, akinek a háza veszélyes titkot rejt. Vajon honnan jön a gyereksírás, ha közel és távol nincs egyetlen kisbaba sem? És ki az a lány, aki az elhagyott vasútállomáson járkál? Az ikrek nekiállnak kinyomozni a rejtélyt, ami izgalmasabb és egyben félelmetesebb, mint amire valaha számítottak. Némi két Lotti, egy kis Nancy Drew-val ötvözve.

Kate Davies: Kukkants bele! – Tenger alatti világ

kukkants_bele_tenger_alatti_vilag

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 3120 Ft

A tenger alatti világ felfedezése ezzel a könyvvel kezdődik. A drágakövekhez hasonlóan szikrázó halak korallzátonyától a sarkvidék jeges vizéig mindenhová beleshetnek kicsik és nagyok, megismerve a tengerek és óceánok legmélyének titkait. Még felnőttként is tanulhatunk belőle!

Hans Rath: Kell egy pszichológus, mondta Isten

kell_egy_pszicjologus_mondta_isten

Animus Kiadó, 2016, 2632 Ft

Dr. Jakob Jakobi pszichoterapeuta épp rossz korszakát éli. Elvált, a karrierje tönkrement és anyagi nehézségei is vannak. Ebben a szánalmas állapotban találkozik Abel Baumann-nal, a cirkuszi bohóccal, aki különös személyiségzavarban szenved: azt állítja, ő Isten, és terapeutára van szüksége, mert neki is lehet rossz napja. A férfi vállalja a terápiát, de amit eleinte szemfényvesztésnek gondol, az egyre inkább kezd valóságosnak tűnni. Sőt, a doktor abban sem biztos már, hogy voltaképpen ki segít kin. Érdekes olvasmány egy furcsa barátságról.

Még több izgalmas könyvet találtok a Nők Lapja Könyvklub oldalán!

Szöveg: D. A.

Fotó: A kiadóktól