A legforróbb hónapokban sokat vagyunk a szabadban, akinek kertje van, naponta többször is kiélvezheti a természet közeli pihenés pillanatait. Reggeli kávézás a teraszon, délutáni szieszta a nyugágyon, nyáresti vacsora a kerti asztalnál és egy finom bor naplemente után a kedvenc székünkben. Kell ennél több?

Igen a raklapra!

Raklapból – kellő előkészülettel és ismerettel – akár mi magunk is készíthetünk egy kanapéból, fotelből és dohányzóasztalból álló sarkot. A kert bármely szegletében kialakíthatjuk a nyugalom szigetét, párnákkal és egyéb dekorációs elemekkel a kényelem is garantált.

Függőágyon elszenderedni

Ha vannak fák a kertünkben, akkor használjuk fel erős ágait egy hintaágy, esetleg egyéb kiegészítők elhelyezésére. Színes szivacsokkal, takaróval és párnákkal kiváló helyszíne lehet egy délutáni vagy hétvégi sziesztának.

Szőnyeget a szabadba? Igen!

Régi, a lakásban már nem használt szőnyegekkel is dekorálhatjuk a kertet, akár a térköves területeket is. Helyezzük rá nagy díszpárnákat, esetleg tegyük körbe cserepes virágokkal a kárpitot. Olyan lesz, akár egy időutazás!

Virágos álmok

Vadvirágok és hatalmas fűszálak között elszenderedni… Ezt is megtapasztalhatjuk, ha az összecsukható nyugágyakat választjuk kikapcsolódásunk kellékéül. Akár egy könyvvel, akár egy hideg limonádéval ülünk ki a zöldbe, a nyugalom biztosan megtalál majd minket.

Komplex kikapcsolódás

Választhatunk függőágyat is a pihenéshez és a dolce vita-hoz. Kis asztalszerű kiegészítővel pedig bekészíthetünk mindent a kellemes pihenéshez: olvasnivaló, egy finom nyári szörp és gyümölcs.

Pihenés eldugott helyen

Ha szeretnénk leválasztani a kert többi részétől a pihenősarkot, akkor gyékényfalakkal megtehetjük ezt. Pár izgalmas formájú székkel vagy fotellel máris megteremtettük az elvonulás legjobb helyszínét.

Régiből újat

A garázsban vagy padláson felhalmozódott régi bútorokat a lomtalanítás helyett tegyük ki a kertbe. Apró felújítással, (vagy a nélkül) könnyen megteremthetjük Aliz Csodaországának teázós jelenetét. Ki kér egy csészével?

Csak egy függőágy

A minimalista stílus kedvelői egy klasszikus stílusú függőágyat is felhelyezhetnek a fákra a kertben. Néha elég, ha csak a zöld növények illata vesz körül minket. Stresszmentes percek garantálva.

Mint egy lányregényben

Fonott bútorok, rózsabokor, szalmakalap a fejünkre és egy ezerszer újraolvasott régi regény a kézben. Ezekkel a kiegészítőkkel könnyen úgy érezhetjük magunkat, mint egy kedves angol vidéken.

A ház tövében

Egyszerű pihenés a teraszon is. Egy hintakanapé akár egy tízperces lazítás helyszíne is lehet, este pedig bátran üldögélhetünk itt éjszakába nyúlóan és a kedvenc italunkkal az eget kémlelve.

A Nők Lapja Kert és Virág magazinokban még több hasonló témát találtok.

Szöveg: L. J.

Képek: Pinterest