Lapozz bele! Dolce vita, kikapcsolódás és egy új sorozat az e heti Nők Lapjában

Dolce vita, avagy a kikapcsolódás művészete. Ezen a héten lazítunk a Nők Lapjában, nem is akárhogyan. Nézzétek csak!

Lapozzatok bele a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 11 kép

Lapozz bele! Dolce vita, kikapcsolódás és egy új sorozat az e heti Nők Lapjában

Lapozz bele! Dolce vita, kikapcsolódás és egy új sorozat az e heti Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Édes élet

Nem szeretem a címkézéseket, különösen azokat nem, amelyek úgy kezdődnek, hogy a magyarok… A magyarok búskomorak, a magyarok pesszimisták, nem tudnak örülni semminek, folyton csak panaszkodnak – aztán még durvábban –, a magyarok lopnak, csalnak és így tovább. A legszomorúbb ebben, hogy ezeket a sommás megállapításokat gyakran honfi társainktól hallhatjuk. Legújabban például azt, hogy mi, magyarok nem tudunk mit kezdeni az élet édesebb felével, nem ismerjük a dolce vita fogalmát és esszenciáját. Én ezt merőben máshogy látom. Szerintem tudunk és merünk is élni, vidámak vagyunk, ha van rá okunk, szeretünk viccelni, jó a humorunk, kedveljük a társasági életet, és különösen így nyáron, a szabadságok idején a nagy baráti, családi összejövetelek szerves részét képezik az életünknek. Mióta szolid kertvárosi környezetben lakunk, azt tapasztalom magam körül, hogy meghonosodott nálunk egyfajta sajátos mediterrán életmód – szó se róla, az éghajlati változások, a perzselő nyarak is szerepet játszanak ebben –, és ez az életvitel nagyon kellemesen ötvözi a dolgos hétköznapokat az esti és hétvégi kikapcsolódással, a házszépítő, kertgondozó szorgoskodást a délutáni-esti borozgatásokkal, sütés-főzésekkel. És ami nagyon fontos: ezek a kerti kvaterkázások nem azonosak a hangosan tomboló hejehujákkal; utóbbiak mostanság inkább a belvárosi romkocsmák környezetében lelhetők fel, szereplőik hovatartozását pedig inkább nem sorolnám, mert mint mondtam, nem kedvelem a címkézést, fordítva sem.

Szóval, azt hiszem, nagyon is van affinitásunk az élet kulturált és egészséges élvezetéhez, és ezt egyre inkább mások is értékelik bennünk. Aligha véletlen, hogy számos olasz talál nálunk új hazára vagy második otthonra, mint például e heti címlapemberünk, Gianni, aki még feleségnek is magyar lányt választott. S mivel szeretjük mi is az édes életet, hogy ehhez az érzéshez a magunk módján hozzájárulhassunk, igazi nyári témákat szolgálunk fel olvasóinknak e heti lapszámunkkal. Élvezzék a napsütést, a vakációt és hozzá a Nők Lapja ideillő olvasmányait!

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó, illusztráció: Thinkstock, Archív